De Gelderlander 06-09-2016

Johnny’s Burger opent eerste vestiging in Arnhem

ARNHEM – Hamburgerketen Johnny’s Burger opent dit najaar een vestiging aan de Jansbinnensingel in Arnhem. Het is het eerste restaurant van de keten buiten de Randstad. Johnny’s Burger is naar eigen zeggen ‘de snelstgroeiende restaurantketen’ in Nederland.

In 2011 opende het eerste afhaalrestaurant van Johnny’s in Rotterdam de deuren. Inmiddels telt de keten in de Randstad twaalf restaurants.

Provincies
Onlangs kondigde het bedrijf aan de focus te verleggen naar provincies in Oost-Nederland. Het is de bedoeling dat in 2017 landelijk 30 vestigingen van Johnny’s zijn geopend. Eigenaar Tarek Cherkawi kwam tijdens een rondreis door de Verenigde Staten op het idee om een authentiek Amerikaans burgerrestaurant in Nederland te openen. De hamburgers en de inrichting van Johnny’s, zo is te lezen op de website, zijn dan ook ’typisch Amerikaans.’

Verbouwing
Op dit moment wordt het pand aan de Jansbinnensingel, net om de hoek van het Willemsplein, verbouwd. De verwachting is dat Johnny’s Burger Arnhem half oktober de deuren opent.