Zorgeloosch haalt in drie uur tijd bijna zeven ton binnen

Zorgeloosch heeft via crowdfunding in drie uur tijd € 675.000 opgehaald bij 530 investeerders. Volgens Collin Crowdfund, het platform waar Zorgeloosch gebruik van maakte, werd niet eerder een lening van deze omvang zo snel volgeschreven. Oprichter Sander de Loo wil het geld gebruiken om zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in echtscheidingsbegeleiding en hypotheekadvies uit te breiden.

Zorgeloosch heeft inmiddels vijf vestigingen in Amersfoort, Leiden, Stompetoren, Venlo en Hoogeveen. Daarnaast zijn er 44 kleine dependances (door de overname van franchiseorganisatie 2Divorce). Jaarlijks begeleidt Zorgeloosch zo’n 2000 stellen bij hun echtscheiding.

Verbijsterend snelle funding
Voor de komende jaren verwacht Sander de Loo een verdubbeling in het aantal aanvragen. Om daar op in te kunnen spelen wil Zorgeloosch het aantal vestigingen verdubbelen van vijf naar tien. Daarvoor is € 750.000 nodig. Het bedrijf haalde in het eigen netwerk € 75.000 op, de rest kwam via Collin Crowdfund. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de in totaal 530 investeerders een jaarlijkse rente van 7%. Sander de Loo: “Wij zijn een vernieuwend bedrijf met een andere kijk op zaken. Deze vernieuwende vorm van financiering past ons als een jas. Deze verbijsterend snelle funding en de massale steun van investeerders is wat mij betreft de ultieme bevestiging van het vertrouwen in onze formule en onze toekomst.”

Niet de eerste
Zorgeloosch is in 2006 opgericht door Sander de Loo. Het bedrijf staat op een 75e plek in de Intermediair Top 100 van am: met een omzet van € 3,8 mln in 2014. Zorgeloosch is niet de eerste intermediair die gebruik maakt van crowdfunding. In december 2015 haalde Finalité Verzekeringen uit Barendrecht, een dienstverlener in schadeverzekeringen, € 330.000 op voor de aankoop van twee verzekeringsportefeuilles.