18621

Villa De Klughte / Imko’s Puur Zee

€ 240.000  |  7,0% rente  |  48 maanden  Investeerders: 100
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Goed
Deze leningaanvraag is op 20-10-2015 in 1 uur volgeschreven door 100 investeerders

Samenvatting

Na jaren aan het roer te hebben gestaan van meerdere sterrenrestaurants heeft meesterkok Imko Binnerts zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur in de duinen van Wijk aan Zee. In het chique, kleinschalige villahotel ‘Hotel Villa de Klughte’ start hij samen met zijn chef kok Jacco Calf, zijn vrouw, topvinologe Cathy Moerdijk, twee nieuwe restaurants: een exclusief visrestaurant van gastronomisch topniveau en een laagdrempeliger, eveneens kleinschalige bar-brasserie.

Villa de Klughte is een prachtige villa, gelegen in de duinen van Wijk aan Zee. Het hotel beschikt over dertien uiterst verzorgde romantische kamers waarvan een aantal met prachtige balkons. Alle kamers zijn uitgerust met een Jacuzzi. Het hotel kent onder de huidige eigenaren een zeer goed bezettingspercentage van 75 %. De bezetting is samengesteld uit zakelijke gasten (o.a. Tata Steel), romantische koppels, strandliefhebbers en weekendgenieters. Op dit moment is er geen restaurantfaciliteit aanwezig.

Het grote verschil tussen de huidige villa en de villa nieuwe stijl is de toegevoegde waarde van de twee restaurants. Waar nu de hotelgasten ’s avonds de deur uitlopen om te gaan eten kunnen ze straks kiezen tussen gastronomisch topniveau in Imko’s “Puur Zee” restaurant of een eveneens zeer smakelijke maaltijd in de intieme brasserie. Ook kunnen ze vanaf de overname een kleine bite met heerlijk glas genieten aan de nieuw te bouwen bar.
Na de werkervaringen in IJmuiden en Haarlem bevindt Wijk aan Zee zich in dezelfde regio als waar de huidige gastenkring voor een belangrijk deel vandaan komt. Het ligt dan ook voor de hand dat het echte fan gedeelte van deze gasten ook de nieuwe locatie zal gaan bezoeken. Ook verwacht Imko een substantiële omzet te genereren uit arrangementsgasten die een combinatie van slapen in een mooie omgeving vlak bij het strand en het genieten van gastronomie combineren. Verder wordt het bedrijf met de restaurant/bar faciliteiten veel interessanter voor zakelijke gasten.

Financieringsbehoefte

De investering bedraagt € 340.000,- voor de overname van het hotel en voor de verbouwing en inrichting van het restaurantgedeelte. De eigen inbreng bedraagt € 100.000,-, die uit de verkoopopbrengst van de vorige zaak wordt opgebracht. Dan resteert een bedrag te financieren via Collin Crowdfund van € 240.000,- met een rente van 7% en een looptijd van 48 maanden.

Structuur

Het bedrijf zal als eenmanszaak door Imko Binnerts worden geëxploiteerd en hij is daarmee vanzelfsprekend hoofdelijk aansprakelijk voor terugbetaling van de gehele hoofdsom. Zijn echtgenote Cathy Moerdijk is een meermalen onderscheiden wijninkoopster en runt "Wijn en Ko", de wijnbar van het jaar 2015. Zij zal Imko uiteraard op wijngebied (blijven) adviseren.

Risico

De Dun & Bradstreetscore rapporteert een laag risico. De overall Collin Credit Score, gebaseerd op rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit, is Goed.

Video Pitch

Leendoel

Een forse verbouwing is noodzakelijk om het pand geschikt te maken voor de nieuwe wijze van exploitatie, inclusief restaurant. Op de plaats van de huidige ontbijtzaal gaat een volledige restyling plaatsvinden tot een topniveau restaurant. De wand tussen de keuken en het restaurant zal worden verwijderd om een inzicht in de keuken mogelijk te maken. Verder moet er geïnvesteerd worden in nieuwe verlichting, meubels, schilderen, stofferen, nieuw bestek, glazen, serviesgoed etc.

Op de plaats van het huidige kantoor ontstaat een kleine en intieme bar- brasserie, wat het doorbreken van een tweetal openingen tussen de ruimtes, het bouwen van de bar, het restylen van het interieur, stofferen, schilderen en aanpassen van de verlichting noodzakelijk maakt. Op de plaats van de huidige privé keuken en de ontbijtkeuken wordt een wand weggenomen en een professionele bedrijfskeuken gerealiseerd inclusief volledig betegelen, bouwkundige werkzaamheden, elektriciteit, loodgietwerkzaamheden, leggen keukenvloer, plaatsen koelcel en aanbrengen ventilatie.

Ondernemer

Imko Binnerts is een ervaren ondernemer en een zeer vaardig (SVH Meesterkok) kok gespecialiseerd in het koken met vis. Hij heeft hoogwaardige ervaring als Chef Kok van restaurant Chagall in Leidschendam, executive chef van hotel de L’Europe Restaurant Excelsior in Amsterdam, tien jaar als Eigenaar- Chef Kok van Imko’s in IJmuiden en Chef Kok van Restaurant Imko Binnerts in Rijswijk; allen met Michelin-ster. Imko heeft de laatste zeven jaar met succes Vis & Ko in Haarlem geëxploiteerd. Omdat hij zijn zinnen had gezet op een kleiner restaurant met hotelkamers heeft hij per 1 september 2015 Vis & Ko verkocht. Imko heeft letterlijk alle aspecten van het ondernemerschap aan zich voorbij zien komen, van hoge pieken tot diepe dalen.

In 2008 is Imko opnieuw begonnen met Vis & Ko en heeft dat bedrijf gedurende 7 jaar als een van de meest succesvolle restaurants van de regio Haarlem bestierd. In 2013 gevolgd door het zeer succesvolle pop up concept Wijn & Ko aan de Grote Markt in Haarlem samen met zijn echtgenote en top vinologe Cathy Moerdijk.
Inmiddels is Wijn & Ko verplaatst naar een nieuwe locatie en onder de dagelijkse leiding van Cathy wederom zeer succesvol. Beide bedrijven beschikken over een grote vaste aanhang, onder meer blijkend uit een grote groep van Facebook volgers.

Zoals Imko zelf zegt, “ik ben nog lang niet klaar!! Ik ben 60 jaar en voel me buitengewoon goed.
In Wijk aan Zee wil ik naast een deel van de keuken (zijn huidige Chef Kok Jacco Calf komt mee) , ook meer contact hebben met onze gasten. Ik wil eigenlijk de rol van de vroegere herbergier op me nemen.”

Onderneming

Missie/visie
Over 2 jaar moet het bedrijf de locatie zijn van een top 100 “Lekker” restaurant dat is gespecialiseerd in Vis en een landelijk bekende status hebben verworven. Als logiesgelegenheid moet het een absolute must zijn om te genieten van mooie arrangementen met slapen, mooi eten en bijzondere wijnen. Voor de zakelijke markt in de IJmond moet het de plek zijn waar het midden en hoger kader met veel plezier door de week verblijft. Vanzelfsprekend zullen we deze markt zeer actief bewerken. De mooie bar en kleine brasserie die we gaan bouwen moeten ervoor zorgen dat regelmatige gasten ook betaalbaar, lekker en eventueel dagelijks kunnen blijven eten. Als laatste hopen we, gezien het feit dat De Klughte trouwlocatie is van de gemeente, met regelmaat bruiloften te gaan organiseren.

Positionering in de markt
De belangrijkste kracht is de ligging vlak bij zee en de beperkte grootte van het bedrijf waardoor alles zeer overzichtelijk blijft en er een hoog service- en verwenniveau zal worden gerealiseerd en ervaren. De combinatie van verblijf, zeker ook buiten de zomer, met het strand dichtbij is ideaal voor een mooi ontspannen verblijf. De nabijheid van Amsterdam op twintig minuten en Haarlem op vijftien minuten is een pré. Zakelijk gezien is er zowel een behoorlijk aanbod van hotelkamers in de regio als ook een behoorlijke behoefte met de grote en actieve zakelijke markt in de IJmond. Grote bedrijven als Tata Steel en Crown van Gelder zijn grote gebruikers in de regio. Sterk punt van deze accommodatie is de zeer fraaie en chique uitstraling van de Villa.
De grootste kracht is persoonlijke aandacht voor onze gasten. Sterk punt is ook de eigen parkeerplaats en tevens dat we in ons eigen ”fangebied” blijven ondernemen. We beschikken over een grote schare aan vaste en regelmatige bezoekers. Sterk punt is dat we het aantal restaurantzitplaatsen van 35 zowel binnen als buiten op het terras kunnen plaatsen waardoor weersinvloeden minimaal zijn op de bezetting. Sterk punt is de stevige bezetting onder de huidige eigenaren van 75 %. Dat wil zeggen dat het bedrijf als logiesverstrekker goed op de kaart staat. Voor ons is dat ook reden om de naamstelling van het hotel niet te wijzigen.

Qua restaurant zijn we nadrukkelijk niet op zoek naar trends. We hebben een duidelijke en gekende kookstijl met alles dat in zee zwemt. We zullen kiezen voor een zeer pure en eerlijke benadering van koken. Klassiek van achtergrond, vederlicht en speels van uitvoering. We verwachten wel dat dit goed aansluit bij de hang naar gezond en biologisch.

Concurrentiepositie
Villa de Klughte is, met van alle omringende bedrijven de mooiste accommodatie, met name competitief vanwege de hoge kwaliteit van eten en drinken gekoppeld aan fraaie romantische kamers. Per saldo is het aanbod van goed eten en drinken in Wijk aan Zee en in Beverwijk beperkt te noemen.

Doelstelling
Er zal een juweel van een bedrijf ontstaan na het realiseren van de plannen waarvoor de financiering nodig is. Een onderneming waar alle aspecten maar op één ding zijn gefocust, het verwennen van gasten in een warme en plezierige omgeving waar dagelijks de tijd even stilstaat. Onthaasten en ontstressen in optima forma! Een klein (35 couverts) restaurant waar seafood de klok slaat, mooie wijnen van de verzorgde kleine wijnkaart (natuurlijk mede verzorgd door Cathy Moerdijk) en een zeer relaxte sfeer.
De heerlijke bar brasserie met open haard waar je even je borrel met een lekkere bitterbal pakt alvorens je aan tafel of naar je kamer gaat. Wat een fijne plek als je een week verblijft en je iedere avond een ander 3- gangenmenu krijgt voorgeschoteld. Maar vooral wat een fantastische locatie, wat een beeldschoon pand, wat een prachtige tuin en wat een rust!

Structuur

Het bedrijf zal als eenmanszaak door Imko Binnerts worden geëxploiteerd en hij is daarmee vanzelfsprekend hoofdelijk aansprakelijk voor terugbetaling van de gehele hoofdsom

Financieringsbehoefte

De investering bedraagt € 340.000,- voor de overname van het hotel en voor de verbouwing en inrichting van het restaurantgedeelte. De eigen inbreng bedraagt € 100.000,-, die uit de verkoopopbrengst van de vorige zaak wordt opgebracht. Het resterende bedrag van € 240.000,- wordt gefinancierd door middel van crowdfunding bij Collin met een rente van 7% en een looptijd van 48 maanden.

Specificatie leenbedrag:

Goodwill € 10.000,-
Overgenomen inventaris € 90.000,-
Verbouwing € 65.000,-
Inventaris nieuw € 145.000,-
Waarborgsom € 20.000,-
Voorraad € 10.000,-
Totale financieringsbehoefte € 340.000,-
Eigen inbreng € 100.000,-
Lening Collin Crowdfund € 240.000,-

Leenbedrag: €240.000,-
Rente: 7%
Looptijd: 48 maanden

Zekerheden:
Villa de Klughte is een eenmanszaak waarbij Imko Binnert hoofdelijk aansprakelijk is voor het gehele bedrag.
Er is een polis voor het geval arbeidsongeschiktheid zou optreden. Tevens valt bij overlijden een uitkering van € 250.000,- vrij.

Risico

Als eigenaar van de eenmanszaak is Imko Binnerts hoofdelijk aansprakelijk.
Grootste risico is het wegvallen van de ondernemer. Er is een polis voor het geval arbeidsongeschiktheid zou optreden. Tevens valt bij het overlijden een uitkering van €250.000,- vrij.

Dun & Bradstreet score
De D&B score is laag en passend gekwalificeerd op basis van de score van zijn vorige succesvolle zaak.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score die is gebaseerd op basis van een mix van Solvabiliteit, Rentabiliteit en Liquiditeit. De Collin Credit Score komt overall uit op ‘goed’.

Rentabiliteit
De berekening is gebaseerd op de prognosecijfers 2016. De hotelomzet is gebaseerd op de huidige exploitanten. Bij de restaurantomzet is uiteraard rekening gehouden met meer restaurant ruimte dan in de vorige zaak, maar ook deels met de naamsbekendheid van de ondernemer. Rente- en aflossingsverplichtingen kunnen ruimschoots uit de cashflow worden opgebracht, waarna er na privé-onttrekkingen en belastingbetaling nog ruim voldoende resteert voor toevoeging aan het eigen vermogen. De score is dan ook 'goed'.

Solvabiliteit
Middels inbreng van een substantieel bedrag uit de verkoop van zijn vorige zaak realiseert aanvrager een solvabiliteit van 29%, wat tot een 'ruim voldoende' score leidt.

Liquiditeit
Aangezien alle lopende schulden eveneens zijn afgelost uit de verkoopopbrengst van de vorige zaak kan gesteld worden dat behoudens de crowdfundlening aanvrager met een schone lei begint en derhalve met een "excellente" liquiditeit; behoudend kwalificeren wij hier 'goed'.

Samenvattend
Rentabiliteit: goed
Solvabiliteit: ruim Voldoende
Liquiditeit: goed
Overall: goed

Extra beloning

Bij een bedrag vanaf € 2.500,- wordt een drie-gangen diner voor twee in de brasserie aangeboden.
Bij een bedrag vanaf € 5.000,- wordt de all-in zondagmiddaglunch voor twee personen inclusief aperitief en wijnen aangeboden.
Bij een bedrag vanaf € 10.000,- wordt een verwen weekend aangeboden bestaande uit: diner voor twee personen, overnachting voor twee personen in één van onze suites inclusief ontbijt.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

Anonieme investeerder heeft € 500 geïnvesteerd.
20-10-2015 om 11:12
Anonieme investeerder heeft € 500 geïnvesteerd.
20-10-2015 om 11:12
Anonieme investeerder heeft € 1.000 geïnvesteerd.
20-10-2015 om 11:11
Anonieme investeerder heeft € 500 geïnvesteerd.
20-10-2015 om 11:11
Anonieme investeerder heeft € 2.000 geïnvesteerd.
20-10-2015 om 11:10

Ondernemer
Imko Binnerts

Crowdfund Coach


Fred Bouwman