Wij Nederland 9-5-2017

Snelle groei Freelancer.nl zet door

Succesvolle crowdfund campagne toont vertrouwen in het platform

Haarlem, 9 mei 2017 – Freelancer.nl is een online platform en brengt freelancer en opdrachtgever in de zakelijke dienstverlening bij elkaar. Het bedrijf haalt in totaal € 200.000,- op via Collin Crowdfund. De financiering zal gaan naar het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers en naar technologische verbeteringen zoals een nieuwe innovatieve mobiele app. ”Na het winnen van de Staffing Awards 2017 eerder dit jaar, begonnen we met vertrouwen aan de crowdfund campagne. Binnen 15 minuten was de eerste € 100.000,- gefinancierd. Dit was een stuk sneller dan verwacht.” vertelt Niels van der Schoot, algemeen directeur en oprichter van Freelancer.nl.

Freelancers lokaal vindbaar
Freelancer.nl heeft sinds de oprichting in 2012 een flinke groei doorgemaakt. Via het platform bieden meer dan 30.000 freelancers hun diensten aan. Maandelijks zijn er honderden nieuwe opdrachtgevers. ”Een goede balans tussen het aantal opdrachten en het aantal freelancers is belangrijk en dat is ook exact waar een groot deel van de crowdfunding voor gebruikt gaat worden”, aldus Van der Schoot, ”Bovendien bewaken we de kwaliteit van de opdrachten en de freelancers goed. Op die manier kan elk bedrijf op Freelancer.nl zijn of haar extra kennis en capaciteit vinden en inhuren”. Sinds 2014 is het bedrijf ook in België actief met Freelancer.be. Het bedrijf streeft ernaar zoveel mogelijk freelancers in Nederland en België lokaal vindbaar te maken.

Groei met kwaliteit
”Zoals ieder jaar willen we 100% groeien,” aldus commercieel directeur Koen van der Weijden. ”Om de concurrentie voor te blijven moeten we continu blijven ontwikkelen, daarom zijn we blij met deze crowdfunding.” Op Freelancer.nl zijn vele professionals in de zakelijke dienstverlening te vinden. Denk hierbij aan grafische designers, webdevelopers, boekhouders en tekstschrijvers. ”De app die we ontwikkelen zal een nog sterkere verbetering van onze dienstverlening betekenen, zowel voor de opdrachtgever als de freelancer.”, vertelt Van der Weijden.

Nederland telt inmiddels ruim 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers_, en dat aantal blijft stijgen (CBS, 2017). De online vindbaarheid van deze zelfstandigen wordt steeds belangrijker en hier speelt Freelancer.nl op zin. Opdrachtgevers en freelancers kunnen zich aanmelden via de site Freelancer.nl