28934

SkiWebShop

€ 300.000  |  7,0% rente  |  6 maanden  Investeerders: 287
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

6 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Goed
Deze leningaanvraag is op 9-11-2017 in 1 uur volgeschreven door 287 investeerders

Samenvatting

SkiWebShop (www.skiwebshop.nl) is de eerste en grootste online skispecialist in Nederland met een afzet in meer dan 40 landen. SkiWebShop is gespecialiseerd in de verkoop van technische, comfortabele en unieke skikleding voor ieder type skiër. Op de webshop is een zeer uitgebreid assortiment te vinden, bestaande uit vele bekende topmerken zoals Spyder, Peak Performance, Head, Odlo en Craft. Daarnaast zijn er ook vele sportieve en exclusieve merken in het assortiment opgenomen, zoals Sportalm, Luhta, Icepeak en Kilpi. Naast particulieren, bestaan de klanten uit wintersportorganisaties, skischolen, skiteams, Olympische atleten en topsporters. SkiWebShop is een innovatief en vooruitstrevend bedrijf dat zich in de toekomst wil blijven ontwikkelen en groeien. 

SkiWebShop wordt geëxploiteerd in een meervoudige B.V.-constructie met Vladimir Bashev (50%) en Margo Crooijmans (50%) als aandeelhouders. Zij zijn al meer dan 10 jaar de drijvende krachten achter deze dynamische onderneming en hebben beiden uitgebreide ervaring als sporter en als ondernemer.

Financieringsbehoefte
Om de verdere groei en ontwikkeling van de onderneming te bewerkstelligen vraagt SkiWebShop een kortlopende financiering aan via Collin Crowdfund ter hoogte van € 300.000,-. De looptijd van de lening is 6 maanden. Gedurende de looptijd bedraagt de rente 7%. Aan het eind van de looptijd, eind april 2018, wordt het geleende bedrag in één keer afgelost. De ondernemer heeft de mogelijkheid om na drie maanden boetevrij extra aflossingen te doen van minimaal € 100.000,- per aflossing. Wij benadrukken dat de gangbare beheervergoeding van toepassing is, alleen dan uitgerekend op basis van een half jaar (de helft van 0,85% of lager afhankelijk van uw status in het loyaliteitsprogramma). Dit betekent een lager netto rendement dan normaliter, indien er extra aflossingen gedaan worden. 

Vorig jaar heeft het bedrijf eenzelfde seizoensfinanciering gedaan en hierbij is er zonder problemen aan alle verplichtingen voldaan. 

Risico
Dun & Bradstreet geeft de score Laag risico. De overall Collin Credit Score is Goed. De debiteuren voor de financiering zijn SkiTotaal International B.V. (handelsnaam SkiWebShop) en Rock B.V. De aandeelhouders geven gezamenlijk een persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,- en deze heeft op dit moment materiële waarde. Verder is er een geconsolideerde niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen tot en met een solvabiliteit van 30% op het niveau van Rock B.V.

Video Pitch

Leendoel

De benodigde investering van € 300.000,- betreft voorfinanciering van de voorraad. De voorraad wordt in korte tijd opgebouwd en geleverd, waardoor er voor de periode van 6 maanden extra kredietbehoefte is.

Ondernemer

Vladimir Bashev (54 jaar) is een sportman in hart en nieren. Na afronding van zijn opleiding aan de sportuniversiteit in Bulgarije heeft Vladimir als professional op internationaal niveau geroeid. In 1980 is hij wereldkampion roeien geworden. Na zijn internationale topsportcarrière heeft hij verschillende functies in de sportbranche beoefend. Zo heeft hij als coach het wereldberoemde Cambridge University Rowing team in 1993 naar de overwinning op Oxford geleid. SkiWebShop is ontstaan vanuit Vladimir’s grote passie voor skiën. Hij is jaren skileraar geweest en kent alle ins en outs van deze sport. Als ondernemer pur sang is hij na zijn verhuizing naar Nederland gestart met SkiWebShop. Hij houdt zich vooral bezig met de inkoop. Zijn kwaliteiten zijn het vinden van de juiste skikleding voor alle skiliefhebbers en het vinden van de juiste partners om mee samen te werken. Hiervoor volgt hij wereldwijd de nieuwste ontwikkelingen en luistert hij goed naar de klantbehoefte. 

Margo Crooijmans (53 jaar) heeft in zowel het binnen- als buitenland diverse studies afgerond. Zij heeft tijdens haar studies als fysiotherapeute gewerkt in Nederland, Engeland en Curaçao. Na afronding van haar universitaire studie Beleid en Management Gezondheidszorg in 1991 is ze 25 jaar werkzaam geweest als manager en bestuurder bij diverse organisaties. Vanaf 2009 is ze als mede-eigenaar werkzaam bij SkiWebShop. Margo houdt zich vooral bezig met het opzetten en ontwikkelen van New Business en plannen omzetten van idee naar werkelijkheid. Haar kerntaken zijn strategie, organisatie, innovatie en ontwikkeling.

Het echtpaar Vladimir en Margo is met hun zeer betrokken en gedreven personeel een goed ondernemersteam dat geen genoegen neemt met half werk. Zij vullen elkaar goed aan en zijn onderling vervangbaar. 

Onderneming

Kernprofiel en doelgroep
SkiWebShop heeft als motto: “technische skikleding voor iedereen”. Het is de eerste online webshop die gespecialiseerd is in technische skikleding. Dit is kleding die qua materialen en functionaliteiten helemaal geschikt is voor de wintersport. Het is actieve kleding met als belangrijkste eigenschappen ademend, waterproof, stretch en licht in gewicht. SkiWebShop richt zich op wintersporters over de hele wereld.

Missie, visie en doelstellingen
De missie van SkiWebShop is dat skiërs over de hele wereld, van alle niveaus, terecht kunnen voor het meest unieke en gevarieerde assortiment technische skikleding, ski’s en accessoires, zodat zij optimaal kunnen genieten van hun wintersport. SkiWebShop staat voor professionaliteit en gedrevenheid, met een focus op continue ontwikkeling, uitbreiding en innovatie. Zowel van het assortiment als van de markt en de webshop. Alle medewerkers van SkiWebShop zijn wintersportliefhebbers. Zij geven de klant graag een deskundig en persoonlijk advies.

Positionering in de markt
Mede dankzij de grote passie voor wintersport bij alle medewerkers, is SkiWebShop uitgegroeid tot dé internationale online skispecialist. SkiWebShop heeft klanten in meer dan 40 landen die zij bedient met webshops in het Nederlands, Engels, Duits, Pools en Italiaans.

Concurrentiepositie en onderscheidend vermogen
Er is sprake van nationale en internationale concurrentie. SkiWebShop onderscheidt zich van anderen, doordat zij zich alleen focust op alles dat met skiën en ski-outfits te maken heeft. Het uitgebreide assortiment wordt uitgezocht op techniciteit, functionaliteit en kwaliteit en dit allemaal tegen een scherpe prijs. Veel van de skikleding, ski’s en accessoires worden door de medewerkers van SkiWebShop zelf getest. Deze ervaringen delen zij via de webshop, de blog en persoonlijk (e-mail, telefoon) met hun klanten en bezoekers. De topsportmentaliteit van Vladimir komt terug in alle onderdelen van het bedrijf.

Structuur 
Vladimir Bashev en Margo Crooijmans zijn allebei voor 50% aandeelhouders van Rock B.V. dat op haar beurt 100% eigenaar is van SkiTotaal International B.V. (met als handelsnaam SkiWebShop) en IceRock B.V. (kleinschalige groothandelsacitiviteiten). 

Financieringsbehoefte

In de beginfase is de onderneming met eigen middelen gefinancierd. De afgelopen jaren is de omzet hard gegroeid, en ook voor het lopende (gebroken) boekjaar wordt een sterke omzetgroei verwacht. Omdat de inkoop voor het winterseizoen de komende maanden plaatsvindt, dient SkiWebShop gedurende enkele maanden te beschikken over extra werkkapitaal om de groei te kunnen financieren. Voor komend seizoen is een voorraadfinanciering benodigd van € 1.250.000,-.

Investeringsoverzicht

Voorraad € 1.250.000,-
Totaal € 1.250.000,-
Rabobank* € 950.000,-
Financiering via Collin Crowdfund € 300.000,-

De gevraagde financiering via Collin Crowdfund dient gezien te worden als een seizoensfaciliteit. Op basis van de gedetailleerde liquiditeitsprognose blijkt dat de kredietbehoefte na 3 tot 6 maanden is vervallen en derhalve uiterlijk per eind april 2018 afgelost zal worden. De rente wordt wel maandelijks voldaan.

*De Rabobank heeft voor de totale voorraadfinanciering een kredietfaciliteit verstrekt voor onbepaalde tijd met een seizoenspatroon. Dit betekent dat de hoogte van het krediet in de maanden september tot en met februari € 950.000,- is en in de maanden maart tot en met augustus is de kredietlimiet € 600.000,-. De Rabobank heeft hierbij de gebruikelijke zekerheden bedongen.  

Leenbedrag: € 300.000.-
Rente: 7%
Looptijd: 6 maanden, aflossing ineens aan het einde van de looptijd**. De ondernemer heeft de mogelijkheid om de lening na drie maanden boetevrij af te lossen.

** Wij benadrukken dat de gangbare beheervergoeding van toepassing is, alleen dan uitgerekend op basis van een half jaar (de helft van 0,85% of lager afhankelijk van uw status in het loyaliteitsprogramma). 

Risico

SkiWebShop is een bedrijf dat al jarenlang een gezond rendement laat zien. De omloopsnelheid van de voorraad is hoog. Doordat er sinds het najaar van 2015 wordt gewerkt met een logistieke partner is het voorraadbeheer geoptimaliseerd. Er is maar zeer beperkt sprake van incourante voorraad.

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteuren zijn Rock B.V. en SkiTotaal International B.V. 
  • De heer V. Bashev en mevrouw M. Crooijmans geven gezamenlijk een persoonlijke borgstelling af voor € 150.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde.
  • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het geconsolideerde vermogen van Rock B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 30% of lager is.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet geeft een Laag risico aan voor SkiTotaal International B.V. Voor Rock B.V., de moeder, geeft Dun & Bradstreet eveneens een Laag risico aan. Voor deze aanvraag houden we de kwalificatie Laag risico aan.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De score is gebaseerd op de definitieve geconsolideerde jaarcijfers per 30 juni 2017, in combinatie met de prognose voor de komende jaren. Er is gekozen om te werken met een gebroken boekjaar (1 juli tot en met 30 juni). Op deze manier loopt het boekjaar gelijk met de cyclus van de onderneming. Daarnaast hebben we een zeer gedetailleerde liquiditeitsprognose ontvangen voor de periode van juli 2017 tot en met juni 2018. De ontvangen gegevens zijn opgesteld door Witlox VCS , een gerenommeerd accountantskantoor. De overall Collin Credit Score is Goed.

Rentabiliteit
Er is sprake van een gebroken boekjaar (1 juli t/m 30 juni) en wij zijn in het bezit van het accountantsrapport per 30 juni 2017. Hieruit blijkt dat er wederom winst is gerealiseerd. Het netto cashflowoverschot bedroeg per 30 juni 2017 € 91.000,- (vorig boekjaar € 31.000,-) en scoort daarmee Excellent. Voor de komende twee jaar wordt een verdere verbetering van het resultaat verwacht en blijft de score Excellent. Voor nu hebben wij de score van de Rentabiliteit vastgesteld op Goed, aangezien deze mede gebaseerd is op prognoses.

Solvabiliteit
De geconsolideerde solvabiliteit per 30 juni 2017 is met ruim 41% bij een balanstotaal van € 837.000,- Goed. Bij maximaal kredietgebruik daalt de solvabiliteit in de loop van het boekjaar onder de 30% om op basis van de prognose om per einde boekjaar (30 juni 2018) weer uit te komen op ruim 55% (score Excellent). Dankzij de verwachte winsttoevoegingen in de komende twee jaar zal de solvabiliteit daarna verder stijgen. Op basis van de gerealiseerde cijfers kwalificeren wij de Solvabiliteit op Goed.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) is per 30 juni 2017 1,4 en scoort daarmee Goed. Voor de komende twee jaar wordt een current ratio van 1,8 respectievelijk 3,3 verwacht, waarmee de score uitkomt op Excellent. Op basis van de gerealiseerde cijfers hebben wij de score voor de Liquiditeit vastgesteld op Goed.

Samenvattend
Rentabiliteit: Goed
Solvabiliteit: Goed
Liquiditeit: Goed
Overall: Goed

Extra beloning

Iedere investeerder ontvangt een code waarmee tot 31 december 2017,  bij aankoop via de SkiWebShop 5% korting verkregen wordt.
De korting is geldig op het gehele voorradige assortiment, met uitzondering van ski's, sieraden, giftcards en ski-trainingsapparaten.

Deze zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-40956 heeft € 3.500 geïnvesteerd.
09-11-2017 om 11:46
investeerder-10490 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-11-2017 om 11:11
investeerder-15367 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-11-2017 om 11:11
investeerder-19474 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-11-2017 om 11:11
investeerder-28798 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-11-2017 om 11:11

Ondernemer

Margo Crooijmans en Vladimir Bashev

Crowdfund Coach


Johan Mol & Leon Westmaas