Zorgcomplex ’t Daalders Plakje gaat stal ombouwen tot zorgcomplex

Zorgcomplex ’t Daalders Plakje gaat stal ombouwen tot zorgcomplex

DRACHTSTERCOMPAGNIE – 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg met warmte en aandacht, dat wil zelfstandig zorgverpleegster Corrie de Boer bieden in de stal bij haar woonboerderij, die is omgebouwd tot zorgcomplex ’t Daalders Plakje.

Dit zorgcomplex is voor een kwetsbare groep mensen die niet meer in staat zijn om zelf de verzorging op zich te nemen. Het zorgcomplex gaat bestaan uit zes appartementen, een gezamenlijke woonkamer en eetruimte. Voor de verbouwing en inrichting van de stal was er een financieringsbehoefte van 90.000 euro. De financiering is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund.

Warmte en aandacht
In 2011 is Corrie de Boer gestart als zelfstandig zorgverleenster onder de handelsnaam Corrie’s Thuiszorg en inmiddels werkt ze met vijf ZZP’ers om haar cliënten de zorg te bieden die ze nodig hebben. ,,De reden om als zelfstandige te starten was voor mij heel helder”, vertelt Corrie. ,,Er zijn cliënten zoals MS-patiënten, mensen met een dwarslaesie of zenuwspierziekte die hulp nodig hebben die niet in de reguliere thuiszorg passen, op tijden die niet standaard zijn in te plannen. Zorg moet in de nabijheid zijn en 24 uur per dag beschikbaar.” Deze zorg is in de visie van de onderneemster zorg met warmte en aandacht.

24/7 zorg
De stal bij de huidige woonboerderij van Corrie wordt volledig verbouwd tot zorgcomplex ’t Daalders Plakje voor maximaal zes bewoners. Iedere cliënt krijgt een prachtig appartement van circa 40 vierkante meter. De bewoner heeft een eigen woon/slaapkamer, een eigen badkamer en tevens een eenvoudig keukenblokje. De bewoner kan zijn eigen appartement volledig naar wens inrichten. Omdat er 24 uur per dag, 7 dagen in de week zorgverleners aanwezig zijn in het complex, kan de bewoner zorg krijgen op elk gewenst moment.

Naast de zes appartementen komt er een gezamenlijke woonkamer en een gezamenlijke eetruimte. De bewoners kunnen zelf kiezen of ze overdag in hun eigen appartement willen blijven of dat ze gezellig in de gezamenlijke woonkamer gaan zitten. Elke dag wordt er warm eten gekookt en kan de bewoner aanschuiven, maar ook de maaltijd nuttigen in zijn of haar appartement. Voor de bewoners is er de mogelijkheid om samen te ontbijten, lunchen en dineren, maar ook gezellig koffiedrinken met elkaar en met mooi weer een wandeling maken.

Hoewel Corrie de drijvende kracht binnen de onderneming is, wordt de continuïteit gewaarborgd door een team zelfstandigen dat al 6 jaar voor Corrie’s Thuiszorg werkt. Daarnaast blijft men de zo gewaardeerde zorg in de omgeving als thuiszorg aanbieden.

Crowdfunding
Voor de verbouwing en inrichting van de stal was er een financieringsbehoefte van 90.000 euro. De financiering is verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag is volgeschreven door 77 investeerders. Collin Crowdfund slaat via haar online platform een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van 50.000 tot 2.500.000 euro kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo werkt Collin met ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden.