Tips & Tricks voor succesvol investeren

Investeren kan spannend zijn, dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom hebben wij voor u een tips & tricks pagina opgesteld. Hiermee leert u succesvol te investeren om zo een rendabele portefeuille op te bouwen.

Collins investeringskansen

Collin hanteert twee soorten investeringskansen, beide kredietwaardig en verantwoord.

  1. Collin Direct. Collin Direct-investeringskansen zijn te herkennen aan het logo en hanteren € 100,- als minimale investering.
  2. Collin Maatwerk. Collin Maatwerk-investeringen zijn doorgaans van grotere omvang en hanteren € 500,- als minimale investering.

Bekijk het verschil op onze investeringskansen pagina.

Lees u tijdig in

Investeringskansen worden geruime tijd voorafgaand aan de livegang gepubliceerd op het platform. Dit geeft u de mogelijkheid om u in te lezen en op voorhand een weloverwogen beslissing te maken. De toekomstige investeringskansen staan altijd onderaan de homepagina van onze website. De gepubliceerde investeringskansen zijn hier te vinden.

Livegang van investeringskansen

Investeringskansen gaan doorgaans om 11:00 uur ’s ochtends live op het Collin- platform. In het geval van meerdere livegangen op één dag, kunnen investeringskansen ook om 14:00 of 16:00 uur live gaan.

U kunt een melding krijgen, via de ‘Collin Investeerdersapp’ en e-mail, wanneer investeringskansen live zijn gegaan. Wij geven echter geen melding over op welk exact moment in de toekomst een specifieke investeringskans live gaat. Dit ligt onder andere aan het feit dat het Collin-platform over meer fundingcapaciteit beschikt dan dat er geïnvesteerd kan worden. Door geen vooraankondiging te geven, geven wij alle investeerders gelijke kansen om mee te doen. De grote fundingcapaciteit zorgt er tevens voor dat investeringskansen snel vol kunnen zitten.

Daarom de belangrijke tips: lees u tijdig in, zorg voor voldoende saldo op uw account en bekijk dagelijks welke investeringskansen live zijn gegaan om 11:00, 14:00 en eventueel 16:00 uur.

Verhoog uw saldo via iDEAL-transacties

Om direct te kunnen investeren, is het van belang dat u voldoende saldo op uw Mijn Collin account heeft staan. Indien u uw saldo wilt verhogen, raden wij u aan om te kiezen voor een iDEAL-transactie. Hiermee wordt de betaling direct bijgeschreven na afronding van de betaling. Kiest u voor een bankoverschrijving, dan duurt de bijschrijving minimaal één werkdag.

Spreid uw geld; spreid uw risico
Bij investeren is het van groot belang om uw risico te minimaliseren. Daarom raden wij u aan om uw investeringen te spreiden. Een portefeuille met investeringen in 10 verschillende leningen heeft een lager risico dan een portefeuille met één investering in
één lening.
Bouw korting op via ons loyaliteitsprogramma

Om het spreiden te stimuleren, bieden wij u de kans om tot 40% korting op te bouwen over de beheervergoeding. Hoe meer u investeert, hoe hoger de korting.
Let op! Het loyaliteitsprogramma geldt enkel voor investeringen in Collin Maatwerk- leningen, niet voor Collin Direct leningen. Collin Direct herkent u aan het ‘Collin Direct’ label boven een investeringsaanvraag, te vinden op onze investeringskansen pagina.

De Collin-investeerdersapp

Als Collin-investeerder kunt u extra snel en makkelijk investeren via onze app. De app is beschikbaar op IOS– en Android-apparaten.

De investeerderstoets

Zowel Collin als de AFM vindt het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt alvorens u investeert. Daarom dienen investeerders jaarlijks een korte investeerderstoets (enkele minuten) af te leggen. Zolang u deze toets niet heeft afgelegd is investeren niet mogelijk.

Automatische terugstorting na 53 dagen

Indien u niet na 53 dagen uw gelden heeft opgenomen of geïnvesteerd, worden deze automatisch binnen een week overgemaakt naar uw betaalrekening.

Succes met investeren

Wij wensen u veel succes met investeren en het opbouwen van een rendabele investeringsportefeuille. Onthoud: lees u tijdig in en zorg voor voldoende saldo op uw account. Bekijk dagelijks welke investeringskansen live zijn gegaan om 11:00, 14:00 en eventueel 16:00 uur en breng de tips direct in de praktijk!

Mocht u aanvullende vragen hebben vind u wellicht uw antwoord bij onze veelgestelde vragen. Daarnaast kunt u ons op werkdagen bereiken via +31 (0)85 401 6546 of info@collincrowdfund.nl.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille