39371

Wav-e Arnhem

€ 50.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 65
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 21-04-2021 in 1 uur volgeschreven door 65 investeerders

Samenvatting

Wav-e is een innovatief bewegingsconcept voor zowel vrouwen als mannen, gebaseerd op de zogenaamde EMS-technologie. In een Wav-e Studio worden mannen en vrouwen in iedere leeftijdscategorie begeleid op een professionele en enthousiaste wijze naar een betere gezondheid. Voor mensen met gebrek aan tijd die net even extra persoonlijke begeleiding nodig hebben en die willen bewegen op eigen niveau.

Electrical Muscle Stimulation (EMS), is de optimalisering van spiercontracties door het gebruik van elektrische impulsen. Het is een high end technologie waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. EMS is 18 maal effectiever dan een gewone work-out en het gehele lichaam wordt tegelijkertijd getraind.
De vestiging in Arnhem is een nieuwe Wav-e Studio en wordt geëxploiteerd als Eenmanszaak door Colin Zuijdgeest. 

Invloed coronavirus
Wav-e Studios is actief in de sector Preventieve Gezondheidszorg branche en mocht tijdens de lockdown haar activiteiten blijven uitoefenen. De lucht in de studio wordt maximaal gezuiverd en de materialen worden na elke training op innovatieve wijze gesteriliseerd. Kern van de formule zijn de één-op-één trainingen, waarin de afstand met de trainer en cliënt kan worden bewaard. 

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte is € 60.000,-, waarvan de ondernemer zelf € 10.000,- inbrengt. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 50.000. De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij. Vanaf de 7e maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 54 maanden. De rente bedraagt 8,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet geeft een Verhoogd risico voor dit bedrijf. De Collin Credit Score komt overal uit op Voldoende. De debiteur is Colin Zuijdgeest, t.h.o.d.n. Wav-e Studios Arnhem. Hij is hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag.
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen: 

  • De debiteur is de Eenmanszaak van Colin Zuijdgeest t.h.o.d.n. Wav-e Studios Arnhem. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemers hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer nihil.
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Colin Zuijdgeest voor een bedrag van € 50.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Wav-e Studio Arnhem worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De franchisegever Wav-e Nederland B.V. geeft een terugkoopverklaring af tegen de boekwaarde van de Wav-e formule-apparatuur.

Video Pitch

Leendoel

Met de gevraagde financiering worden de investeringen gedaan om de Wav-e Studio aan de Nieuwstad in Arnhem op te starten. De nieuwe studio gaat volgens plan medio juni open.

Ondernemer

Colin Zuijdgeest (1998) woont in Arnhem en is een sportman in hart en nieren. Hij heeft de opleiding Fit!vak A en B voltooid (mbo-niveau) en werkt sinds januari 2020 als Personal Trainer bij Wav-e Studios in Wijchen en Nijmegen. Naast zijn werkzaamheden bij Wav-e Studios, volleybalt Colin op Eredivisieniveau. Dit doet hij bij huidig landskampioen Active Living Orion. Uit de sport is de passie voor krachttraining ontstaan en hierdoor is uiteindelijk ook de keuze gevallen op een maatschappelijke carrière in de sport. Met zijn enthousiasme en passie voor het werk heeft hij de franchisegever laten zien dat hij de geschikte man is om van Wav-e Studios Arnhem een succes te maken.

Over de franchisegever
André en Malou Bongers zijn sinds 2016 franchisegever van Wav-e studios en maakt onderdeel uit van Wav-e Nederland. Naast het franchisegeverschap heeft Wav-e Nederland ook een aantal eigen Wav-e Studios waaronder Wijchen en Nijmegen. Deze studio’s functioneren als concept stores en dragen bij een aan een versnellende ontwikkeling van het concept binnen Nederland. Het bedrijf beschikt over meerdere patenten en unieke producten die het proces binnen de formule ten goede komen. Beide ondernemers volgen als franchisegever alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport, voeding, marketing, en productontwikkeling op de voet, zodat alle ondernemers succesvol kunnen groeien en Wav-e Studios de tijd vooruit blijft.

Onderneming

Wav-e is een modern bewegingsconcept, gebaseerd op de zogenaamde EMS-technologie. Wav-e Studios begeleidt zowel mannen als vrouwen in iedere leeftijdscategorie op een professionele en enthousiaste wijze naar een betere gezondheid. Electrical Muscle Stimulation (EMS), ook bekend als Neuro Muscular Electrical Stimulation (NMES), is de optimalisering van spiercontracties door het gebruik van elektrische impulsen. Het is een high end technologie waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. EMS is 18 maal effectiever dan een gewone work-out en het gehele lichaam wordt tegelijkertijd getraind. Wav-e is het eerste trainingsconcept waarbij je slechts in 15 minuten het gehele lichaam kunt voorzien van een spierprikkel en hiermee invulling geeft aan de behoefte van de markt om sneller en effectiever te werk te gaan.

Positionering
De Wav-e Studio in Arnhem onderscheidt zich in de markt met het enige draadloze EMS Systeem welke professioneel ingezet kan worden, het beste design en de meeste programma’s. Een wekelijks een korte training van 15 minuten is al voldoende om resultaat te boeken.

Concurrentiepositie
De huidige fitness markt richt zich voornamelijk op de jonge actieve sporter van 16 t/m 35 jaar, door veel actieve en functionele manieren van training aan te bieden. De meeste fitnesstrainingen kosten veel tijd: minimaal een uur training, exclusief omkleden en nog de reistijd naar de sportschool. 
Wav-e Studios ziet daarom kansen in het hogere segment van de markt. Hierbij is er een doelgroep is dat zich minder wil identificeren met de extreem actieve en massale jongere publiek, maar eerder kiest voor een high- end look & feeling met de personal trainer, passend binnen een druk levenspatroon èn bereid is daarvoor te betalen. 

De klanten van Wav-e Studios beschikken over een eigen set aan underwear en de Wav-e Suits worden gereinigd in een speciale ozon kast en kunnen daarnaast ook nog gewassen worden. Dit is bij de concurrentie niet mogelijk.

Het Wav-e Studios concept is efficiënt: de klanten kunnen zelf hun pak aan trekken zonder dat daar een medewerker aan te pas hoeft te komen. Bij andere aanbieders dienen alle losse componenten aangesloten te worden aan het systeem wat een ongeveer 5-10 min per training in beslag neemt.

Alle vestigingen hebben een luxe en warme welkome uniforme uitstraling en hangt er een geurinstallatie met kenmerkende Wav-e Studios geur Amber Wood. 

Iedere vestiging gaat van start met een uitgebreide online-campagne waarbij kennismakingstrainingen worden ingepland via een online agenda. Deze online marketingactiviteiten bestaan uit het opzetten van een vestigingswebsite, SEO, SEA, Facebook Campaigns en Active Campagne. Na de start ontvangen franchisenemers maandelijks circa 20 ‘warme’ leads om zo nieuwe leden te genereren. 

De ervaringen in alle andere vestigingen tonen aan dat in drie jaar een financieel gezonde studio kan worden geëxploiteerd. Het break-even-punt wordt al bereikt bij circa 70 klanten per console. 

Structuur

Financieringsbehoefte

De lening zal worden gebruikt voor investeringen in de nieuwe Wav-e Studios in Arnhem.

Investeringsoverzicht

Verbouwing € 4.000,-
Formule apparatuur Wav-e TT-console € 30.000,-
Inventaris en promotiemateriaal € 8.000,-
Huurgarantie € 3.500,-
Franchise entreefee € 10.000,-
Werkkapitaal (marketing, aanloopkosten, voorfinanciering btw) € 4.500,-
Totaal* € 60.000,-
Eigen Vermogen € 10.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 50.000,-

Leenbedrag: € 50.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden, waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij, gevolgd door 54 lineaire maandelijkse aflossingen.

* De BTW op investeringen wordt door leverancier voorgefinancierd.

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor de nieuwe Eenmanszaak Colin Zuijdgeest t.h.o.d.n. Wav-e Studios Arnhem is Verhoogd risico. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende twee jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De vestigingen Wav-e Beuningen, Wav-e Ridderkerk, Wav-e Barendrecht en Wav-e Amsterdam-Zuid zijn eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit
In de liquiditeitsprognose over de eerste 12 maanden na opening (formeel een verlengd boekjaar met 13 maanden vanaf ingangsdatum van het huurcontract) wordt een omzet begroot van € 99.800,-. Het netto cashflow overschot na aflossing op de Collin lening en privé opnames bedraagt € 23.000,-. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 150.000,- en een netto cashflow overschot van € 36.000,- na privé opnames en belastingen. Omdat de prognoses nog wel waargemaakt moeten worden, kwalificeren wij de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 10.000,-. Op een balanstotaal van € 60.000,- betekent dat een solvabiliteit van 16%. Aan het eind van het eerste jaar wordt een solvabiliteit begroot van 35% op een balanstotaal van € 70.000,-. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen: 

  • De debiteur is de Eenmanszaak van Colin Zuijdgeest t.h.o.d.n. Wav-e Studios Arnhem. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemers hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer nihil.
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Colin Zuijdgeest voor een bedrag van € 50.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Wav-e Studio Arnhem worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. De franchisegever Wav-e Nederland B.V. geeft een terugkoopverklaring af tegen de boekwaarde van de Wav-e formule-apparatuur.

Door zowel de verpanding van de roerende zaken en de daarbij afgegeven terugkoopverklaring, kwalificeren wij de Zekerheden als Voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-211890 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-04-2021 om 11:10
investeerder-235505 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-04-2021 om 11:10
investeerder-226097 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-04-2021 om 11:10
investeerder-108807 heeft € 500 geïnvesteerd.
21-04-2021 om 11:10
investeerder-204748 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
21-04-2021 om 11:10

Ondernemer

C. Zuijdgeest

Crowdfund Coach


Henk Beke