Collin lanceert per 1 april 2019 Collin Direct

Introductie Collin Direct

Wij hebben goed nieuws!
Collin Crowdfund lanceert per 1 april 2019 Collin Direct.

Met Collin Direct maken we het lenen van relatief kleinere bedragen interessanter voor ondernemers én bieden we meer investeringskansen aan onze investeerders.

Collin Direct is geschikt voor leningaanvragen van € 25.000,- tot en met € 100.000,-. Het aanvraagproces is efficiënt ingericht en heeft voordelen voor zowel de leningnemer als de investeerder.

Voordelen voor investeerders:
       Investeren mogelijk vanaf € 100,-
       Inzicht in de jaarcijfers van de onderneming
       Investeringen worden sneller rentedragend
       Aantrekkelijk rendement

Voordelen voor ondernemers:
       Snel duidelijkheid over de leningvoorwaarden
       Geautomatiseerd indicatief rentevoorstel
       Kosteloze beoordeling van de aanvraag

Via bovenstaande knoppen vindt u een uitgebreide toelichting op de kenmerken van Collin Direct. Ten opzichte van ons bestaande crowdfundingproduct zijn onder andere de volgende kenmerken gewijzigd:

 • de lengte en inhoud van de pitch;
 • de rente range;
 • het kredietbeoordelingsproces;
 • de tarifering;
 • de bedenktermijn voor investeerders;
 • de innercrowd;
 • het minimale en maximale investeringsbedrag;
 • het loyaliteitsprogramma;
 • geen leningalerts;
 • en tot slot het tijdstip van livegang van een leningaanvraag.

We verwachten op korte termijn de eerste investeringskansen via Collin Direct online te plaatsen. Houd daarvoor onze website in de gaten.

Wijziging Algemene Voorwaarden

De wens om aansluiting te houden met de bestaande dienstverlening van Collin Crowdfund, de start van Collin Direct én de aansluiting bij BKR hebben geleid tot het wijzigen van onze Algemene Voorwaarden. Daarnaast gaan wij werken met een garantiestelling. Dit is een nieuwe vorm van zekerheidsstelling die wij toepassen bij een financiering aan een rechtspersoon (bijvoorbeeld een B.V.). De DGA wordt hiermee privé aansprakelijk voor het leenbedrag. Per 1 april 2019 worden deze van kracht. Voor bestaande/lopende investeringen blijven de hierop van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden gelden.

Om gebruik te kunnen blijven maken van onze diensten, vragen wij u de gewijzigde Algemene Voorwaarden te accepteren. Om te voorkomen dat u deze processtap tegenkomt bij uw eerstvolgende investering, raden wij u aan dit nu al te doen. Zodra u inlogt op uw ‘Mijn Collin’ account (via uw desktop of via de app) wordt automatisch de optie geboden om de gewijzigde Algemene Voorwaarden te accepteren.

Klik hier voor inzage in de algemene voorwaarden.

Ondernemers in het nieuws! 

Eerste Investor Day Kunskapsskolan
Kunskapsskolan heeft op 21 maart de eerste Investor Day gehouden voor Collin Crowdfund investeerders. Deze maakte deel uit van het internationale Kunskapsskolan Nederland Community Event 2019, waardoor investeerders ook met onderwijsprofessionals uit Nederland en een aantal andere landen van gedachten konden wisselen. Commercieel directeur Jan-Willem Onink van Collin Crowdfund hierover: “Een mooie kans voor onze investeerders om het bedrijf en haar klanten van dichtbij te ervaren”.

Voor Kunkapsskolan was het de eerste keer dat een evenement specifiek voor investeerders werd georganiseerd. Mede-oprichter Tycho van den Born: “Vooral de vraag van een investeerder: wat willen jullie van ons weten, intrigeerde ons”.

Op basis van de meeting is het idee ontstaan een speciale Kunskapsskolan investors community te creëren, om investeerders in de gelegenheid te stellen in contact te blijven en zicht blijven houden op enerzijds de ontwikkeling van gepersonaliseerd onderwijs in Nederland en daarnaast op de ontwikkeling van Kunskapsskolan in het bijzonder.

Crowdfunding in het nieuws!

Bankloket nog maar op een kier voor vastgoedondernemer
(Het Financieele Dagblad, 26 maart 2019)

Banken draaien de kraan voor vastgoedondernemers steeds meer dicht. Dat kan op termijn de markt gaan beïnvloeden. Particuliere vastgoedinvesteerders krijgen steeds vaker nul op rekest bij de bank. Rabobank erkent terughoudender te zijn geworden, de bank heeft de financiering flink teruggebracht. Alternatieven zoals crowdfunding zijn volgens investeerders duurder en minder toegankelijk.

Lees hier het volledige artikel.

Vernieuwde website branchevereniging Nederland Crowdfunding

Nederland Crowdfunding is de branchevereniging van crowdfundingplatforms voor bedrijfsfinanciering. De branchevereniging is in 2014 opgericht en heeft ten doel de ontwikkeling van crowdfunding als instrument voor aanvullend financieren en investeren, verder te versterken en te verduurzamen.

De branchevereniging is actief op het gebied van voorlichting en zelfregulering: Nederland Crowdfunding ontwikkelde een gedragscode waaraan alle aangesloten platforms zich committeren.

Vanzelfsprekend is Collin een van de leden. Onze CEO Jeroen ter Huurne is tevens voorzitter van de branchevereniging.

Bekijk de nieuwe website.

Even voorstellen: Lisa Vervoort BBA, Crowdfund Coach

Lisa (1993) is na haar opleiding Bedrijfskunde Management, Economie en Recht aan de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch, drie jaar werkzaam geweest bij een intermediair voor zakelijke financieringen. Bij Collin gaat zij zich richten op Collin Direct. Lisa woont samen met haar vriend in Gemert. In haar vrije tijd is ze graag sportief bezig en kookt ze graag, daarnaast is ze regelmatig in de tuin te vinden.

Lisa: “Door de veranderingen in de financiële sector is crowdfunding een interessante financieringsvorm geworden voor ondernemers.

Heeft u interesse?

Vragen over lenen?

E-mail
lenen@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 130 0789

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 - 17.00 uur.

Lenen bij Collin

 • Ruim 99% succesvol gefund
 • Hulp Crowdfund Coach
 • Korte doorlooptijd
 • Creëer ambassadeurs
 • Marketing power

Ervaringen van ondernemers

Fortune Coffee uitbreiding team

Benieuwd naar ervaringen vanuit leningnemers? Lees hier hun verhalen.