Transparantie; een van Collins kernwaarden

In mijn vorige twee blogs hebben we het al gehad over de kernwaarden toegankelijkheid en passie. Deze week heb ik een blog geschreven over onze 3e kernwaarde: transparantie.

Transparantie is in onze branche ontzettend belangrijk. Waar ondernemers behoefte hebben aan duidelijkheid omtrent hun financiering, willen investeerders graag op de hoogte zijn en blijven omtrent hun investering. Wij werken dan ook dagdagelijks hard aan het behouden van deze transparantie richting alle partijen. Hoe wij dit doen?

Kostenstructuur 

Allereerst zorgen wij voor helderheid en duidelijke communicatie betreffende onze voorwaarden. Voor zowel de leningnemer als de investeerders staan deze voorwaarden duidelijk beschreven op onze website, inclusief de mogelijke kosten. Daarnaast staan onze crowdfund coaches de leningnemers persoonlijk te woord en lichten deze kosten nogmaals toe.

Benieuwd naar onze tarieven? Deze kunt u hier vinden.

Rendementen 

Naast eventuele kosten is het vooral van belang wat de verdiensten zijn voor onze investeerders: het rendement. Een mooi rendement is uiteraard gewenst, maar investeren brengt ook risico’s met zich mee. Bij Collin benadrukken wij dit overduidelijk alvorens iemand start met investeren.

Naast het helder in kaart brengen van de mogelijke risico’s, geven wij zo veel mogelijk informatie omtrent onze investeringskansen. Het gemiddeld netto rendement dat over alle investeringen behaald is door onze investeerders staat altijd getoond op onze homepagina, samen met onze andere statistieken. Hieronder een overzicht van ons gemiddeld netto rendement van dit jaar.

Netto rendement eerste helft juli 2021

Benieuwd naar al onze statistieken? Bekijk deze hier.

Jaarverslag 

Naast het verstrekken van informatie over onze leningaanvragers, zijn wij tot slot eveneens transparant over onze eigen bedrijfsgegevens. Zodoende hebben wij het afgelopen kwartaal ons eerste Collin jaarverslag gepresenteerd. Middels deze transparantie willen wij ondernemers en investeerders het vertrouwen geven dat zij met een financieel gezonde partij in zee gaan. Met een solvabiliteit van circa 50% kunnen wij een gecontroleerde groei blijven waarborgen.

Benieuwd naar ons jaarverslag? Lees deze hier.

Met trots dragen wij onze kernwaarde Transparantie uit. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk dit is voor alle belanghebbenden en geloven hier een unieke aanpak in te hebben binnen onze branche. Transparantie geeft vertrouwen en vertrouwen biedt ongekende mogelijkheden voor ons allemaal.

Jeroen ter Huurne

Jeroen ter Huurne is oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund, marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille