35919

Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen

€ 110.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 143
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 10-06-2020 in 1 uur volgeschreven door 143 investeerders

Samenvatting

De 59-jarige Rolf Vrijaldenhoven krijgt de kans aangeboden om de exploitatie van Versailles Dranken Nijmegen over te nemen. Versailles is een drankenspeciaalzaak die sinds haar opening in 1993 een naam heeft opgebouwd in Nijmegen en omstreken. Men kan hier terecht voor exclusieve whisky’s, een mooie fles wijn of één van de andere specialiteitendranken die Versailles rijk is.

De huidige eigenaar is 66 jaar en vindt het nu een mooi moment om zijn “kindje” zorgvuldig over te dragen aan een enthousiaste opvolger. Rolf is de aangewezen persoon voor de winkelovername, daar hij 20 jaar zelfstandig horecaondernemer is geweest, gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan en een passie heeft voor ‘het product’.

Versailles Dranken is gelegen aan de Lange Hezelstraat 83 te Nijmegen, een winkelstraat welke zich kenmerkt door de diverse specialiteitenzaken, veel passanten en voldoende parkeergelegenheid nabij. Rolf gaat de gevestigde naam verder uitbouwen en verfijnen met zijn vernieuwde formule ‘Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen’.

Invloed coronavirus
Rolf heeft bij de huidige ondernemer navraag gedaan óf en hoe Versailles Dranken momenteel geraakt wordt door het coronavirus. Er wordt aangegeven dat de omzet geen terugval laat zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en dat de huidige ondernemer ook geen last heeft van liquiditeitsdruk. Verder heeft Rolf twee collega-slijterijen gesproken waarvan hij de eigenaren kent en zij bevestigen hetzelfde beeld; één van hen geeft zelfs aan dat hij de beste aprilmaand heeft gedraaid in de dertien jaar dat hij open is. De omzet per bezoeker ligt hoger dan voorheen, dat verklaard kan worden doordat de Horeca dicht is en dat men juist meer geld uitgeeft aan een mooie fles om thuis van te genieten. 
In de prognose is overigens rekening gehouden met de bouwvakperiode en er is een buffer aanwezig voor eventuele ‘coronategenvallers’ om te kunnen voldoen aan de rente- en aflosverplichtingen van tenminste drie maanden. Er wordt echter niet verwacht dat deze buffer aangesproken hoeft te worden omdat veel mensen dit jaar vakantie vieren in eigen land, dat juist voor een omzetstimulans kan zorgen. Daarnaast gaat ondernemer Rolf ook actief aan de slag om de start van zijn onderneming bij zowel de huidige als potentiele cliënten onder de aandacht te brengen. 

Financieringsbehoefte
De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 110.000 ,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert de eenmanszaak Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen als Verhoogd risico. De overall Collin Credit Score is Voldoende. De volgende zekerheden en voorwaarden zijn van toepassing:

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 60.000,- op het woonhuis aan de St. Annastraat 190 D te Nijmegen verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 200.000,- en openstaande schuld van € 162.000,- . Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 225.000,- op basis van een taxatierapport met een waardepeildatum van 2 april 2020. 
 • De debiteur is de heer R.M.M. Vrijaldenhoven, ten deze handelend onder de naam Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer beperkt. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De heer R.M.M. Vrijaldenhoven geeft een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de St. Annastraat 190 D te Nijmegen wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving.

Leendoel

De lening via Collin Crowdfund wordt aangewend voor de overname van Versailles Dranken Nijmegen.

Ondernemer

Rolf Vrijaldenhoven (1961) is woonachtig in Nijmegen en is 20 jaar zelfstandig horecaondernemer geweest op diverse plekken binnen zowel de droge als natte horeca. Na de afgelopen vijftien jaar in loondienst te hebben gewerkt, voor het laatst als senior projectleider bij een uitzendbureau binnen de evenementenbranche, wil Rolf maar al te graag de stap terug naar het zelfstandig ondernemerschap maken. Omdat zijn hart destijds vooral in de natte horeca lag, is de overname van Versailles Dranken Nijmegen een unieke kans voor Rolf. 

Rolf omschrijft zichzelf als zeer ondernemend, toegewijd, nauwgezet, ter zake kundig en buitengewoon gastvrij. 
Rolf: “De overname van deze whiskyspeciaalzaak met een groot potentieel geeft mij maximaal de gelegenheid om mijn kwaliteiten in te zetten. Ik wil de rest van mijn nog werkzame leven (ongeveer vijftien jaar) graag doorbrengen in een voor mij fijne omgeving in een mooie business.”

Onderneming

Versailles Dranken heeft sinds haar opening in 1993 een gevestigde naam opgebouwd in Nijmegen en omstreken, maar kent daarnaast een vaste clientèle die van heinde en verre komt voor een luxe whisky, een mooie fles wijn of één van de andere specialiteitendranken die Versailles rijk is. De huidige eigenaar is de afgelopen 26 jaar het gezicht van de winkel geweest en heeft de wens om, gezien zijn 66-jarige leeftijd, te stoppen. Dat moment is op 1 augustus 2020 aangebroken. 

Na de winkelovername gaat Rolf de gevestigde naam van Versailles op zijn manier verder uitbouwen en verfijnen met zijn vernieuwde formule “Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen”. Hiervoor maakt hij gebruik van zijn rugzak die gevuld is met 20 jaar ondernemerschap in de horeca, ruime levenservaring en zijn passie voor gastheerschap en ’het product’. 

Visie 
“Mijn visie is om ervoor te zorgen dat men over drie jaar niet meer om Versailles heen kan als het om een mooie fles gaat. Een oude wijsheid uit de horeca: Daar waar obers nog obers zijn. 
Zo is het mijn bedoeling dat Versailles een winkel is waar men zich weer gast kan voelen. Ik denk dat daar zeker in het luxe segment ruimte voor is. Een winkel waar service en kennis de boventoon voeren. Tevens moet het net als bij een goede boekenzaak een plek zijn waar men onder het genot van een kopje koffie in de winkel rond kan snuffelen.”

Marketingmix: de 4 P’s
Product/dienst
Het verdienmodel van Versailles bestaat uit de in- en verkoop van specialiteitendranken, waarvan de productgroep ‘exclusieve whisky’s’ de basis vormt, aangevuld met diensten als catering, proeverijen en workshops. Rolf heeft een scala aan ideeën en speerpunten welke zijn samengevat in onderstaande afbeelding. Door optimaal gebruik te maken van de combinatie van een fysieke winkel, een website en een webshop gaat Rolf een bijzondere fles voor een eerlijke prijs ‘aan de man’ brengen, waarbij de beleving en een goed advies een belangrijke rol spelen. 

Prijs
Aan de horeca-afnemers dient een concurrerende prijs aangeboden te kunnen worden. Dit is mogelijk door goede contacten die Rolf, als ervaren horecaman en netwerker, heeft met enkele grote drankengroothandels. Verder bevinden de artikelen zich met name in het hogere prijssegment. De prijs is minder relevant binnen dit segment, echter gaat het hier vooral om de beleving. De marges zijn dan ook uitstekend, ondanks dat de gasten van Versailles nog steeds een eerlijke prijs betalen. 

Plaats
De winkel is gelegen aan de Lange Hezelstraat 83 te Nijmegen, dit betreft een A-locatie met alle benodigde voorzieningen in de buurt, zoals voldoende parkeergelegenheid. De Hezelstraat kenmerkt zich in de afgelopen jaren meer en meer als dé winkelstaat met specialiteitenzaken, er zijn dan ook veel passanten.

Promotie
Versailles Dranken is voor velen reeds een begrip in Nijmegen en omstreken, echter moet de naamsbekendheid wel verder uitgebreid worden om nieuwe klandizie aan te trekken. De mailadressen van het huidige klantenbestand worden overgenomen en daarnaast gaat Rolf campagnes starten via social media als Facebook, Instagram en LinkedIn. Als basis voor de online marketing is er een professionele website met webshop in gebruik, die in goede conditie verkeert en welke zonder meerprijs is inbegrepen bij de overname. 
Naast de online activiteiten wil Rolf enkele samenwerkingen aangaan waarvoor hij een groeiplan heeft uitgewerkt. Een en ander gecombineerd met het netwerk waar Rolf over beschikt, moet zorgen voor een snelle vergroting van de naamsbekendheid en het bij potentiele klanten onder de aandacht brengen van het unieke concept. 

Juridische structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Inventaris en voorraad € 100.000,-
Werkkapitaal € 20.000,-
Totaal € 120.000,-
Eigen inbreng € 10.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 110.000,-

 

Leenbedrag: € 110.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 60.000,- op het woonhuis aan de St. Annastraat 190 D te Nijmegen verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 200.000,- en openstaande schuld van € 162.000,- . Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 225.000,- op basis van een taxatierapport met een waardepeildatum van 2 april 2020. 
 • De debiteur is de heer R.M.M. Vrijaldenhoven, ten deze handelend onder de naam Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer beperkt.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De heer R.M.M. Vrijaldenhoven geeft een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de St. Annastraat 190 D te Nijmegen wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving.

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen is Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is gebaseerd op de prognosecijfers 2020 en 2021. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit 
De prognoses zijn conservatief ingestoken met de huidige omzet als norm en geen volledige doorrekening van de inkomsten uit de extra activiteiten die de ondernemer voor ogen heeft. De huidige omzet wordt met name behaald op basis van de bestaande klantenkring, waarbij er afgelopen jaren door de huidige eigenaar niet of nauwelijks aan uitbouw van naamsbekendheid is gedaan.
De feitelijke overnamedatum van de exploitatie is op 1 augustus 2020. Voor het restant 2020 is een omzet geprognosticeerd van € 198.000,- met een netto cashflowoverschot van € 6.000,-. Voor 2021 is een omzet van € 470.000,- geprognosticeerd met een operationele cashflow van € 31.000,- en een netto cashflow overschot van € 9.000,- waarbij reeds rekening is gehouden met een comfortabele privé-onttrekking die een eventueel benodigde buffer bevat. Wij kwalificeren de score voor afloscapaciteit als Ruim voldoende.

Solvabiliteit
De openingsbalans ná financiering laat een solvabiliteit van 8% zien op een balanstotaal van € 120.000,-. Ultimo 2020 wordt er een solvabiliteit verwacht van 18% op een balanstotaal van € 124.000,-. Vervolgens wordt er ultimo 2021 een verdere versterking van de solvabiliteit begroot naar een niveau van 38% op een balanstotaal van € 128.000,-. Daar wij de openingsbalans als ijkpunt gebruiken, kwalificeren we de score voor solvabiliteit als Matig.

Zekerheden
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 60.000,- op het woonhuis aan de St. Annastraat 190 D te Nijmegen verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 200.000,- en openstaande schuld van € 162.000,- . Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 225.000,- op basis van een taxatierapport met een waardepeildatum van 2 april 2020. 
 • De debiteur is de heer R.M.M. Vrijaldenhoven, ten deze handelend onder de naam Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer beperkt. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Versailles speciaalzaak in dranken Nijmegen worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
 • De heer R.M.M. Vrijaldenhoven geeft een negatieve hypotheekverklaring af op het woonhuis. Dit is een morele verklaring dat er geen aanvullende hypothecaire inschrijving op de St. Annastraat 190 D te Nijmegen wordt gedaan zonder toestemming van Collin Crowdfund. Ook mag de huidige hypothecaire schuld niet verhoogd worden binnen de bestaande hypothecaire inschrijving.

Door zowel de hoofdelijke aansprakelijkheid van de ondernemer, de tweede hypothecaire inschrijving en de verpanding der roerende zaken kwalificeren wij de zekerheden als Ruim voldoende. 

Samenvattend 
Afloscapaciteit: Ruim voldoende
Solvabiliteit: Matig
Zekerheden: Ruim voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Als extra beloning nodigt Rolf alle investeerders bij hem in de winkel, aan de Lange Hezelstraat 83 te Nijmegen, uit voor een leuke en leerzame whisky-, wijn- of bierproeverij naar keuze. De data van de proeverijen worden gepubliceerd op de website van Versailles, alwaar men zich kan inschrijven onder vermelding van het investeerdersnummer. Er kan eenmalig en kosteloos deelgenomen worden aan een proeverij en de voucher is geldig tot en met 31 december 2021.

De voucher zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-164499 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-06-2020 om 10:10
investeerder-163827 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-06-2020 om 10:10
investeerder-123460 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-06-2020 om 10:10
investeerder-70563 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-06-2020 om 10:10
investeerder-78001 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
10-06-2020 om 10:10

Ondernemer

R.M.M. Vrijaldenhoven

Crowdfund Coach


Brian von Kriegenbergh