De Ondernemer 01-09-2016

Sportschool in een uur gefinancieerd

Door middel van crowdfunding is er in één uur tijd genoeg geld bijeengebracht om een nieuw type sportschool naar Delft te halen. In de bbb Healthboutique kunnen alleen vrouwen terecht, zo schrijft het AD.

Naast steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht krijgt Delft vanaf januari ook een eigen ‘bbb Healthboutique’. Een deel van het startkapitaal voor de sportschool, 110.000 euro, probeerde onderneemster Ilse van de Steege (27) via crowdfunding bij elkaar te krijgen. De rest komt van de bbb-keten waar Van de Steege zich als franchiser bij aansluit.

,,Ik vond het zelf ook heel bijzonder dat het zo snel ging”, vertelt de onderneemster. ,,Mijn plan was van tevoren wel getest op haalbaarheid, maar blijkbaar zien veel investeerders de nieuwe vestiging van de sportschool ook zitten.”

Om het benodigde kapitaal bij elkaar te krijgen, presenteerde Van de Steege haar plannen via crowdfundingsplatform Collin Crowdfund. Wie investeert in de zaak, krijgt zijn of haar inleg binnen zestig maanden terug met acht procent rente.

Hitte

In de nieuwe sportschool wordt getraind in speciale ‘hot cabins’. Door te sporten in de hitte, tot maximaal vijftig graden, zijn de oefeningen effectiever, legt Van de Steege uit.

,,De warmte en de beweging zorgen ervoor dat je vetverbranding sneller gaat. Ook heeft het een positief effect op je spieren en gewrichten.” De doelgroep van de sportschool bestaat uit vrouwen van alle leeftijden die er in groepsverband of via een persoonlijk plan kunnen sporten.

,,De methode is het meest effectief voor vrouwen, daarom richten we ons in de sportschool alleen op hen”, legt de onderneemster uit. Vanaf januari moet de vestiging aan de Kristalweg de deuren openen.