28987

UP2GO / Vodatent

€ 400.000  |  7,5% rente  |  60 maanden  Investeerders: 394
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

3 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 18-12-2017 in 1 uur volgeschreven door 394 investeerders

Samenvatting

Vodatent is in 2014 als eenmanszaak gestart met het verhuren van (ingerichte) safaritenten op campings. Door het afnemend aantal klanten met een eigen kampeermiddel (met uitzondering van campers) is er vraag van kampeerders naar de verhuur van luxe accommodaties (o.a. safaritenten) op campings. Vodatent biedt campings een samenwerking waarbij ze safaritenten op basis van huurkoop plaatst bij geselecteerde, goede campings. Na het plaatsen van de safaritenten zorgt de camping voor onderhoud van het materiaal, het in- en uitchecken van gasten en het schoonmaken ervan. Voor het plaatsen van de tenten op de locaties werkt Vodatent met zzp’ers en vrijwilligers. Vodatent is met meer dan 10 kampeerlocaties in eigen land marktleider in Nederland. In totaal zijn er 20 kampeerlocaties in 7 verschillende landen.

Vodatent stuurt actief op het beperken van de kosten. Ze houdt kantoor aan huis en huurt een opslagruimte bij een boer. Door deze werkwijze en door de winst volledig te investeren in de verhuur van nieuwe safaritenten is Vodatent gegroeid van 18 tenten op 5 campings in 2014 naar 90 safaritenten op 20 campings in 2017. In 2017 zijn in deze safaritentententen meer dan 1.300 gezinnen ontvangen voor een vakantie of weekendje weg. Als gevolg van de vraag in de markt (van zowel campings als particuliere klanten) wil Vodatent in 2018 doorgroeien naar minimaal 150 tenten op 25 campings.

Financieringsbehoefte
Voor de uitbreiding in 2018 gaat zij 60 safaritenten aanschaffen waarvoor een bedrag van € 500.000,- nodig is. Vodatent investeert € 100.000,- uit eigen middelen en voor het resterende bedrag vraagt zij  financiering via Collin Crowdfund. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 400.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd.
 
Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Vodatent met een Laag risico. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende. De debiteur voor de lening is de heer J. Schipper h.o.d.n. Up2Go / Vodatent (eenmanszaak). Zijn partner mevrouw C. Schenk zal eveneens debiteur zijn voor de lening bij Collin Crowdfund. De (huidige en toekomstige) inventaris en de huidige rechten van de (huurkoop)overeenkomsten worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Verder wordt de lening van de heer M. Schenk ter hoogte van € 36.000,- achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund.

Video Pitch

Leendoel

De volledige financiering is nodig voor het aanschaffen van nieuwe (ingerichte) safaritenten bij bestaande en nieuwe klanten (hoofdzakelijk campings).

Ondernemer

Job Schipper (32 jaar) is eigenaar van de eenmanszaak Vodatent. Na de opleiding ondernemer/manager bij het Zadkine college is hij in verschillende branches werkzaam geweest: Intercedent bij Manpower, Jobhunter bij ROC Albeda College, teamleider commerciële binnendienst en projectmanager bij AENC Audiovisual en ICT. Vanaf 2007 heeft de ondernemer een aantal functies als reisleider en coördinator op campings in het buitenland bekleed. In 2008 en 2009 heeft hij locaties van een tentenverhuurbedrijf overgenomen en deze activiteiten tot 2013 naast een fulltime baan in Nederland uitgevoerd.

In 2012 ontstond het idee een nieuw concept neer te zetten. Dit idee heeft Job in 2013 uitgewerkt waarna hij in 2014 is gestart. Het concept sloeg zo goed aan dat Job in 2015 parttime is gaan werken en in 2016 zijn baan als projectmanager heeft opgezegd om zich volledig op Vodatent te kunnen richten. 

Onderneming

Om zo efficiënt mogelijk te werken is lean & mean volledig van toepassing op Vodatent. Bij dit bedrijf staat samenwerking centraal. Vodatent profileert zich naar een camping of vakantiepark niet als een klant die plekken afneemt bij een camping, maar als een partner die zorgt voor beter rendement uit een staanplaats. Veel tentenverhuurders boeken exclusief hun eigen tenten. Vodatent doet dit anders en werkt samen met veel touroperators om haar accommodaties breed in de markt te zetten. Door de tenten aan te bieden via bijvoorbeeld Tui of Booking.com bereikt Vodatent publiek dat ze anders waarschijnlijk niet zou bereiken. Bij een safaritent wordt vaak gedacht aan de term glamping (glamorous camping). Deze vorm van luxe kamperen is enorm in trek en er komt steeds meer vraag naar. Vodatent ziet een safaritent niet als een luxe product. Zij stelt dat een safaritent de nieuwe standaard is in de branche en dat de oude bungalowtenten anno 2018 echt niet meer kunnen. Vodatent heeft echt goed nagedacht over de inrichting en heeft deze sinds 2014, mede op basis van gehouden enquêtes, aangepast naar de wensen van de klant. Niet overdreven luxe maar gewoon goed, dat is waar de safaritenten van Vodatent voor staan.  In tegenstelling tot veel andere aanbieders wil Vodatent niet exclusief zijn maar juist een brede doelgroep aanspreken. Zij richt zich dan ook niet op glampeerders die op zoek zijn naar een bijzondere kampeerervaring op een exclusieve camping. Bij Vodatent vind je gewone, goede tenten op leuke, betaalbare familiecampings.

Dankzij de financiering gaat Vodatent uitbreiden op bestaande campings en nieuwe locaties. Dit zijn de locaties waar Vodatent de nieuwe safaritenten in 2018 wil plaatsen:

 • Camping ’t Veld, Overijssel
 • Camping de Rammelbeek, Twente
 • Vakantiepark het Timmerholt, Drenthe
 • Camping Gorishoek, Zeeland
 • Eurocamping Vessem, Brabantse Kempen
 • Camping de Watertoren, Zuid-Limburg
 • De Gronselenput, Zuid-Limburg
 • Camping Val d’Or, Luxemburg
 • Camping Kyllburg, Duitsland
 • Bockenauer Schweiz, Duitsland
 • Camping La Bucherie, Frankrijk
 • Camping Le Rotja, Frankrijk

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Vodatent.
 

Juridische structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsbehoefte

Aankoop 60 nieuwe safaritenten € 500.000,-
Eigen inbreng € 100.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 400.000,-

Leenbedrag: € 400.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 60 maanden met een lineaire aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn de heer J. Schipper, handelend onder de naam Vodatent, en zijn partner mevrouw C. Schenk. 
 • De lening van de heer M. Schenk ter hoogte van € 36.000,- wordt achtergesteld ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Gedurende de looptijd van de lening vindt geen aflossing plaats op de achtergestelde lening wanneer de solvabiliteit 40% of lager is. De rente wordt wel betaald.
 • De (huidige en toekomstige) inventaris wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De rechten uit de huidige huurkoopovereenkomsten worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert de eenmanszaak Vodatent met de score Laag risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit en is gebaseerd op de gerealiseerde cijfers 2016 en de tussentijdse cijfers tot en met oktober 2017 en de prognoses 2017, 2018 en 2019. De overall Collin Credit Score komt uit op Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Het betreft hier een snel groeiend bedrijf. In 2016 is, na een omzet van € 258.000,-, een netto cashflow overschot van € 117.000,- gerealiseerd. Vermeld dient te worden dat de privé-opnamen beperkt konden blijven door het inkomen van de partner en andere (freelance)inkomsten van de ondernemer. De winst voor privé van € 60.000,- is een acceptabel ondernemersinkomen. De score van de Rentabiliteit komt uit op Excellent. Wij zijn in het bezit van de interne cijfers tot en met oktober 2017. We gaan ervan uit dat de prognosecijfers per ultimo 2017 hiermee goed onderbouwd zijn. De omzet in 2017 komt naar verwachting uit op € 415.000,-, waarna een netto cashflow overschot van € 133.000,- wordt geprognotiseerd. Ook in 2017 zijn de privé-opnamen bewust beperkt begroot. De score komt uit op Excellent. Met een begrote omzet van € 580.000,- en een netto cashflow overschot van € 55.000,- in het jaar 2018 komt de score uit op Goed. Dit wordt veroorzaakt door de hogere afschrijvingen als gevolg van de investeringen. We hebben de score van de Rentabiliteit op dit moment vastgesteld op Goed.

Solvabiliteit
Ultimo 2016 komt de Solvabiliteit uit op ruim 98% bij een balanstotaal van € 260.000,-. Hiermee komt de score uit op Excellent. Ultimo 2017 komt de Solvabiliteit volgens prognose uit op ruim 95% bij een balanstotaal van € 420.000,- (score Excellent). Dit betreft de solvabiliteitspositie in het bedrijf. In privé is er sprake van een woonhuis met een waarde globaal gelijk aan de hypotheek. Er is nog een lichte plus in de privé vermogenssituatie. Na investeringen komt de Solvabiliteit ultimo 2018 naar verwachting uit op ruim 50% bij een balanstotaal van € 687.000,-. Omdat de komende jaren wederom investeringen worden verwacht en er sprake zal zijn van een verlenging van de balans, hebben wij de score van de Solvabiliteit voorzichtigheidshalve vastgesteld op Goed.

Liquiditeit
De current ratio (dit is de verhouding tussen vlottende activa en vlottende passiva) is ultimo 2016 4,4 en scoort Excellent. Volgens de prognose is de Liquiditeit in 2017 7,8 wat correspondeert met de score Excellent. Na investeringen komt de current ratio uit op 1,1 en komt overeen met de score Voldoende. Wij hebben de score van de Liquiditeit derhalve vastgesteld op Voldoende. 

Samenvattend
Rentabiliteit: Goed
Solvabiliteit: Goed
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Iedere investeerder ontvangt een waardebon met een korting van € 100,- op een verblijf in een safaritent. De waardebon is heel 2018 geldig voor alle locaties voor een verblijf van minimaal drie nachten. De waardebon is niet geldig in combinatie met andere acties.

De waardebon zal na 1 maart 2018 digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-2039 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-12-2017 om 11:22
investeerder-15212 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-12-2017 om 11:22
investeerder-37765 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-12-2017 om 11:22
investeerder-32365 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-12-2017 om 11:21
investeerder-30076 heeft € 500 geïnvesteerd.
18-12-2017 om 11:21

Reacties

Investeerder – 32234
18-12-2017 11:20
Aankoop 60 nieuwe safaritenten € 500.000,- Dus aankoopprijs per tent is € 8.333,33. Op de website zie ik dat de verkoopprijs van de duurste tent 6-persoons XL €8.499,00 is. Ik vermoed dan ook dat de gevraagde lening ook voor andere investeringen zijn bedoeld maar welke zijn deze? Zijn alle 60 tenten verkocht? Wat is de levensduur van de tenten? Worden deze tenten ieder jaar op- en afgebouwd of staan ze ook de hele winter?

J. Schipper
18-12-2017 11:34
Beste investeerder,

Vanaf 2018 bieden wij tenten van twee verschillende merken. Safarilodgetent en Outstanding. De tenten van Outstanding hebben een houten frame en een all season ten cate doek. De levensduur van deze tenten is 8 tot 10 jaar en kunnen in de winter blijven staan. De tenten van Safarilodgetent zijn van dubbel gevoerd canvas en een stalen frame. Deze worden elk jaar afgebroken en weer opgebouwd door de campings waar we mee samenwerken. Deze tenten hebben een levensduur van ca. 5 jaar. De investering is voor een mix van verschillende type tenten van Outstanding en Safarildogetent. De hele investering is voor de aankoop tenten, inrichting, transport en plaatsing van de tenten. Ik hoop dat ik hiermee uw vraag heb beantwoord. Als u nog meer vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op!

Met vriendelijke groet,
Job Schipper, Vodatent

Ondernemer
Job Schipper

Crowdfund Coach


Johan Mol & Leon Westmaas