Succesvol financieren via de crowd? Al 300 bedrijven gingen je voor!

Op 15 februari was Led2Lease het 300e succesvol gefunde bedrijf via Collin Crowdfund. Wij feliciteren ondernemer Sidney Zee en zijn team met dit mooie succes.

Crowdfunding voor franchiseorganisaties

Collin Crowdfund ondersteunt franchiseondernemers in hun financieringsbehoefte.

In partnership met diverse franchisespecialisten, heeft Collin de afgelopen tijd kunnen assisteren bij de financiering van zo’n 50 franchisenemers, goed voor ruim 6 miljoen euro.

Henk Beke is de Nationale Franchise Crowdfund Coach van Collin. Henk brengt vele jaren ervaring mee, opgedaan bij grote financiële instellingen. Henk Beke kan in het financieringstraject onder andere waarde toevoegen aan:

  • franchiseformules en commerciële samenwerkingsverbanden in dienstverlening, retail, horeca en leisure
  • bestaande formules met aankooptrajecten
  • organisaties die willen groeien door middel van franchise
  • buitenlandse formules die de Nederlandse markt willen betreden

Voorbeelden van succesvol gefunde franchisenemers

Meer informatie over Collin en franchise vind je hier.

Collin in het nieuws!

Recentelijk was Collin te gast tijdens een intervisiesessie van CFO Capabel. CFO Capabel helpt organisaties in het MKB op praktische en concrete wijze bij het maken van de juiste (strategische) keuzes en het professionaliseren van het financieel management. Dit doet CFO Capabel door de inzet van gedreven en ervaren financieel directeuren en controllers, zowel op interim-basis als op basis van werving & selectie voor vaste vacatures.

Initiatiefnemer Dick Tool interviewde commercieel directeur Jan-Willem Onink. Teruglezen? Klik hier voor de Nieuwsbrief van CFO Capabel en klik hier voor het hele interview.

Ondernemers in het nieuws!

Wij weten dat een goed georganiseerde crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen. De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Patisserie en coffeebar Tarte Tatin komt naar randje centrum
(Tilburg.com, 31-1-2017)

TILBURG – Patisserie Tarte Tatin uit Tilburg gaat verhuizen naar een groter pand in het centrum van Tilburg en breidt haar bakkerij uit met een winkel en moderne coffeebar. Om de verhuizing en de uitbreiding mogelijk te maken heeft Tarte Tatin de financiering geregeld door crowdfunding via Collin Crowdfund.
Lees verder.

Hotdogrestaurant Haute Dog opent in Arnhem
(Entree Magazine, 3-2-3017)

In Arnhem opent ondernemer Harold Ghurahoo de eerste vestiging van het hotdogconcept Haute Dog. Om dit nieuwe concept te introduceren en de nieuwe vestiging te realiseren heeft Haute Dog een gedeelte van de financiering verkregen door crowdfunding.
Lees meer.

Crowdfund Coach uitgelicht: Erwin Trapman (Regio Utrecht)

Erwin (1964) heeft ruim 30 jaar ervaring in de bancaire wereld in commerciële-, beheer- en managementfuncties, waarvan de laatste 10 jaar als zelfstandig adviseur voor alle sectoren in het MKB en Grootbedrijf om ondernemers te helpen hun dromen/ambities te realiseren. Erwin is pragmatisch en oplossingsgericht ingesteld en denkt daarbij vaak “out of the box”, met de blik op de toekomst, zonder daarbij de korte termijn uit het oog te verliezen. Met zijn kritisch opbouwende blik weet Erwin snel tot de kern te komen om vanuit daar verder te werken, met oog voor de ondernemer als mens.

Erwin is woonachtig in Utrecht en getrouwd met Patricia. Samen hebben ze een zoon en dochter. Naast zijn werkzaamheden heeft hij als hobby’s: Martial Arts en klassieke Alfa Romeo’s

Erwin: ‘Het draait om de klant/ondernemer. Hij/zij staat centraal, dat is het uitgangspunt in mijn denken/handelen.”Kan niet” bestaat niet, maar is afhankelijk van de randvoorwaarden. Denken in mogelijkheden in plaats van problemen. Als Crowdfund Coach ben ik graag de sparringpartner om samen een win-win situatie te creëren waarbij 1+1 meer wordt dan 2. Daag mij maar uit, zou ik zo zeggen.’

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben in de afgelopen 3 weken weer 10 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken je voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Led2Lease € 400.000,- 7,0% 48 maanden
Het Ware Ambacht € 125.000,- 7,5% 48 maanden
ImProvia € 800.000,- 8,5% 60 maanden
MeduProf-S € 200.000,- 7,0% 60 maanden
De Wenneker € 500.000,- 6,5% 66 maanden
Van Heerdt en Verbeek Motoren € 75.000,- 7,0% 60 maanden
TomarWonen Oudenbosch € 200.000,- 7,5% 57 maanden
e-Loo € 275.000,- 7,5% 48 maanden
Haute Dog € 70.000,- 8,0% 60 maanden
Voetbalshop € 1.500.000,- 7,5% 60 maanden
Totaal € 4.145.00,-