VWC ziet continuering groei door ingezette koersverandering

Een aantal jaren geleden heeft VWC Groep haar koers verlegd van een traditionele kantoorvakhandel naar een onderneming die een breed pakket aan diensten verleent. Een complete automatiseringsoplossing van copiers, multifunctionele printers en netwerkbeveiliging middels een leaseconcept inclusief onderhoud. Deze koersverandering is zo succesvol dat een nieuwe financieringsbehoefte is ontstaan om deze groei te continueren. De financiering is wederom verkregen door crowdfunding via Collin Crowdfund.

Koersverandering voor continuïteit groei
‘Een aantal jaren terug zagen wij een achteruitgang van de omzet in de verkoop van traditionele kantoorartikelen en kantoormiddelen door een verdergaande digitalisering van administraties. Wij hebben onszelf toen nieuwe omzetdoelen gesteld en de koers verlegd van een organisatie die alleen maar ‘dozen schuift’ naar een organisatie die diensten levert door een one stop shopping concept’, vertellen Jan en Harm van Wendel, eigenaren van VWC Groep. ‘Wij bieden het MKB, scholen en andere instellingen nu een leaseconcept inclusief het bijbehorende onderhoud van o.a. copiers, printers en netwerkbeveiligingsoplossingen. De trend van bezit naar gebruik is hierin belangrijk geweest om deze koersverandering in te zetten.’

Nieuwe manier van financieren
In 2015 en 2016 heeft VWC haar financieringsbehoefte al eerder ingevuld via Collin Crowdfund met twee tranches. Dit was voor VWC een nieuwe manier om het bedrijf te financieren. ‘Het feit dat de financiering openbaar is, is wel even wennen. Echter die publiciteit heeft zoveel teweeggebracht, dat er een “run” ontstond van klanten die gebruik wilden maken van ons nieuwe leaseconcept’, vertellen de broers van Wendel. De vraag vanuit de markt heeft zich voortgezet waardoor er een nieuwe financieringsbehoefte is ontstaan.
De financiering is ook deze keer weer verkregen door crowdfunding via Collin Crowdfund. De leningaanvraag van € 100.000 is volgeschreven door 120 investeerders.