Fundwijzer 12-1-2017

Collin Crowdfund in 2017

Collin Crowdfund in 2017

Het Nederlandse crowdfunding platform Collin Crowdfund heeft in 2016 het meeste financiering opgehaald van de Nederlandse platformen. In de Top 100 van crowdfunding projecten die het meeste financiering op wisten te halen stonden 38 projecten die op Collin Crowdfund financiering wisten op te halen. Hiermee kan 2016 dan ook als een succesvol jaar voor Collin Crowdfund worden beschouwd. Voor 2017 heeft Collin Crowdfund enkele vooruitzichten en speerpunten opgesteld die hieronder worden uitgelicht.

Transparantie
In 2017 streeft Collin Crowdfund er naar voorloper te zijn op het gebied van transparantie. Dit willen zij bereiken door transparant te communiceren over de ontwikkelingen van haar lening portefeuille, overeenkomstig de in de Branchevereniging Crowdfunding afgesproken richtlijnen. Bij de Branchevereniging Crowdfunding zijn naast Collin Crowdfund tevens de platformen Lendahand, Oneplanetcrowd, Geldvoorelkaar.nl, Kapitaal op Maat, Symbid, Horeca Crowdfunding, Voordegroei, Funding Circle, Crowdpartners en The Dutch Deal aangesloten.

Plaatsing nieuwe projecten
Collin Crowdfund geeft in haar laatste nieuwsbrief de verwachting aan om in 2017 voor € 60 miljoen aan nieuwe financieringen te verstrekken. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de opgehaalde financiering in 2016. Daarnaast schrijven zij op dit moment dagelijks gemiddeld 3 financieringsaanvragen te ontvangen waarvan er gemiddeld 1 gepubliceerd wordt op haar website.

Samenwerking
In 2016 is Collin Crowdfund intensief gaan samenwerken met diverse banken. Zo starten zij samen met Knab het initiatief Knab Crowdfunding en werd Collin Crowdfund partner van Rabobank voor het doorverwijzen van MKB’ers die bij de Rabobank geen financiering weten te krijgen. Collin Crowdfund signaleert dan ook de trend dat er steeds meer gecofinancierd wordt in samenwerking met banken.

Klanttevredenheid
Ten slotte zal Collin Crowdfund zich in 2017 gaan richten op het verhogen van de klanttevredenheid. Uit een onlangs gehouden klanttevredenheidsonderzoek kwamen tips en wensen van klanten naar voren. Collin Crowdfund heeft voor 2017 dan ook besloten in te zetten op de volgende zaken:
– Het verbeteren van de informatie voor haar investeerders;
– Het introduceren van de mogelijkheid tot live ontmoeting tussen klanten en medewerkers van Collin Crowdfund;
– Het implementeren van een chatmogelijkheid op haar website.