Gazet Roosendaal 16-10-2017

TomarWonen verwelkomt de eerste bewoners

Na een grondige verbouwing van een gedeelte van het nieuwe Sint Annaklooster in Oudenbosch, kan TomarWonen nu de eerste bewoners gaan verwelkomen. TomarWonen biedt ouderen met dementie een veilige maar ook een zelfstandige woonomgeving. Een vleugel van het klooster is omgebouwd tot 15 luxe appartementen met ieder een huiskamer, slaapkamer en badkamer. TomarWonen staat voor betaalbaar zelfstandig wonen met zorg op maat, eventueel met partner, in een mooie rustgevende groene omgeving.

TomarWonen is een particulier initiatief dat oudere mensen met dementie een veilige en zelfstandige woonomgeving biedt. “TomarWonen combineert betaalbaar zelfstandig wonen met service, verzorging en verpleging, professioneel en met persoonlijke aandacht” vertelt Ronald van den Berge enthousiast. Ronald is de initiatiefnemer en oprichter van TomarWonen.

“Ik ben ervan overtuigd dat het wonen, het leven en de verzorging van mensen met dementie echt beter én mooier moet maar ook kan. Wij geven onze bewoners veel aandacht, zij kunnen samen met anderen een mooi en zinvol leven leiden in deze beschermde omgeving waar zij ook alle ruimte hebben voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Wij kunnen dit bieden door de hoge inzet van gediplomeerd personeel. Bevlogen medewerkers die ruimte en tijd krijgen om die zorg en aandacht waar behoefte aan is, ook waar te maken.” Ronald van den Berge heeft meer dan 15 jaar ervaring met het opzetten van kleinschalige zorgverlening en het realiseren van kleinschalige woonvormen.

TomarWonen is een kleinschalige, gezellige en veilige woonomgeving met veel wooncomfort zoals men dit in hun eigen huis gewend was maar dan met de zorg waar zij behoefte aan hebben. Men kan, eventueel met hun partner, zo lang als mogelijk zelfstandig en zinvol leven.

TomarWonen is gehuisvest in het nieuwe Sint Annaklooster in Oudenbosch (gemeente Halderberge). Het ligt dicht bij het historisch centrum en op een steenworp afstand van de mooie basiliek van de H.H. Agatha en Barbara. TomarWonen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het bus- en treinstation ligt op 500 meter afstand. De bewoners kunnen wandelen in de kloostertuin en het omliggende park. Een prachtige groene locatie met de sfeer en rust van een klooster maar toch in een levendige omgeving.

TomarWonen bestaat uit 15 zelfstandige appartementen van 42-75 m2. Ieder appartement heeft een aparte woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het zijn ruime en lichte appartementen met zicht op het park en de tuinen. Bewoners kunnen het appartement helemaal naar eigen smaak en met hun eigen spullen inrichten zodat zij snel weer een vertrouwd thuis hebben. Alle appartementen worden naar wens voorzien van een moderne zorgalarmering. De geavanceerde domotica is aanpasbaar naar de situatie en behoefte van iedere bewoner zodat de veiligheid altijd gegarandeerd is.

Naast de appartementen zijn er ook gezamenlijke ruimtes met ieder een eigen sfeer zoals een serre met een vrije uitgang naar de tuin, een grote woonkeuken, huiskamer en thema sfeerruimte op iedere verdieping of een vlinderruimte voor ontspanning. Bewoners kunnen, eventueel samen met hun partner, familie of vrienden, deelnemen aan de activiteiten en genieten van de gezelligheid op het binnenplein. TomarWonen biedt een veilige, betaalbare en beschermde woonomgeving met een open karakter.

De leningaanvraag van TomarWonen Oudenbosch is op 31-01-2017 in 1 dag volgeschreven door 218 investeerders. Link naar de pitch.