Ervaringen met investeren

Ervaringen met investeren in crowdfunding - Monique Busch

Monique Busch

Zakelijke investeerder

‘Ik selecteer mijn investeringen op gevoel. Een bedrijf moet me aanspreken, een goed verhaal hebben. De blokjes van Banbao vind ik bijvoorbeeld heel leuk, goedkoper dan Lego, met een bijzonder assortiment en speciale spaarseries voor bedrijven. Toen ik er geld in stak, kreeg ik een doos met blokjes opgestuurd, leuk voor mijn zoontje. Het is een van de 35 investeringen die ik via crowdfundingplatform Collin heb lopen. Elke ochtend rond elf uur staan nieuwe projecten live, ik kijk altijd even of er iets leuks bij zit.’ ‘Het begon in 2014 met een lening aan een vriend, die een typecursus voor kinderen opzette. Daarna was ik gewonnen. Ik kies bewust voor veel kleine bedragen, om het risico te spreiden, en ik investeer hooguit 5000 euro. Ik ben niet zo naïef te denken dat alles goed gaat.’ ‘Twee financieringen heb ik inmiddels afgeboekt. Daar maak ik me niet zoveel zorgen over. Minus de kosten voor het platform en de afboekingen, heb ik tot nu toe een gemiddeld rendement gehaald van 5,5 procent. Daar ben ik blij mee. En ik vind het een mooi idee dat ik ondernemers help om iets nieuws voor elkaar te krijgen.’

Ervaringen met investeren in crowdfunding - Lucian van Heumen

Lucian van Heumen

Particuliere investeerder

Mijn naam is Lucian van Heumen en bekleed al meer dan 25 jaar leidinggevende functies waarvan de laatste 15 jaar in verschillende directie en bestuurders functies binnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de Geestelijke Gezondheidszorg. Ik ken één van de oprichters van Collin persoonlijk als een deskundig financieel expert en dat schept vertrouwen. Ik vind het een leuk initiatief en kan met slechts een paar klikken makkelijk investeren in projecten tegen een goed rendement.

Ervaringen met investeren in crowdfunding - Ton van der Giessen

Ton van der Giessen

Zakelijke investeerder

Ik weet dat de door Collin aangeboden leningaanvragen gescreend zijn door mensen die hun vak verstaan. Dat geeft mij vertrouwen! Daarnaast vind ik het prettig dat ik via een goed gespreide portefeuille een impuls kan geven aan ondernemend Nederland. Een echte win, win!

Ervaringen met investeren in crowdfunding - Arend Flier

Arend Flier

Zakelijke investeerder

Ik was op zoek naar een beter rendement tegen een verantwoord risico. Mede door goed te spreiden, heb ik dat bereikt via Collin Crowdfund.

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.30 uur.

Google Beoordelingen
4.5

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille

Ervaringen van investeerders