42053

Wav-e Studios Enschede

€ 85.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 105
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 20-04-2022 in 3 uur volgeschreven door 105 investeerders

Samenvatting

Wav-e Studios is een innovatief bewegingsconcept voor zowel vrouwen als mannen, gebaseerd op de zogenaamde EMS-technologie. In een Wav-e Studio worden mannen en vrouwen in iedere leeftijdscategorie begeleid op een professionele en enthousiaste wijze naar een betere gezondheid. Voor mensen met gebrek aan tijd die net even extra persoonlijke begeleiding nodig hebben en die willen bewegen op eigen niveau.

Electrical Muscle Stimulation (EMS) is de optimalisering van spiercontracties door het gebruik van elektrische impulsen. Het is een high end technologie waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. EMS is 18 maal effectiever dan een gewone work-out en het gehele lichaam wordt tegelijkertijd getraind.
De vestiging in Enschede is een nieuwe Wav-e Studio en wordt geëxploiteerd door Sonia Mahangoe. 

Invloed coronavirus
Wav-e Studios is actief in de sector Preventieve Gezondheidszorg en mocht tijdens de lockdown haar activiteiten blijven uitoefenen. De lucht in de studio wordt maximaal gezuiverd en de materialen worden na elke training op innovatieve wijze gesteriliseerd. Kern van de formule zijn de één-op-één trainingen, waarin de afstand met de trainer en cliënt kan worden bewaard. 

Financieringsbehoefte
De totale investering is € 90.000,-, waarvan de ondernemer zelf € 5.000,- inbrengt. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 85.000. De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij en een extra aflossing van € 15.000,- binnen 6 maanden (na teruggave BTW). Vanaf de 7e maand geldt een lineaire maandelijkse aflossing in 54 maanden. De rente bedraagt 8,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 
 
Risico
Dun & Bradstreet geeft een Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. 
De gestelde voorwaarden en zekerheden zijn:

  • De debiteur is mevrouw S. Mahangoe, t.h.o.d.n. Wav-e Studios Enschede. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer nihil.
  • Er geldt een zakelijke borgstelling voor het bedrag van € 35.000,- door Wav-e Nederland B.V. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en komt te vervallen zodra de lening is afgelost tot een bedrag van € 35.000,-. De borgsteller heeft het eerste recht van koop op de Wav-e formuleapparatuur.
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van mevrouw S. Mahangoe voor een bedrag van € 75.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De (huidige en toekomstige) vorderingen, waaronder maar niet uitsluitend de BTW van debiteur, worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
  • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

De vestigingen Wav-e Beuningen, Wav-e for Ladies Ridderkerk, Wav-e for Ladies Barendrecht en Wav-e  Studios Amsterdam-Zuid zijn eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid.

Leendoel

Met de gevraagde financiering worden de investeringen gedaan om de Wav-e Studio aan de Gronausestaat in Enschede op te starten. De nieuwe studio gaat volgens plan medio mei open.

Ondernemer

Sonia Mahangoe (1970) is sinds haar negende jaar in Nederland en woont in Enschede. Ze heeft twee uitwonende zoons. Na haar middelbare school is ze gaan werken. In de vrije tijd ging ze graag naar de sportschool, waar ze ook soms groepslessen verzorgde. In 2019 heeft ze de kans gekregen om vestigingsmanager en personal trainer te worden bij Anytime Fitness in Enschede. Deze functie eindigde eind 2021, omdat de club werd verkocht. De persoonlijke aandacht die ze kon geven aan de leden, sprak haar erg aan. Begin dit jaar kwam ze in contact met Wav-e Studios; dat klikte meteen. 

Sonia is een sportieve vrouw, met een goed netwerk onder fitnessers in Enschede. Mensen begeleiden, helpen en motiveren het beste uit zichzelf te halen en hun doelen te bereiken, is haar grootse drijfveer.
Met haar enthousiasme en vlotte uitstraling heeft ze de franchisegever laten zien dat zij erg geschikt is om van Wav-e Studios Enschede een succes te maken. 

Over de franchisegever
André en Malou Bongers zijn sinds 2016 franchisegever van Wav-e studios en maakt onderdeel uit van Wav-e Nederland. Naast het franchisegeverschap heeft Wav-e Nederland ook een aantal eigen Wav-e Studios waaronder Wijchen, Nijmegen, Eindhoven en Wijk bij Duurstede. Deze studio’s functioneren als concept stores en dragen bij aan een versnellende ontwikkeling van het concept binnen Nederland. Het bedrijf beschikt over meerdere patenten en unieke producten die het proces binnen de formule ten goede komen. Beide ondernemers volgen als franchisegever alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport, voeding, marketing, en productontwikkeling op de voet, zodat alle ondernemers succesvol kunnen groeien en Wav-e Studios de tijd vooruit blijft.

Onderneming

Wav-e is een modern bewegingsconcept, gebaseerd op de zogenaamde EMS-technologie. Wav-e Studios begeleidt zowel mannen als vrouwen in iedere leeftijdscategorie op een professionele en enthousiaste wijze naar een betere gezondheid. Electrical Muscle Stimulation (EMS), ook bekend als Neuro Muscular Electrical Stimulation (NMES), is de optimalisering van spiercontracties door het gebruik van elektrische impulsen. Het is een high end technologie waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Wav-e studios stelt je in staat om in 15 minuten het gehele lichaam te voorzien van een spierprikkel. Hiermee geeft de formule invulling aan de behoefte van de markt om sneller en effectiever te werk te gaan.

Positionering
De Wav-e Studio in Enschede onderscheidt zich in de markt met het enige draadloze EMS Systeem welke professioneel ingezet kan worden, het beste design en de meeste programma’s. Wekelijks een korte training van 15 minuten is al voldoende om resultaat te boeken.

Concurrentiepositie
De huidige fitness markt richt zich voornamelijk op de jonge actieve sporter van 16 tot en met 35 jaar, door veel actieve en functionele manieren van training aan te bieden. De meeste fitnesstrainingen kosten veel tijd: minimaal een uur training, exclusief omkleden en nog de reistijd naar de sportschool. 
Wav-e Studios ziet daarom kansen in het hogere segment van de markt. Hierbij is er een doelgroep die zich minder wil identificeren met de extreem actieve en massale jongere publiek, maar eerder kiest voor een high- end look & feeling met de personal trainer, passend binnen een druk levenspatroon èn bereid is daarvoor te betalen. 

De klanten van Wav-e Studios beschikken over een eigen set aan underwear en de Wav-e Suits worden gereinigd in een speciale ozon kast en kunnen daarnaast ook nog gewassen worden. Dit is bij de concurrentie niet mogelijk.

Het Wav-e Studios concept is efficiënt: de klanten kunnen zelf hun pak aan trekken zonder dat daar een medewerker aan te pas hoeft te komen. Bij andere aanbieders dienen alle losse componenten aangesloten te worden aan het systeem wat een ongeveer 5-10 min per training in beslag neemt.
Alle vestigingen hebben een luxe en warme welkome uniforme uitstraling en hangt er een geurinstallatie met kenmerkende Wav-e Studios geur Amber Wood. 

Iedere vestiging gaat van start met een uitgebreide online-campagne waarbij kennismakingstrainingen worden ingepland via een online agenda. Deze online marketingactiviteiten bestaan uit het opzetten van een vestigingswebsite, SEO, SEA, Social Media Campaigns, funneling en Active Campagne. Na de start ontvangen franchisenemers maandelijks circa 20 ‘warme’ leads om zo nieuwe leden te genereren. 

De ervaringen in alle andere vestigingen tonen aan dat in drie jaar een financieel gezonde studio kan worden geëxploiteerd. Het break-even-punt wordt al bereikt bij circa 70 klanten per console. 

Structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Verbouwing € 9.000,-
Wav-e Startpakket € 30.000,-
Inventaris en promotiemateriaal € 18.000,-
Huurgarantie € 3.500,-
Franchise entreefee € 10.000,-
Werkkapitaal (marketing, aanloopkosten) € 4.500,-
BTW op investeringen € 15.000,-
Totaal € 90.000,-
Eigen vermogen € 5.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 85.000,-

 

Leenbedrag: € 85.000,-
Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden, waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij, een eenmalige aflossing binnen 6 maanden van € 15.000,- (na teruggave van de BTW).

Risico

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor Wav-e Studios Enschede is Verhoogd risico. 

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende twee jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende.

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een omzet begroot van € 102.000,- en een netto cashflow overschot na aflossing op de Collin lening en privé opnames van € 11.000,-. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 140.000,- en een netto cashflow overschot van € 34.000,- na privé opnames en belastingen. Omdat de prognoses nog wel waargemaakt moeten worden, maar in lijn zijn met de andere vestigingen van de franchiseformule in de opstartjaren, kwalificeren wij de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 5.000,- op een balanstotaal van € 90.000,- dat geeft een solvabiliteit van 5%. Aan het eind van het eerste jaar wordt een solvabiliteit begroot van 18% op een balanstotaal van € 73.000,-. Het balanstotaal is dan lager door de aflossingen op de Collin lening. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Matig.

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteur is mevrouw S. Mahangoe, t.h.o.d.n. Wav-e Studios Enschede. Vanwege de gekozen rechtsvorm is de ondernemer hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. Op dit moment is de privévermogenspositie van de ondernemer nihil.
  • Er geldt een zakelijke borgstelling voor het bedrag van € 35.000,- door Wav-e Nederland B.V. Deze borgstelling heeft op dit moment materiële waarde en komt te vervallen zodra de lening is afgelost tot een bedrag van € 35.000,-. De borgsteller heeft het eerste recht van koop op de Wav-e formuleapparatuur.
  • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van mevrouw S. Mahangoe voor een bedrag van € 75.000,-. Deze is gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
  • De (huidige en toekomstige) vorderingen, waaronder maar niet uitsluitend de BTW van debiteur, worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 
  • Men heeft de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar maximaal 10% van het oorspronkelijke leenbedrag af te lossen zonder extra vergoedingsrente. De looptijd zal hierbij gelijk blijven.

Door zowel de zakelijke borgstelling en de verpanding van de roerende zaken, kwalificeren wij de zekerheden als Voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Matig 
Zekerheid: Voldoende
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-273231 heeft € 500 geïnvesteerd.
20-04-2022 om 16:03
investeerder-140694 heeft € 500 geïnvesteerd.
20-04-2022 om 16:00
investeerder-110275 heeft € 500 geïnvesteerd.
20-04-2022 om 15:59
investeerder-132501 heeft € 500 geïnvesteerd.
20-04-2022 om 15:47
investeerder-118006 heeft € 500 geïnvesteerd.
20-04-2022 om 15:43

Ondernemer

S. Mahangoe

Crowdfund Coach


Henk Beke