16396

Burgerme Almere

€ 140.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 120
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

95 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Gemiddeld risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 12-09-2015 in 8 dagen volgeschreven door 120 investeerders

Samenvatting

Burgerme is een franchiseorganisatie die hamburgers aan de deur bezorgt. Ze is opgericht in Duitsland en heeft daar reeds 28 vestigingen sinds 2011. Burgerme Nederland is sinds 2013 actief. De franchisegever, Tim Meijers, heeft de formule naar Nederland gehaald. Hij heeft een ruime ervaring met franchise binnen de Spare Rib Express franchise. Sinds het testen van de pilotstore in Leiden zijn er inmiddels twee vestigingen actief (Leiden, Apeldoorn). De derde vestiging in Hoorn start binnenkort.

In Almere gaat de vierde vestiging van start. George Beshoy verruilt zijn kantoorbaan voor zijn oude beroep van restaurateur en begint met Burgerme aan een nieuwe stap in zijn carrière. Mede door de heerlijke hamburgers is hij overtuigd van de marktpotentie, uitstraling en begeleiding die deze formule biedt. Voor een bezorgformule is een centrale ligging van groot belang. Dit omdat levering van de producten binnen een bepaalde tijd dient plaats te vinden. De zogenaamde maximale aanrijtijd voor hamburgers bedraagt 20 minuten. Door de keuze van het pand aan de Markerkant in Almere wordt aan deze eis voldaan. De markt voor thuisbezorging is een snelgroeiende markt. De jaarlijkse omzetcijfers van bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl laten een steile groeicurve zien. Voor George Beshoy en Burgerme staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Bezorging zal dan ook plaatsvinden door gebruik te maken van elektrische fietsen en scooters.

Financieringsbehoefte

De financieringsbehoefte bedraagt € 140.000,- en is ten behoeve van de inrichting en verbouwing van het pand, aanschaf apparatuur, vervoermiddelen en benodigd werkkapitaal. De looptijd is 60 maanden met een maandelijkse lineaire aflossing. De rentevergoeding bedraagt 8%. 

Structuur

Burgerme Almere staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als CV: Commanditaire Vennootschap Burgerme Almere. George Beshoy is de handelende vennoot en zijn stamrecht b.v. is een stille vennoot. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk voor de hele financiering.

Risico

De Dun & Bradstreet-risicoscore is verhoogd omdat dit een startende ondernemer is. De overall Collin Credit Score, gebaseerd op rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit, is “ruim voldoende”. 

Video Pitch

Leendoel

De lening wordt aangewend ten behoeve van de verbouwing, de inrichting, de aanschaf van apparatuur, vervoermiddelen, voorraden en betaling van de entree fee aan de franchise organisatie.

Ondernemer

Ik ben George Beshoy en ik ga samen met mijn vrouw een nieuw filiaal van Burgerme in Almere beginnen. De afgelopen 20 jaar heb ik bij een pensioenfonds gewerkt; ik ben begonnen als medewerker en opgeklommen tot afdelingshoofd van meer dan 30 personen. Bij het pensioenfonds heb ik fusies en reorganisaties meegemaakt die je het werkplezier uiteindelijk ontnemen. Ik besloot mijn eigen keuze te maken en mijn oude beroep weer op te pakken.

In de horeca heb ik bij meerdere restaurants (Grieks, Italiaans) gewerkt en daarna ben ik mijn restaurant in ‘s-Heerenberg begonnen (wat later is verkocht). Met deze ervaringen ben ik op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om te starten in de horeca. Na een grondige marktverkenning en meerdere gesprekken met verschillende franchise formules ben ik uitgekomen bij Burgerme. Deze franchise organisatie combineert vier belangrijke succesfactoren: 

 • bewezen en compleet uitgedachte formule
 • hamburgers staan sterk in de belangstelling
 • geringe concurrentie op de lokale markt
 • sterke prijs-kwaliteit verhouding

Deze succesfactoren spraken mij zeer aan en hebben mijn keuze bepaald.

Onderneming

De burgers van Burgerme worden naar wens van de klant gemaakt (keuze uit ruim 30 verschillende toppings), ter plekke vers bereidt, aangevuld met verse ingrediënten en direct na bereiding bij de klant bezorgd. De zelfde werkwijze geldt voor de verse salades. Iedere klant kan zelf zijn eigen product samenstellen.

De missie van Burgerme is om binnen drie jaar de nummer 1 te zijn op het gebied van hamburger thuisbezorging en in de top 5 van grootste maaltijdbezorgers in Nederland te staan. In Almere is ruimte voor een tweede vestiging en ik wil deze graag opzetten na een succesvolle start van de eerste vestiging.

Franchisegever
Het concept Burgerme is ontstaan in Duitsland in 2011. Al snel bleek dit een succes en het aantal vestigingen groeide snel. Momenteel zijn er 28 vestigingen. In 2013 is de formule naar Nederland gehaald door Tim Meijers, DGA van Burgerme Nederland B.V., welke als master franchisegever opereert.

Onderstaand vindt u de belangrijkste punten uit de franchise overeenkomst: de overeenkomst wordt aangegaan voor vijf jaar, 365 dagen per jaar open van ’s-middags 15.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur. Marketing ondersteuning, opleiding, trainingen en handboeken, worden verzorgd door de franchisegever. Entree fee bedraagt € 12.500,-, daarnaast een omzet fee van 6,5%. Bij landelijke dekking van de formule ook een marketing fee van 1%. Inkoop van producten en materialen via de franchisegever.

Franchiseondernemer
Burgerme Almere start als een CV. De onderneming staat ingeschreven in het handelsregister onder de naam Commanditaire Vennootschap Burgerme Almere.

Concept Burgerme
Burgerme – Wij brengen jouw burger bij jou thuis.

In de Nederlandse markt van food-delivery is er voor het eerst een eigentijds concept voor de levering van sappige hamburgers en kraakverse salades. Grote diversiteit en individuele food bestellingen zijn de slogans van Burgerme. Burgerme biedt een grote verscheidenheid aan hoogwaardige ingrediënten die individueel kunnen worden gecombineerd zoals door de klant gewenst. Of men nu kaas, vurige jalapeños of guacamole kiest – de klant beslist over de extra toppings op zijn favoriete hamburger. Ook bij de denkbeeldige saladebar is de klant koning en kan hij uit bijna 30 verschillende ingrediënten kiezen. Het aanbod van Burgerme met deze ingrediënten bestaat o.a. uit:

De “Hamburger”, de “Veggie burger”, de “Bacon burger”, de “Cheese burger”, alles in de maten single en double.

Daarnaast aangevuld met:

 • fingerfood (patat, chicken wings, gefrituurde uienringen en chili poppers),
 • menus hoe groter de samenstelling des te meer klantvoordeel (upselling)
 • Salades, (walnoten, caesar, grieks, crunchi, scampi)
 • desserts, diverse soorten ijs, donuts en muffins
 • diverse dranken

Burgerme wil het milieu zo min mogelijk belasten. Bezorging vindt daarom plaats met voornamelijk elektrische scooters en fietsen. Binnen een cirkel van drie kilometer zullen wij zoveel mogelijk gebruik maken van de fietsen. Daarbuiten bezorgen we met scooters. De bezorgtassen bevatten een gepatenteerd inductieverwarmingssysteem wat garandeert dat de producten heerlijk warm aankomen en krokant blijven. De toegevoegde waarde is “convenience”. Bestellen kan op 3 manieren: via Thuisbezorgd.nl, telefonisch en via de website.

Perspectief
De groei van de bezorgmarkt kan worden geïllustreerd met de groei van www.thuisbezorgd.nl  De groeicijfers spreken voor zich: Omzet 2007: € 20 miljoen, naar € 170 miljoen in 2013. Groeicijfers van 2014 zijn nog niet gepubliceerd maar naar verwachting meer dan 50%. Concurrent Just-Eat groeide met 62%. De marktpositie op de bezorgmarkt in Almere is gunstiger dan van de pilotstore in Leiden:  

Voor de benchmark hebben we Leiden als uitgangspunt genomen. In Leiden zijn er 120.000 inwoners, in het werkgebied Almere 140.000. Almere zal naar verwachting ook beter presteren omdat de concurrentiedruk er lager is: In Leiden zijn er 95 bezorgdiensten; in Almere 60. In het eerste jaar bedroeg de omzet van de vestiging Leiden ruim € 300.000,- en in het 2e jaar €350.000,-. Na de aanloopperiode 2015 is in Almere de omzetprognose voor 2016 € 340.000,- Hierna wordt een jaarlijkse groei van 10% verwacht. Dit zijn conservatieve groeicijfers voor de bezorgmarkt als geheel en voor het verzorgingsgebied. De cashflowprognose voor het eerste volledige jaar van Almere bedraagt ca. 1,3 keer de aflossings- en renteverplichtingen.

Locatie
Het gehuurde pand bevindt zich op een bedrijventerrein. Het ligt centraal in het verzorgingsgebied en voldoet aan alle eisen. Het verzorgingsgebied bevat ruim 140.000 inwoners.

Doelgroep

 • alleenstaanden en samenwonenden, die na werktijd kiezen voor gemak
 • gezinnen met kinderen
 • groepen: zoals vergaderingen of lunches

Structuur

De debiteur is de commanditaire vennootschap “Burgerme Almere”. Deze vennootschap heeft twee vennoten, de eerste is de beherende vennoot: de heer A. Beshoy en deze is hoofdelijk aansprakelijk. De tweede vennoot is een z.g. stille vennoot: AVA Mina B.V., deze vennoot is de Stamrecht B.V. van de heer A. Beshoy welke € 40.000,— als kapitaal in de commanditaire vennootschap inbrengt (dit betreft nagenoeg het volledige vermogen van de stamrecht B.V.). De beherende vennoot heeft de dagelijkse leiding en neemt alle beslissingen, de stille vennoot is alleen vertegenwoordigd met het kapitaal van € 40.000,- en bemoeit zich niet met de leiding of uitvoering van het bedrijf.

Financieringsbehoefte

De totale financieringsbehoefte is € 180.000,-. Er wordt € 40.000,- uit eigen middelen ingebracht en € 140.000,- door middel van crowdfinance.
Gezien de goede ervaringen kiest de ondernemer er voor om dit met Collin Crowdfund te realiseren.
De investeringen zijn als volgt:

Verbouwingskosten keuken / apparatuur € 105.500,-
Aanschaf elektrische fietsen/scooters € 11.100,-
Franchise entree fee € 12.500,-
Voorraad € 7.000,-
Bedrijfskapitaal / overige kosten € 40.400,-
Onvoorzien € 3.500,-
Totaal investeringsplan € 180.000,-
Eigen middelen € 40.000,-
Financieringsbehoefte € 140.000,-

Leenbedrag: € 140.000,-
Rente: 8 %
Looptijd: 60 maanden, middels lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Burgerme Almere CV: de handelende vennoot (ondernemer George Beshoy) is hoofdelijk aansprakelijk voor de lening, de stille vennoot alleen voor het ingebrachte vennootschapskapitaal.

Dun & Bradstreet score
De Dun & Bradstreet score is verhoogd, dit is omdat het een startende ondernemer betreft; mitigerend is daarbij dat de ondernemer wel ondernemerservaring heeft.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score die is gebaseerd op basis van een mix van solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit. De Collin Credit Score is “ruim voldoende”. 

Rentabiliteit
De begroting is mede gebaseerd op (ter beschikbaar gestelde informatie) van de franchisegever. Positief is hier dat het verzorgingsgebied Almere 15 % groter is dan vereist en er relatief gezien weinig concurrentie is. De omzet en rentabiliteitsverwachting zijn realistisch en laten een voldoende marge zien; de score komt uit op “ruim voldoende”.

Solvabiliteit
De ondernemer brengt al zijn vermogen in de zaak. In zijn koopwoning zit geen overwaarde. Het eigen vermogen bedraagt 22% van het balanstotaal; dit levert de score “voldoende” op.

Liquiditeit
De begrote scenario’s (startperiode 3-6 maanden) laten zien dat de liquiditeit voldoende is. Daarnaast is de ondernemer gedurende de eerste 6 maanden niet geheel afhankelijk van inkomen uit het bedrijf. Dat geeft wat extra comfort. De current ratio (vlottende activa : vlottende passiva) komt boven de 1,5 uit wat excellent betekent. Omdat dit gebaseerd is op prognoses waarderen wij dit af naar “ruim voldoende”.

Samenvattend
Rentabiliteit:  Ruim voldoende
Solvabiliteit:  Voldoende
Liquiditeit:     Ruim voldoende
Totaalscore:  Ruim voldoende

Extra beloning

Alle investeerders krijgen een voucher per mail toegestuurd (via Collin), welke recht geeft op twee gratis menu’s op bestellingen bij Burgerme Almere via de website van Burgerme. Uiteraard binnen het bezorgingsgebied van Burgerme Almere. Daarnaast ontvangen investeerders die meedoen vanaf € 2.500,-, een uitnodiging voor de opening van deze vestiging. U krijgt een kijkje in de keuken en u kunt onze producten gratis proeven.

De voucher zal worden verzonden via Collin, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

Anonieme investeerder heeft € 1.000 geïnvesteerd.
12-09-2015 om 15:03
Anonieme investeerder heeft € 1.500 geïnvesteerd.
12-09-2015 om 10:27
Anonieme investeerder heeft € 2.500 geïnvesteerd.
12-09-2015 om 8:16
Anonieme investeerder heeft € 1.500 geïnvesteerd.
12-09-2015 om 6:42
Anonieme investeerder heeft € 1.500 geïnvesteerd.
11-09-2015 om 17:32

Reacties

Investeerder – 2165
04-09-2015 10:18
is dit een 2e burgerme in almere?

Collin Crowdfund
04-09-2015 10:38
Geachte investeerder,

Het gaat hier om de vierde vestiging in Nederland en de eerste in Almere. Na verloop van tijd wil de heer Beshoy ook een tweede vestiging in Almere gaan opzetten.

Met vriendelijke groet,

Collin Crowdfund

Investeerder – 2482
04-09-2015 11:03
Als ik het goed begrijp zijn de handelende en stille vennoot uiteindelijk dezelfde persoon? Zo ja, waarom is dan voor deze constructie gekozen? Daarnaast zit er geen overwaarde in de woning. Wat is dan de zekerheid van de hoofdelijke aansprakelijkheid, aangezien het een behoorlijk investeringsbedrag bedraagt? Zou de franchisegever hier (ook) geen (gedeeltelijke) rol in kunnen/ moeten spelen richting de investeerders?

Collin Crowdfund
04-09-2015 11:08
Geachte investeerder,

Namens de ondernemer onderstaande reactie op uw vraag:

• Handelend en stille vennoot zijn inderdaad dezelfde persoon zoals ook uit het schema blijkt.
• Er is voor deze constructie gekozen om zo helder mogelijk te zijn in waar het eigen geld van de ondernemer vandaan komt.
• De hoofdelijke aansprakelijkheid zorgt ervoor dat de ondernemer bij faillissement aansprakelijk blijft voor de ontstane schuld. Het is geen zekerheid dat de lening dan ook wordt terugbetaald maar het geeft wel de zekerheid dat de ondernemer na een eventueel faillissement in privé daarop kan worden aangesproken.

Namens Collin:

Gezien de Collin Credit Score van ‘Ruim voldoende’ en de volledige verantwoordelijkheid die de ondernemer neemt achten wij het gerechtvaardigd om geen aanvullende zekerheden vanuit de franchisegever te vragen.

Met vriendelijke groet,

Collin Crowdfund

Investeerder – 3469
04-09-2015 13:44
Wat is de meerwaarde van een tweede burgerme in Almere? De eerste burgerme heeft een bereik van ca. 140.000 wordt dit met een tweede burgerme vergroot?

A. Beshoy
04-09-2015 14:39
Geachte investeerder,

De verwachting is dat Almere van de huidige 200.000 inwoners verder zal groeien naar uiteindelijk circa 300.000 inwoners. Het verzorgingsgebied voor de eerste Burgerme vestiging bevat 140.000 inwoners. De overige 60.000 inwoners plus de groei van Almere maken het logisch om op termijn een tweede vestiging te openen. Vooropgesteld is dit voor nu een voornemen en zal deze, te zijner tijd, goed uitgewerkt worden.

Investeerder – 2165
11-09-2015 17:07
Ik twijfel nog steeds om hierin te investeren. Op deze pagina http://www.thuisbezorgd.nl/beoordelingen-burgerme lees ik heel veel negatieve referenties over burgerme, natuurlijk is dat niet vestiging Almere maar het geeft wel een beeld van de risico’s. Met de kwaliteit van de producten valt of staat het bedrijf, hoe gaat meneer Beshoy de kwaliteit waarborgen en het vele malen beter doen dan zijn burgerme collega’s?

A. Beshoy
11-09-2015 18:48
Geachte Investeerder,
Burgerme Leiden had het afgelopen jaar 4,5 sterren op thuisbezorgd.nl
De afgelopen maand zijn er veel personeelswisselingen geweest, met als gevolg een aantal incidentele klachten. De personele bezetting is nu weer op orde en hiermee ook de kwaliteit.
Ik heb kwaliteit hoog in het vaandel staan en zal mijn uiterste best doen om klachten te voorkomen en als het toch gebeurd deze zo goed mogelijk op te lossen.

Ondernemer
George Beshoy

Crowdfund Coach


Servicedesk