46410

Wav-e Studios Den Haag Kijkduin

€ 93.000  |  10,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 122
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Laag risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 6-11-2023 in 1 uur volgeschreven door 122 investeerders

Samenvatting

Wav-e Studios is een innovatief bewegingsconcept voor zowel vrouwen als mannen, gebaseerd op de zogenaamde EMS-technologie. In een Wav-e Studio worden mannen en vrouwen in iedere leeftijdscategorie begeleid op een professionele en enthousiaste wijze naar een betere gezondheid. Voor mensen met gebrek aan tijd die net even extra persoonlijke begeleiding nodig hebben en die willen bewegen op eigen niveau.

Electrical Muscle Stimulation (EMS) is de optimalisering van spiercontracties door het gebruik van elektrische impulsen. Het is een high end technologie waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. EMS is 18 maal effectiever dan een gewone work-out en het gehele lichaam wordt tegelijkertijd getraind.
De vestiging in Den Haag Kijkduin is een nieuwe Wav-e Studio en wordt geëxploiteerd door Ida Bakhuisen.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte inclusief btw is € 109.000,-, waarvan de ondernemer zelf € 16.000,- inbrengt. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 93.000,-. De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij. Vanaf de 7e maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 54 maanden. De rente bedraagt 10,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
De kwalificatie van Dun & Bradstreet voor deze aanvraag is Laag risico. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

  • De geldnemer is mevrouw I.L. Bakhuisen h.o.d.n. Wav-e Studios Den Haag Kijkduin. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag.
  • Wav-e Nederland B.V. geeft een zakelijke borgstelling af voor € 50.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en komt te vervallen zodra de lening is afgelost tot een bedrag van € 35.000,-. De borgsteller heeft het eerste recht van koop op de Wav-e formuleapparatuur.
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken worden in tweede verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Wav-e Nederland B.V. verkrijgt als Borgsteller het eerste pandrecht op de roerende zaken.
  • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Leendoel

Met de gevraagde financiering worden de investeringen gedaan om de Wav-e Studios aan de Deltapromenade 378 in ‘s-Gravenhage (Kijkduin) op te starten. De nieuwe studio gaat volgens planning medio januari open. 

Ondernemer

Ida Luise Bakhuisen (1970) heeft na haar Mbo-opleiding Agogiek een aantal jaren in de zorg gewerkt. Haar passie lag echter bij fitness. Sinds 2002 is ze zelfstandig personal trainer/fitness instructeur en heeft ze verschillende trainingen en vakopleidingen gevolgd, zoals een opleiding tot gewichtsconsulente en een Hbo-opleiding tot mental- en lifestyle coach. In 2011 werd ze fitness trainer bij Fit4free. Sinds 2014 geeft Ida personal training vanuit haar Eenmanszaak Fit2Bhappy. 
Covid zette een streep door de plannen voor een nieuwe praktijk, waarna Ida outdoor beach workouts & coaching ging verzorgen op het strand van Kijkduin. 

Door de opleidingen, ervaring en samenwerking met fysiotherapeuten, zag Ida in dat cliënten naast spieropbouw of de wens om af te vallen, ook vaak behoefte hadden aan persoonlijke begeleiding bij herstel na een operatie of blessure. Als zelfstandig trainer heeft Ida al gebruik gemaakt van enkele hulpmiddelen die van Wav-e komen, waardoor ze al enigszins bekend is met de EMS-technologie. 

Op het moment dat in Den Haag Kijkduin een nieuw complex met appartementen, penthouses, winkels en restaurants werd ontwikkeld, heeft ze contact gelegd met Wav-e voor een studio in ‘Nieuw Kijkduin’. 
De franchisegever is ervan overtuigd dat Ida Bakhuisen van Wav-e Studio’s Den Haag Kijkduin een succes gaat maken. 

Over de franchisegever
André en Malou Bongers zijn sinds 2016 franchisegever van Wav-e studios en maken onderdeel uit van Wav-e Nederland. Naast het franchisegeverschap heeft Wav-e Nederland ook een aantal eigen Wav-e Studios waaronder Wijchen, Nijmegen, Eindhoven en Wijk bij Duurstede. Deze studio’s functioneren als concept stores en dragen bij aan een versnellende ontwikkeling van het concept binnen Nederland. Het bedrijf beschikt over meerdere patenten en unieke producten die het proces binnen de formule ten goede komen. Beide ondernemers volgen als franchisegever alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport, voeding, marketing, en productontwikkeling op de voet, zodat alle ondernemers succesvol kunnen groeien en Wav-e Studios de tijd vooruit blijft. De Wav-e studios formule is met 18 locaties de grootste EMS aanbieder in Nederland, en verwacht zelf begin 2024 de mijlpaal van 20 locaties te gaan passeren.  
 

Onderneming

Wav-e is een modern bewegingsconcept, gebaseerd op de zogenaamde EMS-technologie. Wav-e Studios begeleidt zowel mannen als vrouwen in iedere leeftijdscategorie op een professionele en enthousiaste wijze naar een betere gezondheid. Electrical Muscle Stimulation (EMS), ook bekend als Neuro Muscular Electrical Stimulation (NMES), is de optimalisering van spiercontracties door het gebruik van elektrische impulsen. Het is een high end technologie waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Wav-e Studios stelt je in staat om in 15 minuten het gehele lichaam te voorzien van een spierprikkel. Hiermee geeft de formule invulling aan de behoefte van de markt om sneller en effectiever te werk te gaan.
Ook is de EMS-techniek een van de meest effectieve manieren is om spieren te trainen en heel geschikt voor revalidatie-doeleinden. 

Positionering en locatie
De Wav-e Studios onderscheidt zich in de markt met het enige draadloze EMS Systeem welke professioneel ingezet kan worden, het beste design en de meeste programma’s. Wekelijks een korte training van 15 minuten is al voldoende om resultaat te boeken.

De Wav-e Studios in Den Haag Kijkduin komt in het recent opgeleverde deel van ‘Nieuw Kijkduin’. Een high-end complex met luxe appartementen en penthouses. Op de begane grond zijn restaurants, winkels en Wav-e Studios (Deltapromenade 378).

Naast de bewoners van de het nieuwe complex en de directe omgeving, wonen ongeveer 55.000 inwoners binnen vijf minuten reistijd. Cliënten van Wav-e Studios Den Haag Kijkduin kunnen gratis parkeren in het complex.

De eerder door Collin Crowdfund gefinancierde vestigingen Wav-e for Ladies Ridderkerk en Wav-e for Ladies Barendrecht zijn inmiddels volledig afgelost. 
De vestigingen Wav-e Studios Amsterdam-Zuid, Wav-e Studios Arnhem, Wav-e Studios Enschede en Wav-e Studios Cuijk zijn ook eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid.

Concurrentiepositie
De huidige fitness markt richt zich voornamelijk op de jonge actieve sporter van 16 tot en met 35 jaar, door veel actieve en functionele manieren van training aan te bieden. De meeste fitnesstrainingen kosten veel tijd: minimaal een uur training, exclusief omkleden en nog de reistijd naar de sportschool. 
Wav-e Studios ziet daarom kansen in het hogere segment van de markt. Hierbij is er een doelgroep die zich minder wil identificeren met de extreem actieve en massale jongere publiek, maar eerder kiest voor een high-end look & feeling met de personal trainer, passend binnen een druk levenspatroon én bereid is daarvoor te betalen. 

De klanten van Wav-e Studios beschikken over een eigen set aan underwear. De Wav-e Suits worden gereinigd in een speciale ozon kast en kunnen daarnaast ook nog gewassen worden. Dit is bij de concurrentie niet mogelijk.

Het Wav-e Studios concept is efficiënt: de klanten kunnen zelf hun pak aan trekken zonder dat daar een medewerker aan te pas hoeft te komen. Bij andere aanbieders dienen alle losse componenten aangesloten te worden aan het systeem wat een ongeveer 5-10 min per training in beslag neemt.
Alle vestigingen hebben een luxe en warme welkome uniforme uitstraling en hangt er een geurinstallatie met de kenmerkende Wav-e Studios geur ‘Amber Wood’. 

Iedere vestiging gaat van start met een uitgebreide online-campagne waarbij kennismakingstrainingen worden ingepland via een online agenda. Deze online marketingactiviteiten bestaan uit het opzetten van een vestigingswebsite, SEO, SEA, Social Media Campaigns, funneling en Active Campagne. Na de start ontvangen franchisenemers maandelijks circa 20 ‘warme’ leads om zo nieuwe leden te genereren. 

De ervaringen in alle andere vestigingen tonen aan dat in 3-4 maanden een financieel gezonde studio kan worden gerealiseerd. Het break-even-punt wordt al bereikt bij circa 70 klanten per console. 

Structuur
Wav-e Studios wordt geëxploiteerd door de Eenmanszaak Fit2Bhappy van Ida Luise Bakhuisen.

Financieringsbehoefte

De lening zal worden gebruikt voor investeringen in de nieuwe Wav-e Studio in Den Haag Kijkduin.

Investeringsoverzicht

Verbouwing  € 18.500,-
Wav-e Startpakket  € 35.000,-
Inventaris en ICT € 11.000,-
Huurgarantie  € 6.000,-
Franchise entreefee € 10.000,-
Werkkapitaal (marketing, aanloopkosten)      € 9.500,-
BTW op investeringen  € 19.000,-
Totaal  € 109.000,-
Eigen inbreng  € 16.000,-
Lening Collin Crowdfund  € 93.000,-

Leenbedrag: € 93.000,-
Rente: 10,0%
Looptijd: 60 maanden, waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij. Vanaf de zevende maand volgen 54 lineaire maandelijkse aflossingen. 

Risico

Het grootste risico is een omzet die achterblijft op prognose. Dit wordt opgevangen doordat vanuit de franchiseorganisatie een actieve (online) marketing campagne wordt opgezet, dat al enkele weken vóór de opening begint, waarbij gestuurd wordt op proeflessen. De ondernemer is ervaren en heeft, samen met de franchisegever, de verwachting dat de proeflessen zullen leiden tot abonnementen.  
Het debiteurenrisico wordt verminderd doordat de abonnementen maandelijks vooraf automatisch worden geïncasseerd.  
Tijdens de looptijd van de lening kan de franchisegever indien nodig extra marketing inzetten. De franchisegever is erbij gebaat dat de nieuwe club een succes wordt. De ervaring van de franchiseformule is dat nieuwe vestigingen allemaal hun prognose in het eerste jaar hebben behaald. 

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor Wav-e Studios Den Haag Kijkduin is Laag risico. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende twee jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. Zeven vestigingen van Wav-e Studios zijn eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een omzet begroot van € 121.000,- en een netto cashflow overschot na aflossing op de Collin lening en privé opnames van € 12.000,- (score Goed). In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 185.000,- en een netto cashflow overschot van € 36.000,- na privé opnames en belastingen. Omdat de prognoses nog wel waargemaakt moeten worden, maar in lijn zijn met de andere vestigingen van de franchiseformule in de opstartjaren, kwalificeren wij de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 16.000,-. Op een balanstotaal van € 109.000,- betekent dat een solvabiliteit van 15%. Aan het eind van het eerste jaar wordt een solvabiliteit begroot van 21% op een balanstotaal van € 106.000,-. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden en voorwaarden

  • De geldnemer is mevrouw I.L. Bakhuisen h.o.d.n. Wav-e Studios Den Haag Kijkduin. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag.
  • Wav-e Nederland B.V. geeft een zakelijke borgstelling af voor € 50.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en komt te vervallen zodra de lening is afgelost tot een bedrag van € 35.000,-. De borgsteller heeft het eerste recht van koop op de Wav-e formuleapparatuur.
  • De (huidige en toekomstige) roerende zaken worden in tweede verband verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. Wav-e Nederland B.V. verkrijgt als Borgsteller het eerste pandrecht op de roerende zaken.
  • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Door zowel de zakelijke borgstelling als de verpanding van de roerende zaken, kwalificeren wij de Zekerheid als Voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheid: Voldoende
Overall: Voldoende
 

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

Anonieme investeerder heeft € 500 geïnvesteerd.
06-11-2023 om 14:05
Anonieme investeerder heeft € 500 geïnvesteerd.
06-11-2023 om 14:04
investeerder-349827 heeft € 500 geïnvesteerd.
06-11-2023 om 14:03
investeerder-110585 heeft € 500 geïnvesteerd.
06-11-2023 om 14:03
investeerder-36878 heeft € 500 geïnvesteerd.
06-11-2023 om 14:03

Ondernemer

I.L. Bakhuisen

Crowdfund Coach


Henk Beke