Schiedam 24 3-3-2017

Tuned Imports bouwt aan toonzaal voor sportauto’s

SCHIEDAM – Tuned Imports werkt aan een nieuw onderkomen op bedrijventerrein ‘s-Graveland. Dat moet komende zomer gereed zijn.

Het bedrijf verkoopt klassieke auto’s en doet dat vanuit Schiedam. In de Fokkerstraat huurt de autohandelaar een bedrijfspand. Omdat de handel in vooral klassieke Amerikaanse en Europese sportauto’s floreert, besloot Tuned Imports het onderkomen te kopen en grondig te gaan verbouwen.

Bijzonder aan de plannen is dat de benodigde financiële middelen daartoe ten dele bij elkaar zijn gebracht door middel van crowdfunding.

Tuned Imports koopt en verkoopt klassieker zoals Ford Mustangs en Chevrolet Corvettes. “Wij zijn altijd op zoek naar unieke sportauto’s die elders nauwelijks zijn te verkrijgen”, aldus eigenaar Jos Spinhoven. “Zo hebben we een Lamborghini Jalpa gekocht, waarvan er maar 410 zijn geproduceerd.” Spinhoven heeft een doordachte werkwijze. “In de Verenigde Staten hebben wij scouts die voor ons de pareltjes onder de klassieke auto’s zoeken.” Dat levert Tuned Imports de zekerheid van een bijzonder aanbod.

Bij dergelijk bijzondere auto’s hoort een dito toonzaal, zo concludeerde Spinhoven. Hij kocht daarom het pand in de Fokkerstraat, dat na een grondige verbouwing Tuned Imports moet verzekeren van een prestatie van zijn producten met uitstraling.

Een deel van het bedrijfspand wordt verbouwd tot werkplaats, waarbij een vrije hoogte van ongeveer 7,5 meter wordt gerealiseerd door een verdiepingsvloer te verwijderen. De werkplaats krijgt veel daglicht door zo veel mogelijk gebruik te maken van glas. Op de eerste verdieping komt een mooi uitzicht op de werkplaats, ‘met een industriële look’. “Daarnaast wil Tuned Imports gebruik gaan maken van innovatieve technieken, zoals een droogijsstraal-installatie. Dat is een milieuvriendelijke toepassing voor het verwijderen van verf en vetten. “Deze toepassing wordt veel toegepast bij restauraties, zodat het metaal niet wordt aangetast.”

Het andere deel van het pand wordt gebruikt als autoshowroom; hier komen de auto’s volledig tot hun recht met de juiste sfeer en verlichting”, aldus Spinhoven. De showroom wordt 1400 vierkante meter groot en gaat plaats bieden aan ongeveer honderd auto’s.

Voor de aankoop en de verbouwing van het bedrijfspand was € 2.636.000,- nodig, vertelt Spinhoven. “Een gedeelte van de lening is verkregen via de Rabobank en door inbreng van eigen middelen.” Het restant van vier ton is verkregen door crowdfunding. Dat gebeurde via Collin Crowdfund, een specialist op dit gebied. “Via haar online platform slaat Collin Crowdfund een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte”, aldus het bedrijf zelf. De € 400.000,- werd bij elkaar gebracht via 394 investeerders.

Nu de financiële middelen beschikbaar zijn rekent Spinhoven erop binnenkort de verbouwing te kunnen beginnen, zodat het nieuwe onderkomen in de zomer in gebruik kan worden genomen.