Nieuwsbrieven

17 oktober 2018 – Collin wederom genomineerd voor een Cashcow Award!

De genomineerden van de Cashcow Awards 2018 zijn bekend! Na de voorgaande twee jaren de award voor beste Crowdfundplatform in de wacht te hebben gesleept, heeft de vakjury Collin opnieuw in de top vijf gestemd. Daar zijn we trots op!

3 oktober 2018 – Collin binnenkort door de 120 miljoen euro grens!

Wij bereiken binnenkort weer een mijlpaal. Volgende week gaan wij als Collin door de grens van 120 miljoen euro aan financieringen, verstrekt aan meer dan 540 ondernemingen. Een groei van 50% ten opzichte van september vorig jaar. Een mooi resultaat met dank aan u, de crowd.

27 augustus 2018 – Crowdfunding tips

Als u succesvol wilt investeren dan is een goede spreiding van uw vermogen essentieel. Daarmee verlaagt u het risico zonder dat dit ten koste van uw rendement hoeft te gaan.

6 augustus 2018 – Zomerse Collin activiteiten

”Crowdfunding blijft groeien!”. Commercieel directeur Jan-Willem Onink nam afgelopen week deel aan een panel over crowdfinance bij BNR Nieuwsradio.

17 juli 2018 – Investeren in reclamemasten

Nieuwe leningaanvraag: Beyond Outdoor. Beyond Outdoor heeft een leidende en unieke positie in het Nederlandse Digital Out of Home landschap, door zich uitsluitend gespecialiseerd te hebben in premium snelweglocaties.

4 juli 2018 – Groei crowdfunding Nederland niet te stoppen

Nieuwe hypothecair gedekte leningaanvraag: is actief in de olie- en gassector. Als mede-eigenaar en manager van diverse schepen houdt OOS zich vooral bezig met het management van drijvende hotels (flotels), het ontmantelen van niet meer in gebruik zijnde productieplatforms (decommissioning) en de installatie van windmolens op zee.

12 juni 2018 – Ondernemer aan het woord

Frans Nomden, oprichter en eigenaar van WATT fietsen. Frans bedankt alle investeerders nogmaals voor het gegeven vertrouwen. Bekijk onderstaand filmpje voor Frans zijn ervaring met crowdfunding.

18 mei 2018 – 500e lening gerealiseerd via de investeerders van Collin Crowdfund!

Collin Crowdfund heeft deze week haar vijfhonderdste lening uitgezet. Een respectabel aantal, zeker als je bedenkt dat het platform relatief veel grote campagnes weet te vullen. Dit jaar wil het platform zelfs de mijlpaal van 150 miljoen euro aan financieringen doorbreken.

1 mei 2018 – Het verschil tussen rente en netto rendement

Sinds 1 april jl. heeft u als investeerder inzicht in uw persoonlijk rendement in vergelijking met de Collin-portefeuille als geheel. Diverse investeerders hebben ons nadien gevraagd om een nadere toelichting hoe de netto rendementsberekening tot stand komt en waarom deze afwijkt ten opzichte van de voor 1 april gehanteerde methodiek. Graag zetten wij voor u de meest relevante wijzigingen nader uiteen.

30 maart 2018 – Uw ”Mijn Collin” nog transparanter

In het afgelopen half jaar hebben wij hard gewerkt aan verdere verbetering van onze IT die tot uiting komt in een nog transparanter ”Mijn Collin”. Tevens wijzigen wij voor het eerst in ons bijna vierjarig bestaan onze tarieven en komen wij tot een aanpassing van onze Algemene Voorwaarden.

20 maart 2018 – Goedbezochte open dagen voor Collin investeerders!

Op 2 en 5 maart jl. ontving Collin ruim 30 investeerders die zich aan hadden gemeld om een kijkje in de keuken bij Collin te nemen. Klik verder om de beleving van een van de aanwezige investeerders te lezen.

22 februari 2018 – 100 miljoen aan verstrekte financieringen doorbroken!

Deze week ging Collin Crowdfund door de 100 miljoen euro grens aan verstrekte financieringen c.q. door investeerders ingebrachte funding. Wij zijn trots op het behalen van deze mijlpaal en bedanken u voor uw bijdrage hieraan!

2 februari 2018 – Investeringskansen en ontwikkeling netto rendement

Al meer dan honderd Connected Crowdfund Adviseurs hebben zich aangesloten bij Collin Crowdfund. Connected Crowdfund Adviseurs (CCA’s) zijn professionals die veelal actief zijn in de (financiële-) zakelijke dienstverlening. Bent u een financieel professional en wilt u aanwezig zijn bij een van de CCA-Inspiratiesessies? Dan bent u welkom!

16 januari 2018 – Crowdfund campagne van € 1.750.000,- live: Collin’s grootste leningaanvraag tot nu toe!

Het 160 jaar oude bedrijf Duetz Kleding is een familiebedrijf uit Zeist. Mede door een hypothecair gedekte lening via de investeerders van Collin Crowdfund, neemt Duetz 17 Adam Brandstores over, worden de winkels gerestyled en wordt er geïnvesteerd in een digitaal platform.

20 december 2017 – Collin vacatures, december drukte en onze kerstwens

Ben je een Young Professional, woon je in de regio Amsterdam, Utrecht of Arnhem/Nijmegen en kies je voor een leerzame boost in je carrière? Maak dan snel kennis met Collin Crowdfund en pak deze kans! Zie de gehele vacature via deze link.

1 december 2017 – Implementatie van de 48-uurs AFM maatregel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft dit najaar de crowdfunding voorschriften geëvalueerd en aanvullende eisen gesteld ten aanzien van transparante informatieverstrekking en duurzaamheid. Collin voldeed reeds aan de aanvullende eisen, behoudens de nieuwe 48-uurs regel. Wij hebben hard gewerkt om ook deze regel nog dit jaar te implementeren.

20 november 2017 – Collin in de prijzen!

Evenals vorig jaar heeft Collin in de afgelopen week twee awards in ontvangst mogen nemen als beste crowdfundplatform van Nederland.

2 november 2017 – Investeren in robots?

De C-TECH Group is actief in de machinebouw in combinatie met het volledig automatiseren en robotiseren van industriële productieprocessen en warehousing-activiteiten.

18 oktober 2017 – 400 leningaanvragen succesvol gefund!

Deze week heeft Collin haar 400e MKB onderneming geholpen aan een financiering middels de Crowd. Heeft uw bedrijf groeiplannen? Neem dan contact op!

2 oktober 2017 – Collin Crowdfund opnieuw genomineerd voor een Cashcow Award

Collin Crowdfund is er trots op om ook dit jaar weer genomineerd te zijn voor de Cashcow Award. Een prachtige prijs, die wij in 2016 ook al mochten ontvangen uit handen van Jort Kelder en Eddy Schekman.
De prestigieuze Cashcow Award is een publieksprijs en uw stem is daardoor meer dan waardevol!

31 augustus 2017 – Commotie in crowdfundland

Begin deze week was er de nodige commotie in crowdfundland vanwege het stoppen van een klein regionaal platform (met 3 leningen in haar portefeuille) die in de ogen van de journalist de belangen richting de investeerders niet goed behartigde. Onderstaand is de visie van Collin hierop te lezen.

9 augustus 2017 – Netto rendement ontwikkeling voor Collin investeerders

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde rendement ontwikkeling van Collin investeerders weer voor het afgelopen kwartaal, gemeten over de totale portefeuille zoals die in ruim 3 jaar is opgebouwd.

27 juli 2017 – Risico’s voor crowdfunding investeerders

Risico’s voor crowdfunding investeerders; de visie van Collin en de AFM. Afgelopen dinsdag heeft de AFM haar visie op risico’s voor investeerders betreffende hun deelname in crowdfunding financieringen gedeeld in de media. Als Collin onderschrijven wij vele van de wensen die de toezichthouder heeft geuit.Niet vreemd natuurlijk, want als platform hebben wij dezelfde belangen als onze investeerders.

10 juli 2017 – Investeren in een 5-sterren vakantiepark?

Top vakantiebestemming De Schatberg gaat uitbreiden!
Zo’n 5 uur na plaatsing op ons platform hebben een kleine 600 investeerders ruim € 750.000,- bij elkaar gebracht.
Het succesvolle 5 sterren vakantiepark (Landal-Vacansoleil) – behorend tot de grootste parken in Nederland – bestaat ruim 50 jaar en staat al ruim 20 jaar onder leiding van de familie Hoppzak.

27 juni 2017 – Crowdfund campagne met bekende Nederlanders

Nieuwe leningaanvraag: FoodFirst Network. Het idee voor het te lanceren food- en gezondheidsplatform FoodFirst Network is ontstaan vanuit de formules Life & Cooking en 24Kitchen. Rudolph van Veen, bekend als meesterpatissier en meesterkok in televisieprogramma’s zoals Life & Cooking en 24kitchen, is één van de “food gezichten” van het platform. CEO Jan Dekker heeft 26 jaar kennis en ervaring in de televisiewereld en dan vooral achter de schermen.

16 juni 2017 – Collin, de Efteling en de geheimen van crowdfunding

Wie in de maand juni investeert in een van onze leningaanvragen maakt kans op een exclusief arrangement Efteling Bosrijk voor 6 personen t.w.v. € 1.000,-! Doet u mee?

24 mei 2017 – Gaat u de boot missen?

Nieuwe lening: Formidable Invest. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 800.000,- met een ondergrens van € 500.000,-. Stichting Zekerhedenagent Collin Crowdfund verkrijgt een eerste hypotheekrecht voor het volledige leenbedrag.

2 mei 2017 – 10.000e investeerder + Week van de Ondernemer

Afgelopen weekend verwelkomde Collin haar 10.000e investeerder. Via deze weg willen wij alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen.

4 april 2017 – Collin’s werkomgeving in beeld en nieuwe investeringskans in een historisch schip

De historische platbodem “Stevenaak Antje” is een van de oudste ijzeren zeilschepen (uit 1875) voor transport op de binnenwateren. Stevenaak Antje zoekt financiering via Collin Crowdfund.

6 maart 2017 – Collin Crowdfund sluit partnership met Koninklijke Metaalunie

Collin Crowdfund werkt sinds deze maand samen met Koninklijke Metaalunie om ondernemingen in de metaalindustrie toegang te bieden tot alternatieve financieringsvormen.

17 februari 2017 – al 300 bedrijven gingen je voor!

Op 15 februari was Led2Lease het 300e succesvol gefunde bedrijf via Collin Crowdfund. Wij feliciteren ondernemer Sidney Zee en zijn team met dit mooie succes.

24 januari 2017 – De e-commerce voetbalspecialist van Nederland crowdfundt 1.500.000 euro bij Collin! Voetbalshop.nl

Nieuwe lening: Voetbalshop is de nummer 1 e-commerce voetbalspecialist van Nederland en België. Financieringsbehoefte: € 1.500.000 – 7,5% – 60 maanden

9 januari 2017 – De Collin highlights van 2016 en 2017

Collin kijkt terug op een succesvol 2016. De teller kwam tot stilstand bij 275 gefinancierde MKB bedrijven voor een totaalbedrag van bijna 55 miljoen euro, waarvan 35 miljoen euro in 2016 werd gerealiseerd. Deze financieringen konden wij bemiddelen dankzij het vertrouwen van een sterk groeiend aantal investeerders.

22 december 2016 – Diverse investeringskansen en Collin kerstgroet

Deze maand plaatste Collin een groot aantal leningaanvragen. Een paar projecten zijn nog niet volgeschreven, je hebt dus nog kans om te investeren.

7 december 2016 – Rustige november, in december halen we het in!

Na het winnen van de Gouden Stier (na oordeel van een gerespecteerde vakjury) is Collin Crowdfund opnieuw verkozen tot Beste Crowdfundingplatform van Nederland tijdens de Beleggersfair in de Amsterdam RAI! De winnaar van de Cashcow award werd verkozen door een publieksjury van 1.000 beleggers.

Namens Collin Crowdfund nam Jan-Willem Onink de Cashcow Award – een echte publieksprijs – in ontvangst uit handen van dagvoorzitter Jort Kelder.

24 november 2016 – Financiering afkoop pensioen via Collin en awards

Vanaf 1 januari 2017 mag je als DGA geen pensioen meer opbouwen in de eigen BV. FLOXX powered by Collin biedt de mogelijkheid tot financiering van de afkoop van het DGA pensioen door een lening via de crowd. De kredietwaardigheid van de ondernemer blijft hierbij uiteraard bepalend. Daarnaast wordt de DGA gefaciliteerd met voorlichting en toegang tot financial planning, aanvullende verzekeringen voor de eventuele partner(s) en vermogensbeheer.

11 november 2016 – Collin valt in de prijzen! Risico’s, spreiding en de Collin werkwijze.

Collin Crowdfund heeft gisteren (10-11-2016) de prestigieuze award voor ‘Beste Crowdfundingplatform’ in de wacht gesleept! De Gouden Stier Awards zijn ‘De Oscars van de financiële dienstverlening’ en we zijn apetrots dat een vakjury ons harde werk en kwaliteit erkent. Een mooie beloning voor onze dagelijkse missie om MKB bedrijven ruimte te bieden via serieuze investeerders.

27 oktober 2016 – Collin door de 50 miljoen euro gefinancierd grens!

In ruim 2 jaar tijd hebben wij als Collin 50 miljoen euro aan financieringen verstrekt aan meer dan 250 MKB ondernemingen. Een resultaat dat bereikt is met teamwork. In deze nieuwsbrief geven wij het woord aan diverse mensen aan wie Collin Crowdfund haar succes te danken heeft, niet alleen binnen onze kantoormuren, maar ook zeker daarbuiten!

18 oktober 2016 – Weer volop ontwikkelingen in (Collin) crowdfund landschap.

Nieuwe leningaanvraag: Het Amsterdamse Proeflokaal
Op het geheel gerenoveerde Amsterdamse stadionplein, tegenover het Olympisch stadion, wordt binnenkort Het Amsterdamse Proeflokaal geopend door de Amsterdamse ondernemers Peter Klok en Jan Semeins. Een hospitality gelegenheid waar aandacht is voor kwaliteit en waar gewerkt wordt met plaatselijke lekkernijen.

30 september 2016 – Vernieuwde Algemene Voorwaarden: wat verandert er voor u? En defaults inzichten.

Deze keer een ‘zakelijke’ nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief staat voornamelijk in het teken van de ingang van onze vernieuwde Algemene Voorwaarden die ingaan per 1 oktober 2016. Wat verandert er voor u als leningnemer of investeerder? U leest het hieronder. Tevens geven wij inzicht in de zogenaamde defaults en de achterstallige leningen.

20 september 2016 – Spread the word! En zomerse Collin-dag

Spread the word!
Ken jij gevestigde MKB ondernemers met groeiambities of veelbelovende starters? Laat ze dan kennismaken met Collin Crowdfund en help het MKB verder te groeien! Crowdfunding is meer dan ”een zak geld”. Naast het verkrijgen van een financiering is er nog een groot voordeel verbonden aan crowdfinance via Collin Crowdfund. En dat is de marketing component!

25 augustus 2016 – Crowdfunding zomer ontwikkelingen

De Dag van het Nieuwe Financieren (29 september 2016)
Nu de zomervakanties naar een afronding toewerken, zijn ambitieuze ondernemers in heel Nederland weer opgeladen en vol plannen. Voor die ondernemers organiseert de Rabobank op donderdag 29 september 2016 de Dag van het Nieuwe Financieren. Op een locatie bij u in de buurt kunt u meedoen aan workshops en in gesprek gaan met de adviseurs.

29 juli 2016 – Opnieuw een mijlpaal: € 40 miljoen gefund! Collin in de Elsevier.

De directie en medewerkers van Collin Crowdfund wensen u een fijne zomer toe!
Geïnspireerd door het doorbreken van de grens van 40 miljoen euro aan verstrekte financieringen, staan wij uiteraard ook de hele zomerperiode voor u klaar! Collin Crowdfund bereikt opnieuw een mijlpaal! In 2 jaar tijd hebben wij meer dan 40 miljoen euro aan financieringen opgehaald voor het MKB bij de crowd. Met deze € 40.093.500,- hebben wij ervoor kunnen zorgen dat 213 ondernemingen hun dromen konden realiseren.

9 juni 2016 – Collin is jarig en groeit hard door…

Collin bestaat 2 jaar!
Afgelopen zaterdag precies 2 jaar geleden, op 4 juni 2014, ging de eerste leningaanvraag live. Sindsdien is er veel gebeurd. De funding van die eerste leningaanvraag duurde 45 dagen! Dat kunnen wij ons nu niet meer voorstellen. Daar hebben we in de afgelopen twee jaar dan ook heel hard aan en voor gewerkt.

20 mei 2016 – Grootste leningaanvraag tot nu toe & status defaults

Status defaults
Momenteel zijn er via onze website 177 leningen voor een totaalbedrag van € 32.007.500,- succesvol gefund. Sinds de start in juni 2014 hebben wij in totaal vijf leningen gehad die bijzondere aandacht vergen c.q. hebben gevergd.

13 mei 2016 – Samenwerking met partners en ‘stilte voor de storm’

Samenwerking met partners
Wij zijn verheugd om het bijzondere nieuws nu eindelijk met u te kunnen delen. Na veel werk achter de schermen in de afgelopen maanden is op donderdag 28 april jl. de samenwerkingsovereenkomst met de Rabobank getekend. Daarnaast maken we nog een partner aan u bekend, voor zover u dat niet al in de (social) media voorbij hebt zien komen. Afgelopen dinsdag heeft Knab haar samenwerking met Collin wereldkundig gemaakt.