Nieuwsbrieven

7 juni 2019

Collin investeerdersdag

Na eerdere succesvolle edities was het 21 mei jongstleden wederom tijd om onze deuren te openen en onze investeerders ‘een kijkje in de keuken’ te geven. Er waren zo’n 40 geïnteresseerden die op onze uitnodiging zijn ingegaan en langskwamen op ons kantoor, gevestigd in de Leerfabriek in Oisterwijk.

22 mei 2019

Ontwikkeling netto rendement

De laatste tijd is er op diverse plaatsen in de media aandacht besteed aan het netto-rendement dat investeerders behalen bij Crowdfund platforms. Graag zetten wij nogmaals uiteen hoe wij netto rendement voor investeerders bepalen en tot welke resultaten dit heeft geleid. De methodiek die Collin hanteert is de methodiek zoals die is voorgeschreven door de Branchevereniging Nederland Crowdfunding.

7 mei 2019

Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund

Sinds enkele jaren organiseren wij open dagen voor onze investeerders. Vanwege de vele aanmeldingen en positieve ervaringen, nodigen wij u graag opnieuw uit op ons kantoor. Bent u benieuwd hoe het er bij Collin aan toe gaat? Reageer dan op onze uitnodiging. Wij zijn gevestigd te Oisterwijk (nabij Tilburg) in de voormalige Koninklijke Lederfabriek
De (halve) open dag zal dinsdag 21 mei plaatsvinden van 09.45 tot 14 uur.

19 april 2019

Prettige paasdagen

Eerste Collin Direct aanvragen gefund
Sinds de lancering van Collin Direct op 1 april 2019 zijn er inmiddels drie Collin Direct leningaanvragen gefund. Via Collin Direct kunt u investeren in kleinere, minder complexe leningaanvragen. U krijgt meer mogelijkheden tot het spreiden van uw investeringen en het aanvraagproces voor de ondernemer is verkort.

1 april 2019

Collin lanceert per 1 april 2019 Collin Direct

Wij hebben goed nieuws!
Collin Crowdfund lanceert per 1 april 2019 Collin Direct.

Met Collin Direct maken we het lenen van relatief kleinere bedragen interessanter voor ondernemers én bieden we meer investeringskansen aan onze investeerders.

21 maart 2019

Collin is uw partner bij (commerciële) vastgoedfinanciering

Collin Crowdfund heeft als bemiddelingsplatform inmiddels diverse (commerciële) vastgoedfinancieringen mogelijk gemaakt dankzij haar investeerders.
Doorgaans kent de vastgoedfinanciering een langere looptijd dan de gemiddelde financiering via de Crowd. Bij Collin hebben we, gelet op de duidelijke voorkeur van ‘de Crowd’ voor aanvragen met een looptijd tot ongeveer 5 jaar, twee passende financieringsoplossingen ontwikkeld.

27 februari 2019

Collin biedt een interessante beloning voor lening aanvragen uit uw netwerk

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen om ondernemers te helpen met hun ambities en te zorgen dat investeerders een aantrekkelijke rentevergoeding kunnen realiseren op hun vermogen.
Kent u iemand in uw netwerk met een potentiële lening aanvraag die u graag in contact brengt met Collin Crowdfund, laat dan hieronder de gegevens achter.

5 februari 2019

Bliksem start voor Collin Crowdfund

Collin heeft een top maand achter de rug. In januari mochten wij maar liefst 17 leningen plaatsen op de Collin site en 11 leningen op ons zuster platform Knab Crowdfunding. Alle geplaatste leningen zijn succesvol gefund. In zijn totaliteit betreft dit een bedrag van exact € 9.000.000,-. Vanzelfsprekend zijn wij erg content met deze bliksem start.

17 januari 2019

Collin gaat met vertrouwen 2019 in

Dinsdag 15 januari is bij Collin de grootste leningaanvraag ooit geplaatst. Het leningbedrag van 2,3 miljoen is in 3 uur bijeengebracht door onze investeerders. Wij zijn erg trots op deze prestatie en bedanken graag alle investeerders voor het mogelijk maken van deze financiering.

20  december2018

Collin vergroot fundingcapaciteit voor grotere financieringsaanvragen.

Meer capaciteit om in te spelen op de structurele toename van omvangrijke financieringsaanvragen. Met dat doel voor ogen is Collin een samenwerking aangegaan met een grote internationale beleggingsmaatschappij.

20  november 2018

Collin Crowdfund ‘Finance Partner’ van de Week van de Ondernemer.

Naast onze aanwezigheid op het Financieringsplein, levert Collin een bijdrage aan de workshop ‘Succesvol Gefinancierd’. Dat doen wij via testimonials van enkele van onze klanten uit de regio.

30  oktober 2018

Collin Time 11.00 uur ”in onderzoek”

Voor veel investeerders is 11.00 uur hét tijdstip dat ze klaar zitten om mee te doen met een nieuwe investeringskans die op ons platform opengesteld wordt. Dit vertrouwen van onze investeerders waarderen wij enorm!

17  oktober 2018

Collin wederom genomineerd voor een Cashcow Award!

De genomineerden van de Cashcow Awards 2018 zijn bekend! Na de voorgaande twee jaren de award voor beste Crowdfundplatform in de wacht te hebben gesleept, heeft de vakjury Collin opnieuw in de top vijf gestemd. Daar zijn we trots op!

3  oktober 2018

Collin binnenkort door de 120 miljoen euro grens!

Wij bereiken binnenkort weer een mijlpaal. Volgende week gaan wij als Collin door de grens van 120 miljoen euro aan financieringen, verstrekt aan meer dan 540 ondernemingen. Een groei van 50% ten opzichte van september vorig jaar. Een mooi resultaat met dank aan u, de crowd.

27  augustus 2018

Crowdfunding tips

Als u succesvol wilt investeren dan is een goede spreiding van uw vermogen essentieel. Daarmee verlaagt u het risico zonder dat dit ten koste van uw rendement hoeft te gaan.

6  augustus 2018

Zomerse Collin activiteiten

”Helaas, mijn vakantie zit er al weer een paar weken op. Alhoewel: het voelt nog steeds een beetje als vakantie. Dat vind ik het voordeel van vroeg in de zomerperiode er op uit te trekken.”

17 juli 2018

Investeren in reclamemasten

Nieuwe leningaanvraag: Beyond Outdoor. Beyond Outdoor heeft een leidende en unieke positie in het Nederlandse Digital Out of Home landschap, door zich uitsluitend gespecialiseerd te hebben in premium snelweglocaties.

4 juli 2018

Groei crowdfunding Nederland niet te stoppen

Frans Nomden, oprichter en eigenaar van WATT fietsen. Frans bedankt alle investeerders nogmaals voor het gegeven vertrouwen. Bekijk onderstaand filmpje voor Frans zijn ervaring met crowdfunding.

12 juni 2018

Ondernemer aan het woord

Frans Nomden, oprichter en eigenaar van WATT fietsen. Frans bedankt alle investeerders nogmaals voor het gegeven vertrouwen. Bekijk onderstaand filmpje voor Frans zijn ervaring met crowdfunding.

18 mei 2018

500e lening gerealiseerd via de investeerders van Collin Crowdfund!

Collin Crowdfund heeft deze week haar vijfhonderdste lening uitgezet. Een respectabel aantal, zeker als je bedenkt dat het platform relatief veel grote campagnes weet te vullen. Dit jaar wil het platform zelfs de mijlpaal van 150 miljoen euro aan financieringen doorbreken.

1 mei 2018

Het verschil tussen rente en netto rendement

Sinds 1 april jl. heeft u als investeerder inzicht in uw persoonlijk rendement in vergelijking met de Collin-portefeuille als geheel. Diverse investeerders hebben ons nadien gevraagd om een nadere toelichting hoe de netto rendementsberekening tot stand komt en waarom deze afwijkt ten opzichte van de voor 1 april gehanteerde methodiek. Graag zetten wij voor u de meest relevante wijzigingen nader uiteen.

30 maart 2018

Uw ”Mijn Collin” nog transparanter

In het afgelopen half jaar hebben wij hard gewerkt aan verdere verbetering van onze IT die tot uiting komt in een nog transparanter ”Mijn Collin”. Tevens wijzigen wij voor het eerst in ons bijna vierjarig bestaan onze tarieven en komen wij tot een aanpassing van onze Algemene Voorwaarden.

20 maart 2018

Goedbezochte open dagen voor Collin investeerders!

Op 2 en 5 maart jl. ontving Collin ruim 30 investeerders die zich aan hadden gemeld om een kijkje in de keuken bij Collin te nemen. Klik verder om de beleving van een van de aanwezige investeerders te lezen.

22 februari 2018

100 miljoen aan verstrekte financieringen doorbroken!

Deze week ging Collin Crowdfund door de 100 miljoen euro grens aan verstrekte financieringen c.q. door investeerders ingebrachte funding. Wij zijn trots op het behalen van deze mijlpaal en bedanken u voor uw bijdrage hieraan!

2 februari 2018

Investeringskansen en ontwikkeling netto rendement

Al meer dan honderd Connected Crowdfund Adviseurs hebben zich aangesloten bij Collin Crowdfund. Connected Crowdfund Adviseurs (CCA’s) zijn professionals die veelal actief zijn in de (financiële-) zakelijke dienstverlening. Bent u een financieel professional en wilt u aanwezig zijn bij een van de CCA-Inspiratiesessies? Dan bent u welkom!

16 januari 2018

Crowdfund campagne van € 1.750.000,- live: Collin’s grootste leningaanvraag tot nu toe!

Het 160 jaar oude bedrijf Duetz Kleding is een familiebedrijf uit Zeist. Mede door een hypothecair gedekte lening via de investeerders van Collin Crowdfund, neemt Duetz 17 Adam Brandstores over, worden de winkels gerestyled en wordt er geïnvesteerd in een digitaal platform.

20 december 2017

Collin vacatures, december drukte en onze kerstwens

Ben je een Young Professional, woon je in de regio Amsterdam, Utrecht of Arnhem/Nijmegen en kies je voor een leerzame boost in je carrière? Maak dan snel kennis met Collin Crowdfund en pak deze kans!

1 december 2017

Implementatie van de 48-uurs AFM maatregel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft dit najaar de crowdfunding voorschriften geëvalueerd en aanvullende eisen gesteld ten aanzien van transparante informatieverstrekking en duurzaamheid. Collin voldeed reeds aan de aanvullende eisen, behoudens de nieuwe 48-uurs regel. Wij hebben hard gewerkt om ook deze regel nog dit jaar te implementeren.

20 november 2017

Collin in de prijzen!

Evenals vorig jaar heeft Collin in de afgelopen week twee awards in ontvangst mogen nemen als beste crowdfundplatform van Nederland.

2 november 2017

Investeren in robots?

De C-TECH Group is actief in de machinebouw in combinatie met het volledig automatiseren en robotiseren van industriële productieprocessen en warehousing-activiteiten.

18 oktober 2017

400 leningaanvragen succesvol gefund!

Deze week heeft Collin haar 400e MKB onderneming geholpen aan een financiering middels de Crowd. Heeft uw bedrijf groeiplannen? Neem dan contact op!

2 oktober 2017

Collin Crowdfund opnieuw genomineerd voor een Cashcow Award

Collin Crowdfund is er trots op om ook dit jaar weer genomineerd te zijn voor de Cashcow Award. Een prachtige prijs, die wij in 2016 ook al mochten ontvangen uit handen van Jort Kelder en Eddy Schekman. De prestigieuze Cashcow Award is een publieksprijs en uw stem is daardoor meer dan waardevol!

31 augustus 2017

Commotie in crowdfundland

Begin deze week was er de nodige commotie in crowdfundland vanwege het stoppen van een klein regionaal platform (met 3 leningen in haar portefeuille) die in de ogen van de journalist de belangen richting de investeerders niet goed behartigde. Onderstaand is de visie van Collin hierop te lezen.

9 augustus 2017

Netto rendement ontwikkeling voor Collin investeerders

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde rendement ontwikkeling van Collin investeerders weer voor het afgelopen kwartaal, gemeten over de totale portefeuille zoals die in ruim 3 jaar is opgebouwd.

27 juli 2017

Risico’s voor crowdfunding investeerders

Risico’s voor crowdfunding investeerders; de visie van Collin en de AFM. Afgelopen dinsdag heeft de AFM haar visie op risico’s voor investeerders betreffende hun deelname in crowdfunding financieringen gedeeld in de media. Als Collin onderschrijven wij vele van de wensen die de toezichthouder heeft geuit.Niet vreemd natuurlijk, want als platform hebben wij dezelfde belangen als onze investeerders.

10 juli 2017

Investeren in een 5-sterren vakantiepark?

Top vakantiebestemming De Schatberg gaat uitbreiden! Zo’n 5 uur na plaatsing op ons platform hebben een kleine 600 investeerders ruim € 750.000,- bij elkaar gebracht. Het succesvolle 5 sterren vakantiepark (Landal-Vacansoleil) – behorend tot de grootste parken in Nederland – bestaat ruim 50 jaar en staat al ruim 20 jaar onder leiding van de familie Hoppzak.

27 juni 2017

Crowdfund campagne met bekende Nederlanders

Nieuwe leningaanvraag: FoodFirst Network. Het idee voor het te lanceren food- en gezondheidsplatform FoodFirst Network is ontstaan vanuit de formules Life & Cooking en 24Kitchen. Rudolph van Veen, bekend als meesterpatissier en meesterkok in televisieprogramma’s zoals Life & Cooking en 24kitchen, is één van de “food gezichten” van het platform. CEO Jan Dekker heeft 26 jaar kennis en ervaring in de televisiewereld en dan vooral achter de schermen.

16 juni 2017

Collin, de Efteling en de geheimen van crowdfunding

Wie in de maand juni investeert in een van onze leningaanvragen maakt kans op een exclusief arrangement Efteling Bosrijk voor 6 personen t.w.v. € 1.000,-! Doet u mee?

24 mei 2017

Gaat u de boot missen?

Nieuwe lening: Formidable Invest. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 800.000,- met een ondergrens van € 500.000,-. Stichting Zekerhedenagent Collin Crowdfund verkrijgt een eerste hypotheekrecht voor het volledige leenbedrag.

2 mei 2017

10.000e investeerder + Week van de Ondernemer

Afgelopen weekend verwelkomde Collin haar 10.000e investeerder. Via deze weg willen wij alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen.

4 april 2017

Collin’s werkomgeving in beeld en nieuwe investeringskans in een historisch schip

De historische platbodem “Stevenaak Antje” is een van de oudste ijzeren zeilschepen (uit 1875) voor transport op de binnenwateren. Stevenaak Antje zoekt financiering via Collin Crowdfund.

6 maart 2017

Collin Crowdfund sluit partnership met Koninklijke Metaalunie

Collin Crowdfund werkt sinds deze maand samen met Koninklijke Metaalunie om ondernemingen in de metaalindustrie toegang te bieden tot alternatieve financieringsvormen.

17 februari 2017

Al 300 bedrijven gingen je voor!

Op 15 februari was Led2Lease het 300e succesvol gefunde bedrijf via Collin Crowdfund. Wij feliciteren ondernemer Sidney Zee en zijn team met dit mooie succes.

24 januari 2017

De e-commerce voetbalspecialist van Nederland crowdfundt 1.500.000 euro bij Collin! Voetbalshop.nl

Nieuwe lening: Voetbalshop is de nummer 1 e-commerce voetbalspecialist van Nederland en België. Financieringsbehoefte: € 1.500.000 – 7,5% – 60 maanden

9 januari 2017

De Collin highlights van 2016 en 2017

Collin kijkt terug op een succesvol 2016. De teller kwam tot stilstand bij 275 gefinancierde MKB bedrijven voor een totaalbedrag van bijna 55 miljoen euro, waarvan 35 miljoen euro in 2016 werd gerealiseerd. Deze financieringen konden wij bemiddelen dankzij het vertrouwen van een sterk groeiend aantal investeerders.

22 december 2016

Diverse investeringskansen en Collin kerstgroet

Deze maand plaatste Collin een groot aantal leningaanvragen. Een paar projecten zijn nog niet volgeschreven, je hebt dus nog kans om te investeren.

7 december 2016

Rustige november, in december halen we het in!

Na het winnen van de Gouden Stier (na oordeel van een gerespecteerde vakjury) is Collin Crowdfund opnieuw verkozen tot Beste Crowdfundingplatform van Nederland tijdens de Beleggersfair in de Amsterdam RAI! De winnaar van de Cashcow award werd verkozen door een publieksjury van 1.000 beleggers. Namens Collin Crowdfund nam Jan-Willem Onink de Cashcow Award – een echte publieksprijs – in ontvangst uit handen van dagvoorzitter Jort Kelder.

24 november 2016

Financiering afkoop pensioen via Collin en awards

Vanaf 1 januari 2017 mag je als DGA geen pensioen meer opbouwen in de eigen BV. FLOXX powered by Collin biedt de mogelijkheid tot financiering van de afkoop van het DGA pensioen door een lening via de crowd. De kredietwaardigheid van de ondernemer blijft hierbij uiteraard bepalend. Daarnaast wordt de DGA gefaciliteerd met voorlichting en toegang tot financial planning, aanvullende verzekeringen voor de eventuele partner(s) en vermogensbeheer.

11 november 2016

Collin valt in de prijzen! Risico’s, spreiding en de Collin werkwijze.

Collin Crowdfund heeft gisteren (10-11-2016) de prestigieuze award voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ in de wacht gesleept! De Gouden Stier Awards zijn ‘De Oscars van de financiële dienstverlening’ en we zijn apetrots dat een vakjury ons harde werk en kwaliteit erkent. Een mooie beloning voor onze dagelijkse missie om MKB bedrijven ruimte te bieden via serieuze investeerders.

27 oktober 2016

Collin door de 50 miljoen euro gefinancierd grens!

In ruim 2 jaar tijd hebben wij als Collin 50 miljoen euro aan financieringen verstrekt aan meer dan 250 MKB ondernemingen. Een resultaat dat bereikt is met teamwork. In deze nieuwsbrief geven wij het woord aan diverse mensen aan wie Collin Crowdfund haar succes te danken heeft, niet alleen binnen onze kantoormuren, maar ook zeker daarbuiten!

18 oktober 2016

Weer volop ontwikkelingen in (Collin) crowdfund landschap.

Nieuwe leningaanvraag: Het Amsterdamse Proeflokaal Op het geheel gerenoveerde Amsterdamse stadionplein, tegenover het Olympisch stadion, wordt binnenkort Het Amsterdamse Proeflokaal geopend door de Amsterdamse ondernemers Peter Klok en Jan Semeins. Een hospitality gelegenheid waar aandacht is voor kwaliteit en waar gewerkt wordt met plaatselijke lekkernijen.

30 september 2016

Vernieuwde Algemene Voorwaarden: wat verandert er voor u? En defaults inzichten.

Deze keer een ‘zakelijke’ nieuwsbrief Deze nieuwsbrief staat voornamelijk in het teken van de ingang van onze vernieuwde Algemene Voorwaarden die ingaan per 1 oktober 2016. Wat verandert er voor u als leningnemer of investeerder? U leest het hieronder. Tevens geven wij inzicht in de zogenaamde defaults en de achterstallige leningen.

20 september 2016

Spread the word! En zomerse Collin-dag

Spread the word! Ken jij gevestigde MKB ondernemers met groeiambities of veelbelovende starters? Laat ze dan kennismaken met Collin Crowdfund en help het MKB verder te groeien! Crowdfunding is meer dan ”een zak geld”. Naast het verkrijgen van een financiering is er nog een groot voordeel verbonden aan crowdfinance via Collin Crowdfund. En dat is de marketing component!

25 augustus 2016

Crowdfunding zomer ontwikkelingen

De Dag van het Nieuwe Financieren (29 september 2016) Nu de zomervakanties naar een afronding toewerken, zijn ambitieuze ondernemers in heel Nederland weer opgeladen en vol plannen. Voor die ondernemers organiseert de Rabobank op donderdag 29 september 2016 de Dag van het Nieuwe Financieren. Op een locatie bij u in de buurt kunt u meedoen aan workshops en in gesprek gaan met de adviseurs.

29 juli 2016

Opnieuw een mijlpaal: € 40 miljoen gefund! Collin in de Elsevier.

De directie en medewerkers van Collin Crowdfund wensen u een fijne zomer toe! Geïnspireerd door het doorbreken van de grens van 40 miljoen euro aan verstrekte financieringen, staan wij uiteraard ook de hele zomerperiode voor u klaar! Collin Crowdfund bereikt opnieuw een mijlpaal! In 2 jaar tijd hebben wij meer dan 40 miljoen euro aan financieringen opgehaald voor het MKB bij de crowd. Met deze € 40.093.500,- hebben wij ervoor kunnen zorgen dat 213 ondernemingen hun dromen konden realiseren.

9 juni 2016

Collin is jarig en groeit hard door…

Collin bestaat 2 jaar! Afgelopen zaterdag precies 2 jaar geleden, op 4 juni 2014, ging de eerste leningaanvraag live. Sindsdien is er veel gebeurd. De funding van die eerste leningaanvraag duurde 45 dagen! Dat kunnen wij ons nu niet meer voorstellen. Daar hebben we in de afgelopen twee jaar dan ook heel hard aan en voor gewerkt.

20 mei 2016

Grootste leningaanvraag tot nu toe & status defaults

Status defaults Momenteel zijn er via onze website 177 leningen voor een totaalbedrag van € 32.007.500,- succesvol gefund. Sinds de start in juni 2014 hebben wij in totaal vijf leningen gehad die bijzondere aandacht vergen c.q. hebben gevergd.

13 mei 2016

Samenwerking met partners en ‘stilte voor de storm’

Samenwerking met partners Wij zijn verheugd om het bijzondere nieuws nu eindelijk met u te kunnen delen. Na veel werk achter de schermen in de afgelopen maanden is op donderdag 28 april jl. de samenwerkingsovereenkomst met de Rabobank getekend. Daarnaast maken we nog een partner aan u bekend, voor zover u dat niet al in de (social) media voorbij hebt zien komen. Afgelopen dinsdag heeft Knab haar samenwerking met Collin wereldkundig gemaakt.