Tilburg.com 4-07-2018

Tilburgse ark na de zomer weer in gebruik: restaurant Boot 013 opent in de Piushaven

Bijzondere koffies, vlees van speciale koeien en een topkok die de gerechten aan tafel klaarmaakt. Rob Ammersdorffer, eigenaar van het nieuwe restaurant Boot 013, ziet het helemaal voor zich. “Het plan was eigenlijk om vorig jaar al open te gaan met een deel van het restaurant, maar we hebben besloten om toch alles in één keer te openen. Het streven is nu dat we eind september gaan proefdraaien.” 

De complete belevenis

In het nieuwe restaurant aan de Piushaven kun je op elk moment van de dag terecht: ’s ochtends voor een kop koffie, ’s middags voor de lunch en ’s avonds voor een diner of voor een drankje in de bier/wijn/whiskey kelder. “Waar het allemaal om draait bij Boot 013 is de complete belevenis. Mooie producten, de ervaring van live kookkunsten, maar dan wel voor een normale prijs. Ons streven is om het beste restaurant van Nederland te worden.” Wat voor gerechten er precies geserveerd gaan worden kan Rob op dit moment nog niet vertellen. “Dat moet je straks echt zien.”

Knallen vanaf het nieuwe jaar

Binnen is er plek voor 150 gasten en buiten wordt hard gewerkt aan een (verwarmd) terras dat tien maanden per jaar open gaat. Rob verwacht dat ze vanaf eind september gaan proefdraaien. “Het gaat even duren voordat we mensen hebben opgeleid en het concept, zoals ik dat nu voor ogen heb, staat. Ik hoop dat we vanaf het nieuwe jaar écht gaan knallen.”