32711

Vleeschmeester Melvin van Breugel

€ 85.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 113
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 16-08-2019 in 1 uur volgeschreven door 113 investeerders

Samenvatting

Melvin van Breugel gaat een bestaande slagerij in Roosendaal overnemen. Hij zal dit doen binnen het Vleeschmeester franchiseconcept. De slagerij zit op een goede locatie en zal overgenomen worden zonder haar deuren te hoeven sluiten. Melvin heeft al meerdere jaren veel ervaring opgedaan binnen het Vleeschmeester concept en heeft een goede relatie met de franchisegever die zich ook sterk maakt voor deze vestiging middels een terugkoopverklaring.

Financieringsbehoefte
De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 85.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert Melvin van Breugel h.o. Vleeschmeester als Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende.

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteur is Melvin van Breugel h.o. Vleeschmeester. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer nihil.
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Melvin van Breugel voor een bedrag van minimaal € 85.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Melvin van Breugel h.o. Vleeschmeester worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De franchisegever geeft een terugkoopverklaring voor de inventaris (€ 65.000,-) af die lineair terugloopt in 60 maanden.

Leendoel

De gevraagde financiering is voor de overname van een bestaande slagerij in Roosendaal.

Ondernemer

Melvin van Breugel (24) heeft vanaf zijn zestiende jaar de slagersvakopleiding en alle relevante werkervaring opgedaan bij de franchisegever. Van het vullen van de vaatwasser, tot aan het mede runnen van een vestiging. Melvin kent alle facetten van Vleeschmeester en is daarmee ook een visitekaartje van de formule. Nu is de tijd rijp voor hem om zelf volledig een eigen vestiging te runnen. Melvin is een rustige en servicegerichte vakman en is geliefd door zijn consumenten. Melvin heeft in vier verschillende ondernemingen van de franchisegever gewerkt en is meerdere malen uitgeleend geweest voor vervanging van ondernemers, of het openen van nieuwe vestigingen, waardoor hij veel werkervaring opgedaan heeft.

Zijn sterke band met de franchisegever zorgt voor een boost aan gezamenlijk vertrouwen om ook in Roosendaal Vleeschmeester als formule op de kaart te zetten.

Onderneming

De Locatie
Roosendaal is een grote gemeente met zo’n 77.000 inwoners. De slagerij bevindt zich in het winkelcentrum Lindenburg, waar het aanbod in vers in de breedste zin aanwezig is, met een Jumbo, een bakkerij, een vis- en een kaasspeciaalzaak. De winkel en locatie waren bij de franchisegever al langer positief bekend, maar door ziekte van de voormalige eigenaar werd de organisatie benaderd door de verhuurder en lagen er nieuwe kansen voor Vleeschmeester. Uitgaande van het inwoneraantal, is er een klantenpotentieel verdeeld over vijf slagerijen in Roosendaal van zo’n 15.400 klanten per slagerij. Vermenigvuldigd met de besteding die een consument uitgeeft bij een goede ambachtelijke slagerij liggen er nog kansen om de winkel de komende jaren nog verder door te laten ontwikkelen in de omzet.

De Slagerij
Vleeschmeester winkels bieden een uitgebreid assortiment met eigen recepturen en eigen productie. Zij kopen via de formule alleen het beste vlees in wat er te verkrijgen is, omdat de visie is dat alleen de beste slagerij zal blijven bestaan. Zo wordt er alleen maar dagvers ingekocht en heeft men geen voorraden. Er worden nooit partijen gekocht en er wordt nooit concessie gedaan in kwaliteit, waarbij ook een eerlijke prijs gerekend moet worden. Naast het goede vleesassortiment, wordt er veel ingespeeld op luxe vlees, zoals Amerikaans Black Angus, scharrelkip, Iberico, tot zelfs Wagyu vlees.
Met deze invulling richt de slagerij zich op een breed publiek in de directe omgeving; het volledige doch gemakkelijke assortiment voor gezinnen en ook ouderen die de kwaliteit kunnen waarderen. Zij kunnen zo uit een flink aanbod maaltijden kiezen. Voornamelijk blijft het de bourgondische klant, die de duurdere en exclusievere producten afneemt, waarmee de formule zich onderscheidt.

Franchise Vleeschmeester
Dominique Melis is de grondlegger van de nog jonge formule. Hij is zijn gehele werkzame leven actief in de branche. Hij heeft veel ervaring opgedaan met franchise in zijn rol als commercieel manager bij een andere grote keten die in zijn tijd fors is gegroeid. Vleeschmeester wil een formule zijn die de ondernemers volledig ontzorgt en begeleidt en waar kwaliteit erg belangrijk is. De vrijgekomen tijd en energie kunnen de ondernemers inzetten in de kwaliteit van de winkel en de aandacht naar de klant. Dit levert naast omzetstijging, ook een besparing in de loonkosten op. Het grootste verdienmodel voor zowel de formule als de ondernemer zit in de gezamenlijke inkoop en diverse kortingen op bonussen op de overige lasten. De huidige Vleeschmeester winkels generen een brutomarge van 60%, waardoor de formule het bewijs ook in cijfers levert. Door samen sterk te zijn, kan Vleeschmeester iedere slagerij beter laten renderen.

In de onderhavige vestiging heeft men de entree fee laten vervallen aangezien de ondernemer reeds werkzaam was bij de franchisegever. Daarnaast staat men garant richting de verhuurder.

Structuur 

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Overname inventaris, compleet Vleeschmeester ingericht € 65.000,-
Voorraad € 15.000,-
Opening reclame en marketing € 5.000,-
Werkkapitaal € 5.000,-
Totale financieringsbehoefte € 90.000,
Eigen inbreng € 5.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 85.000,-

Leenbedrag: € 85.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing
 

Er zijn geen andere financieringen

Risico

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteur is Melvin van Breugel h.o. Vleeschmeester. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer nihil.
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Melvin van Breugel voor een bedrag van minimaal € 85.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Melvin van Breugel h.o. Vleeschmeester worden in eerste verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De franchisegever geeft een terugkoopverklaring voor de inventaris (€ 65.000,-) af die lineair terugloopt in 60 maanden.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet kwalificeert Melvin van Breugel h.o. Vleeschmeester als Verhoogd risico

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De score is gebaseerd op de historische omzet van de slagerij gecombineerd met de prognoses over de eerste 2 volledige jaren. De overall Collin Credit score is Voldoende

Rentabiliteit
De historische omzet van de bestaande slagerij was € 389.000,- wat ook de basis is voor de prognoses. Over het eerste volledige jaar wordt een omzet van € 400.000,- verwacht. De brutomarge waarmee wordt gerekend is 55% in plaats van de door de formule gerealiseerde 60%. Met deze geprognosticeerde omzet en brutomarge wordt er voldoende cashflow gegenereerd voor alle vaste lasten. De ondernemer woont bij zijn ouders dus de privé-opnames kunnen relatief laag blijven indien dit noodzakelijk zou zijn. het verwachte netto cashflow overschot na privé-opnames (€ 30.000,-) bedraagt € 23.000,-. Voor het tweede jaar verwacht men door te kunnen groeien naar € 475.000,- omzet met een brutomarge van 58%. De geprognosticeerde operationele cashflow is dan ruim voldoende voor de privé-opnames en de financieringslasten. De rentabiliteit kwalificeren we, omdat het om prognoses gaat, als Voldoende.

Solvabiliteit
De eigen inbreng is met € 5.000,- beperkt waardoor de solvabiliteit bij de start 6% bedraagt. De overnamesom is ook relatief laag. De solvabiliteit zal door de resultaten verbeteren de komende jaren. De solvabiliteit kwalificeren we daarmee als Matig

Liquiditeit
De Current ratio scoort vanaf het begin goed, mede gezien de eenvoudige balans. Er is voldoende liquiditeit meegenomen, het is een bestaande slagerij met bestaande omzet waardoor er per direct voldoende omzet kan worden gegenereerd. Voorzichtigheidshalve kwalificeren we de liquiditeit als Voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Matig
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Voldoende

Extra beloning

Iedereen die investeert in de crowdfundcampagne van Vleeschmeester Roosendaal ontvangt een Vleeschmeester cadeaucheque t.w.v. € 25,-.
Alle investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een Vleeschmeester cadeaucheque t.w.v. € 50,-.
Alle investeerders vanaf € 2.000,- ontvangen een Vleeschmeester cadeaucheque t.w.v. € 100,-
De cadeaucheques zijn te besteden in alle Vleeschmeester winkels.

De waardebon/voucher/uitnodiging* zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-85044 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-08-2019 om 10:11
investeerder-61220 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-08-2019 om 10:11
investeerder-7844 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-08-2019 om 10:10
investeerder-40216 heeft € 500 geïnvesteerd.
16-08-2019 om 10:10
investeerder-32567 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
16-08-2019 om 10:09

Reacties

Investeerder – 60068
16-08-2019 10:06
Succes Melvin. Ben een groot fan van jong ondernemerschap in ambachtelijke beroepen.

m van breugel
16-08-2019 11:12
Goedemiddag investeerder,
Bedankt voor het vertrouwen in de Vleeschmeester winkel te Roosendaal, en leuk om te horen dat u fan bent van de jonge ondernemers in het ambachtelijke beroep.
Met vriendelijke groet Melvin van Breugel

Ondernemer

Melvin van Breugel

Crowdfund Coach


Marc Kogels