TomarWonen aan het woord: hoe hebben zij crowdfinance via Collin ervaren?

Onderneming: TomarWonenn

Ondernemer: Ronald van den Berge

Geïnterviewde: Martijn van den Berge, Manager bedrijfsvoering & financiën

Leendoel: Aanloopkosten voor de opstart van een nieuw thuis voor ouderen met dementie of een andere intensieve zorgvraag.

Ronald van den Berge wilde in 2016 zijn plannen om een eigen onderneming op te starten gaan realiseren. Hier was geld voor nodig. Als ondernemer zonder groot eigen vermogen had de bank het verzoek tot een gesprek afgewezen. Alternatieve mogelijkheden tot financiering werden gegoogeld door de ondernemer; Collin Crowdfund kwam aan het licht. Snel daarna gingen we het gesprek aan met elkaar.

De persoonlijke begeleiding: het succes van Collin

TomarWonen is met Collin Crowdfund Coach Henk Beke in gesprek gegaan. Hoe zij dit hebben ervaren? “De begeleiding die je bij Collin krijgt, daar kun je bij andere financieringspartijen naar fluiten. Je voelt je niet een nummer maar een onderdeel van een team. Dat was de kracht vanuit Henk”.

Zowel tijdens als na het financieringsproces hebben zij veel ondersteuning ervaren vanuit de coach. “Hij heeft altijd meegedacht over mogelijkheden, kansen en voelt problemen op tijd aan.”

Ondernemers hebben uiteraard veel ideeën bij de droom die zij graag verwezenlijkt zien worden, maar het plan in detail mist vaak nog. De ondersteuning om dit op te zetten hebben zij als enorm waardevol en prettig ervaren. Henk Beke heeft hen overal waar kon ondersteund om Ronalds droom te verwezenlijken.

Van droom naar realiteit in een dag

De droom van Ronald van den Berge was het opzetten van een kleinschalig zorginitiatief om ouderen met een zorgvraag te kunnen huisvesten, en om iets na te kunnen laten aan zijn kinderen.

Middels crowdfinance heeft Ronald alsnog de kans gekregen om zonder groot eigen vermogen deze onderneming op te zetten. Collin heeft hiervoor de risico’s voor de investeerders acceptabel gekregen middels verschillende zekerheden en voorwaarden. Als gevolg had de ondernemer binnen een dag na livegang plots de benodigde financiering voor de opstart van het zorgcomplex. “Hoe snel dat ging, ongekend dat dat kan”.

Met het opstartkapitaal konden zij alle benodigdheden aanschaffen om in januari 2018 de deuren te openen. Er was geld om dingen te kopen qua inventaris; er was startkapitaal voor huur en salarissen”.

Als familiebedrijf gegroeid

Als zelfstandige onderneming was het in het begin een enorm karwei om het draaiende te houden. Echter, is de onderneming enorm gegroeid in de tussentijd. Zij startten in 2018 met twee bewoners met enkel de focus op een zorgvraag rondom dementie. Op dit moment is TomarWonen volledig bezet en huisvesten zij ouderen met zowel dementie als met een somatische zorgvraag.

Beide zoons van Ronald werken mee in de groeiende organisatie. Jongste zoon Remon van den Berge is facilitair manager, oudste zoon Martijn van den Berge is manager bedrijfsvoering & financiën en is langzaam de rol van vader Ronald aan het overnemen. Als hecht gezin zorgen zij samen met de trouwe zorgmanager, Marjon Reedijk voor de verzorging, rust en aandacht van de 17 bewoners, waarvan 2 echtparen.

tomarwonen collage

Foto: Collage van TomarWonen. Linksboven: familie van den berg en Marjon Reedijk. Rechtsboven: Bewonener tekent. Linksonder: Bewonder voert koppen. Rechtsonder: TomarWonen

De toekomstplannen van TomarWonen

Met de succesvolle funding via het Collin platform is er leven geblazen in TomarWonen. Maar wat zijn de plannen voor de toekomst? Zij hebben “100% uitbreidingsplannen”.

Omdat het kleinschalige verpleeghuis qua verantwoording en kwaliteitsnormen net zo veel moeten doen als een groot verpleeghuis, hebben zij uiteindelijk uitbreiding nodig voor het dekken van alle kosten. Op dit moment hebben zij 15 appartementen, maar “om in de toekomst gezond te blijven, zijn meer appartementen nodig”. Daarnaast willen zij in de toekomst graag bewoners met zowel een zware als lichte zorgvraag huisvesten. “Hierdoor kan een meer levensloop bestendige woonvorm worden gecreëerd vanuit een community gedachte”.

Hoe deze uitbreiding eruit gaat zien en wanneer dit staat te gebeuren, is nog niet duidelijk. Dat het gaat gebeuren, is zeker. Willen zij dit weer via Collin realiseren?

“Als wij weer iets nodig hebben, dan starten wij bij Collin, 100%”.

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.30 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille

Ervaringen van investeerders