Nieuwsbrieven

4 april 2017 – Collin’s werkomgeving in beeld en nieuwe investeringskans in een historisch schip

De historische platbodem “Stevenaak Antje” is een van de oudste ijzeren zeilschepen (uit 1875) voor transport op de binnenwateren. Stevenaak Antje zoekt financiering via Collin Crowdfund.

6 maart 2017 – Collin Crowdfund sluit partnership met Koninklijke Metaalunie

Collin Crowdfund werkt sinds deze maand samen met Koninklijke Metaalunie om ondernemingen in de metaalindustrie toegang te bieden tot alternatieve financieringsvormen.

17 februari 2017 – al 300 bedrijven gingen je voor!

Op 15 februari was Led2Lease het 300e succesvol gefunde bedrijf via Collin Crowdfund. Wij feliciteren ondernemer Sidney Zee en zijn team met dit mooie succes.

24 januari 2017 – De e-commerce voetbalspecialist van Nederland crowdfundt 1.500.000 euro bij Collin! Voetbalshop.nl

Nieuwe lening: Voetbalshop is de nummer 1 e-commerce voetbalspecialist van Nederland en België. Financieringsbehoefte: € 1.500.000 – 7,5% – 60 maanden

9 januari 2017 – De Collin highlights van 2016 en 2017

Collin kijkt terug op een succesvol 2016. De teller kwam tot stilstand bij 275 gefinancierde MKB bedrijven voor een totaalbedrag van bijna 55 miljoen euro, waarvan 35 miljoen euro in 2016 werd gerealiseerd. Deze financieringen konden wij bemiddelen dankzij het vertrouwen van een sterk groeiend aantal investeerders.

22 december 2016 – Diverse investeringskansen en Collin kerstgroet

Deze maand plaatste Collin een groot aantal leningaanvragen. Een paar projecten zijn nog niet volgeschreven, je hebt dus nog kans om te investeren.

7 december 2016 – Rustige november, in december halen we het in!

Na het winnen van de Gouden Stier (na oordeel van een gerespecteerde vakjury) is Collin Crowdfund opnieuw verkozen tot Beste Crowdfundingplatform van Nederland tijdens de Beleggersfair in de Amsterdam RAI! De winnaar van de Cashcow award werd verkozen door een publieksjury van 1.000 beleggers.

Namens Collin Crowdfund nam Jan-Willem Onink de Cashcow Award – een echte publieksprijs – in ontvangst uit handen van dagvoorzitter Jort Kelder.

24 november 2016 – Financiering afkoop pensioen via Collin en awards

Vanaf 1 januari 2017 mag je als DGA geen pensioen meer opbouwen in de eigen BV. FLOXX powered by Collin biedt de mogelijkheid tot financiering van de afkoop van het DGA pensioen door een lening via de crowd. De kredietwaardigheid van de ondernemer blijft hierbij uiteraard bepalend. Daarnaast wordt de DGA gefaciliteerd met voorlichting en toegang tot financial planning, aanvullende verzekeringen voor de eventuele partner(s) en vermogensbeheer.

11 november 2016 – Collin valt in de prijzen! Risico’s, spreiding en de Collin werkwijze.

Collin Crowdfund heeft gisteren (10-11-2016) de prestigieuze award voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ in de wacht gesleept! De Gouden Stier Awards zijn ‘De Oscars van de financiële dienstverlening’ en we zijn apetrots dat een vakjury ons harde werk en kwaliteit erkent. Een mooie beloning voor onze dagelijkse missie om MKB bedrijven ruimte te bieden via serieuze investeerders.

27 oktober 2016 – Collin door de 50 miljoen euro gefinancierd grens!

In ruim 2 jaar tijd hebben wij als Collin 50 miljoen euro aan financieringen verstrekt aan meer dan 250 MKB ondernemingen. Een resultaat dat bereikt is met teamwork. In deze nieuwsbrief geven wij het woord aan diverse mensen aan wie Collin Crowdfund haar succes te danken heeft, niet alleen binnen onze kantoormuren, maar ook zeker daarbuiten!

18 oktober 2016 – Weer volop ontwikkelingen in (Collin) crowdfund landschap.

Nieuwe leningaanvraag: Het Amsterdamse Proeflokaal
Op het geheel gerenoveerde Amsterdamse stadionplein, tegenover het Olympisch stadion, wordt binnenkort Het Amsterdamse Proeflokaal geopend door de Amsterdamse ondernemers Peter Klok en Jan Semeins. Een hospitality gelegenheid waar aandacht is voor kwaliteit en waar gewerkt wordt met plaatselijke lekkernijen.

30 september 2016 – Vernieuwde Algemene Voorwaarden: wat verandert er voor u? En defaults inzichten.

Deze keer een ‘zakelijke’ nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief staat voornamelijk in het teken van de ingang van onze vernieuwde Algemene Voorwaarden die ingaan per 1 oktober 2016. Wat verandert er voor u als leningnemer of investeerder? U leest het hieronder. Tevens geven wij inzicht in de zogenaamde defaults en de achterstallige leningen.

20 september 2016 – Spread the word! En zomerse Collin-dag

Spread the word!
Ken jij gevestigde MKB ondernemers met groeiambities of veelbelovende starters? Laat ze dan kennismaken met Collin Crowdfund en help het MKB verder te groeien! Crowdfunding is meer dan ”een zak geld”. Naast het verkrijgen van een financiering is er nog een groot voordeel verbonden aan crowdfinance via Collin Crowdfund. En dat is de marketing component!

25 augustus 2016 – Crowdfunding zomer ontwikkelingen

De Dag van het Nieuwe Financieren (29 september 2016)
Nu de zomervakanties naar een afronding toewerken, zijn ambitieuze ondernemers in heel Nederland weer opgeladen en vol plannen. Voor die ondernemers organiseert de Rabobank op donderdag 29 september 2016 de Dag van het Nieuwe Financieren. Op een locatie bij u in de buurt kunt u meedoen aan workshops en in gesprek gaan met de adviseurs.

29 juli 2016 – Opnieuw een mijlpaal: € 40 miljoen gefund! Collin in de Elsevier.

De directie en medewerkers van Collin Crowdfund wensen u een fijne zomer toe!
Geïnspireerd door het doorbreken van de grens van 40 miljoen euro aan verstrekte financieringen, staan wij uiteraard ook de hele zomerperiode voor u klaar! Collin Crowdfund bereikt opnieuw een mijlpaal! In 2 jaar tijd hebben wij meer dan 40 miljoen euro aan financieringen opgehaald voor het MKB bij de crowd. Met deze € 40.093.500,- hebben wij ervoor kunnen zorgen dat 213 ondernemingen hun dromen konden realiseren.

9 juni 2016 – Collin is jarig en groeit hard door…

Collin bestaat 2 jaar!
Afgelopen zaterdag precies 2 jaar geleden, op 4 juni 2014, ging de eerste leningaanvraag live. Sindsdien is er veel gebeurd. De funding van die eerste leningaanvraag duurde 45 dagen! Dat kunnen wij ons nu niet meer voorstellen. Daar hebben we in de afgelopen twee jaar dan ook heel hard aan en voor gewerkt.

20 mei 2016 – Grootste leningaanvraag tot nu toe & status defaults

Status defaults
Momenteel zijn er via onze website 177 leningen voor een totaalbedrag van € 32.007.500,- succesvol gefund. Sinds de start in juni 2014 hebben wij in totaal vijf leningen gehad die bijzondere aandacht vergen c.q. hebben gevergd.

13 mei 2016 – Samenwerking met partners en ‘stilte voor de storm’

Samenwerking met partners
Wij zijn verheugd om het bijzondere nieuws nu eindelijk met u te kunnen delen. Na veel werk achter de schermen in de afgelopen maanden is op donderdag 28 april jl. de samenwerkingsovereenkomst met de Rabobank getekend. Daarnaast maken we nog een partner aan u bekend, voor zover u dat niet al in de (social) media voorbij hebt zien komen. Afgelopen dinsdag heeft Knab haar samenwerking met Collin wereldkundig gemaakt.