24779

Ultimate Cigars

€ 150.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 161
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

2 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Minimaal risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 4-07-2016 in 1 uur volgeschreven door 161 investeerders

Samenvatting

Yuri en Olav starten – voortbordurend op hun bestaande webshop – een La Casa del Habano in Almere. Een zeer exclusieve franchise in de wereld van de liefhebber en verzamelaar van sigaren. Deze franchise van Cubaanse sigaren bestaat 25 jaar en er zijn slechts 146 vestigingen in de hele wereld. Het kwaliteitspredicaat La Casa del Habano staat garant voor een zeer exclusief assortiment, kwaliteit en kennis. De markt voor sigaren ontwikkelt zich in de richting van exclusiviteit en verzamelen. Dit initiatief sluit daar volledig op aan.

De nieuw te openen La Casa del Habano zal, naast een winkel, ook voorzien worden van een grote loungeruimte waar de liefhebbers en verzamelaars onder het genot van een goede kop koffie kunnen netwerken, ontspannen en genieten van de sigaar. Deze ruimte is samen met de winkel, mede door zijn formaat, enig in zijn soort in Nederland en zal daardoor niet alleen bezoekers trekken vanuit ons land. Ook buitenlandse bezoekers zullen hun weg naar deze plek weten te vinden. Sinds een jaar hebben de ondernemers een webshop waar een (nu nog) beperkt assortiment wordt aangeboden. Deze La Casa del Habano zal een plek creëren waar de klanten kunnen proeven en ontdekken. Dit zal de verkopen, ook via de webshop, sterk doen toenemen.

Financieringsbehoefte

De nieuw te openen winkel met loungeruimte, met een totaal oppervlak van 350 m2, moet worden ingericht. Er wordt een voorraad exclusieve sigaren aangelegd en een klimaatkamer gerealiseerd. De totale investering hiervoor bedraagt € 230.000,-. Hiervan wordt € 80.000,- door de ondernemers zelf geïnvesteerd. Het restant wordt gevraagd door middel van een financiering via Collin.
De gevraagde financiering bedraagt € 150.000,-. De looptijd is 60 maanden met een maandelijkse lineaire aflossing. De rente is 8% gedurende de gehele looptijd.

Structuur

Ultimate Cigars is een vennootschap onder firma (v.o.f.) en de vennoten zijn Yuri Dijkstra en Olav Meijer. 

Risico

De Dun & Bradstreet score komt uit op Minimaal risico en de Collin Credit Score is Voldoende. Door de gekozen rechtsvorm zijn beide vennoten hoofdelijke aansprakelijk voor de gevraagde lening via Collin.

Video Pitch

Leendoel

De gevraagde financiering wordt aangewend voor het aanpassen en inrichten van de winkel en loungeruimte. Daarnaast wordt hiermee gedeeltelijk de voorraad sigaren aangeschaft. Hierdoor kan een high end La Casa del Habano worden gerealiseerd.

Ondernemer

Yuri Dijkstra (1974) heeft een MBO opleiding en is al zijn hele leven ondernemer. Hij heeft een Primera winkel gehad in Almere en heeft deze na 26 jaar verkocht. Gedurende die tijd heeft hij veel kennis opgedaan van de markt van premium sigaren en is hij daar volledig in thuis. In de loop der jaren heeft hij een groot netwerk opgebouwd in deze markt zowel binnen als buiten Nederland. Yuri is pragmatisch en erg gedreven in zijn aanpak en gepassioneerd door dit vak. Door zijn ervaring heeft hij een duidelijke visie kunnen ontwikkelen op deze markt die nu gerealiseerd gaat worden met het starten van de exclusieve winkel annex loungeruimte. 

Olav Meijer (1975) heeft een HBO opleiding en ook zijn verleden is dat van ondernemer in de retailsector. Hij was bedrijfsleider en later eigenaar van een schoenenwinkel. Hij is eerder verkoper geweest in een andere La Casa del Habano en hij heeft zich langdurig verdiept in deze markt. Daardoor heeft hij veel kennis van de sigarenbranche. Daarnaast is hij een goede verkoper en gastheer. Zijn omvangrijke kennis van deze nichemarkt is van groot belang voor de onderneming en zijn klanten.

Beide ondernemers kennen elkaar van kinds af aan en weten wat ze aan elkaar hebben.

Om in aanmerking te komen om een La Casa del Habano te mogen openen, moet de ondernemer een bovengemiddelde kennis hebben van sigaren en alles wat daarbij komt kijken. Ook een gespecialiseerde opleiding behoort tot de eisen. Beide ondernemers hebben deze opleiding met succes gevolgd bij Habanos SA in Cuba.

Onderneming

Introductie
De markt voor sigaren verschuift steeds meer in de richting van exclusiviteit en minder roken. Als er een sigaar gerookt wordt, dan wil de consument steeds meer een exclusieve sigaar. Deze markt laat een parallel zien met whisky en wijn waar liefhebbers ook steeds meer de exclusiviteit zoeken. Sigaren, met name Cubaanse sigaren, worden door de liefhebbers verzameld en bewaard. Ook sigaren worden, mits juist behandeld, beter naarmate de tijd verstrijkt. De omzet in deze nichemarkt groeide in 2015 met meer dan 10% (www.telegraaf.nl/e/25306212).

Onderneming
Ultimate Cigars v.o.f. is opgericht in 2014. In 2015 is de daadwerkelijke start gemaakt met de webshop. De ondernemers openen in 2016 ook de fysieke winkel met loungeruimte waardoor er een ideale combinatie ontstaat van verkoopmogelijkheden en beleving. De te realiseren winkel met loungeruimte wordt een ‘high end’ franchise La Casa del Habano, waar de sigarenroker centraal staat. In de ruime klimaatkamer kan de klant kiezen uit een zeer groot assortiment exclusieve Cubaanse sigaren die in de wereld te koop zijn. Er wordt een loungeruimte gecreëerd die een ontmoetingsplaats en bakermat wordt voor de liefhebbers en de verzamelaars die bijzondere sigaren zoeken. Daar kunnen zij genieten van de meeste exclusieve sigaren. Deze ruimte wordt tevens voorzien van kluisjes die kunnen worden gehuurd en waarin de klant de gekochte sigaren geconditioneerd kan bewaren. De webshop krijgt ook het predicaat La Casa del Habano. Dit maakt ook de webshop bijzonder. De webshop en de winkel met loungeruimte zullen elkaar gaan versterken in de marketing.

Doelstelling
Ultimate Cigars heeft zich ten doel gesteld om de beste en meest geliefde sigarenwinkel annex loungeruimte in Nederland te worden. Binnen 3 tot 5 jaar moet deze onderneming tot de top 5 van Nederland behoren.

Concept
Het predicaat La Casa del Habano is een wereldwijde, hoogste kwaliteitstandaard voor winkels van Cubaanse sigaren. Het franchiseconcept La Casa del Habano ziet toe op een exclusieve beleving van de Cubaanse sigaren. De ondernemers moeten over een bovengemiddelde kennis beschikken van deze markt en de sigaren. De leverancier van de sigaren in Cuba, Habanos SA, zorgt voor exclusiviteit in de belevering, het assortiment en de bijzondere uitgaven. Ook ziet Habanos SA toe op de handhaving van de kwaliteit, kennis en uitstraling.

Locatie
In het centrum van Almere is een goede locatie gevonden met vlakbij voldoende parkeergelegenheid. Almere ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar vanuit het hele land. Daarnaast is het mogelijk om een grote, laagdrempelige loungeruimte te creëren. Dat is hier veel goedkoper dan in een van de grote steden. 

Doelgroep
Mensen die willen genieten van exclusieve sigaren, niet alleen om deze te roken, maar ook om ze te verzamelen en om uitgebreid geïnformeerd te worden over de herkomst, vervaardiging en de wijze van behandeling. Dit zijn veelal sigarenliefhebbers, verzamelaars, young professionals en de netwerkrokers in een leeftijd tussen de 30 en 65 jaar.

Concurrentie
Er zijn in Nederland nog drie andere La Casa del Habanos en wel in Amsterdam, Maastricht en Den Haag. Al deze vestigingen hebben een rookruimte, maar deze zijn beduidend kleiner en alleen voor leden toegankelijk. Dit lidmaatschap wordt in stand gehouden, omdat de beschikbare ruimte op die manier niet te vol wordt. In Almere wordt nu een veel grotere ruimte geboden, met goede voorzieningen waar iedereen zonder lidmaatschap welkom is.

Structuur
organigram

Financieringsbehoefte

De lening is nodig voor de investering in de verbouwing en inrichting van de winkel, het realiseren van een klimaatkamer, een loungeruimte en tenslotte voor de investering in de voorraad sigaren. 
 

Voorraad sigaren € 100.000,-
Voorraad accessoires € 25.000,-
Verbouwing € 35.000,-
Inrichting interieur € 35.000,-
Klimaatkamer en kluisjes € 30.000,-
Automatisering € 5.000,-
Totaal € 230.000,-
Inbreng ondernemers € 80.000,-
Lening via Collin € 150.000,-

Leenbedrag: € 150.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden
Door de gekozen rechtsvorm, vennootschap onder firma, zijn beide vennoten hoofdelijk aansprakelijk voor het geleende bedrag van € 150.000,-. Doordat de beide partners van de ondernemers een betaalde baan hebben en voldoende inkomen genereren voor het levensonderhoud is er geen directe afhankelijkheid van het inkomen uit de onderneming.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet geeft een score Minimaal risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit. De score is gebaseerd op de prognoses van 2016, 2017 en 2018 waarbij de nodige voorzichtigheid in de omzetverwachting in acht is genomen. De overall score komt op Voldoende.

Rentabiliteit
Er wordt gestart met de verkoop van exclusieve sigaren in een winkel annex loungeruimte. Op dit moment verkopen de ondernemers al exclusieve sigaren via de webshop. Door de verwerving van het predicaat La Casa del Habano krijgen de ondernemers toegang tot de meest exclusieve sigaren die er zijn. Dit heeft een zeer grote aantrekkingskracht op de liefhebbers die zeker naar Almere zullen komen. Om deze reden is de verwachting dat de verkoop verdrievoudigt naar ruim € 430.000,- in 2018 met een netto cashflow overschot van ruim € 20.000,-. Dit jaar en het komende jaar is genomen om bekendheid te geven aan La Casa del Habano en om de omzet naar dit niveau te laten groeien. Bij tegenvallende resultaten kan er van de privéopname worden afgezien, omdat de ondernemers hier niet afhankelijk van zijn voor hun levensonderhoud. De ondernemers hebben beiden partners die voor voldoende inkomen zorgen. De partner van Yuri heeft al meer dan negen jaar een vaste aanstelling voor 36 uur per week als HR-manager en de partner van Olav is 24 uur per week werkzaam als zelfstandig verpleeghuisarts en daarnaast 16 uur werkzaam als bezoldigd bestuurder van de vereniging Verenso, een vereniging van specialisten in ouderengeneeskunde. Voor nu wordt de rentabiliteit inclusief de geprognosticeerde privéopnames gekwalificeerd als Matig.

Solvabiliteit
De solvabiliteit bedraagt in het aanvangsjaar 2016 25% van het balanstotaal van € 258.000,- en zal volgens prognose groeien naar 42% (Goed) van een balanstotaal van € 242.000,- in 2018 als de winkel en loungeruimte voldoende bekendheid hebben gekregen in het land. Voorzichtigheidshalve hanteren we de score Voldoende.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) is 1,9 in 2016 en zal zich zo rond dit niveau blijven bewegen. Dit wordt veroorzaakt door een grote voorraad exclusieve sigaren die zeer liquide is. Hierdoor krijgt de liquiditeit de kwalificatie Excellent. 

Samenvattend
Rentabiliteit: Matig
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Excellent
Overall: Voldoende

Extra beloning

Bij een investering tussen € 1.000,- en € 2.500,- ontvangt u een waardebon van € 15,-.

Investeerders vanaf € 2.500,- krijgen een verzorgde introductie in de wereld van de Cubaanse sigaar aangeboden in de nieuw te openen lounge.

De voucher zal digitaal worden verzonden via Collin, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-14014 heeft € 500 geïnvesteerd.
04-07-2016 om 10:21
investeerder-12940 heeft € 500 geïnvesteerd.
04-07-2016 om 10:19
investeerder-1969 heeft € 500 geïnvesteerd.
04-07-2016 om 10:19
investeerder-14526 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
04-07-2016 om 10:19
investeerder-14293 heeft € 500 geïnvesteerd.
04-07-2016 om 10:19

Ondernemer
Yuri Dijkstra & Olav Meijer

Crowdfund Coach


Servicedesk