32303

CycleDome Strijp-S

€ 150.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 137
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

3 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Gemiddeld risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 9-09-2019 in 1 uur volgeschreven door 137 investeerders

Samenvatting

CycleDome wordt een high-end boutique-club (gespecialiseerde club met een bepaalde focus) die met een ruimte van 350 m2 uitsluitend Indoor Cycling als topbeleving aan haar klanten biedt. Klanten hebben niet alleen de keuze uit maar liefst 45 Indoor Cycling trainingen per week (dagelijks van 07.00 – 21.00 uur), maar men kiest er ook nog eens de training die het beste past. Er is een keuze uit vijf verschillende soorten trainingen die worden gegeven door specialisten. 
Met ‘The Trip’ ervaren de klanten een multimedia beleving. Indoor Cycling in een andere dimensie, in een ruimte van 175 m2, via een 12 meter breed en 4 meter hoog HD-scherm wanen klanten zich in een heel andere wereld. Een combinatie van ‘live’ en ‘virtueel’ trainen. Uniek in Nederland! De ondernemer is zeer ervaren in de branche als bedrijfsleider, eigenaar en adviseur binnen de fitness-branche en verstrekt een tweede hypothecaire inschrijving op zijn woonhuis ter zekerheid voor de investeerders.

Financieringsbehoefte
De totale investeringsbehoefte bedraagt € 535.000,-. De eigen inbreng bedraagt € 110.000,-, € 195.000,- wordt via lease gefinancierd en € 80.000,- via Knab Crowdfunding. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 150.000,-. De looptijd is 60 maanden waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij met daarna een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8,0% per jaar gedurende de gehele looptijd. 

Risico
Dun & Bradstreet kwalificeert CycleDome B.V. als Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. 

 • De debiteur is CycleDome B.V.
 • De ondernemer D.W.L. Voogt verstrekt samen met zijn echtgenote Y.F.A.L. Voogt-Bosten een persoonlijke borgstelling voor € 130.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels morele waarde.
 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 100.000,- op het woonhuis verkregen ten behoeve van de investeerders. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 250.000,- en openstaande schuld van € 144.000,-. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 180.000,- op basis van een onafhankelijke waarde bepaling. De ondernemer heeft bevestigd dat er geen nieuwe schulden onder de eerste hypothecaire inschrijving zullen worden opgenomen.
 • Top Balance Heerlen B.V. verstrekt een zakelijke borgtocht van € 50.000,-. Indien gedurende de looptijd van de crowdfundlening de activiteiten in de bv worden verkocht wordt een mogelijke overwaarde aangewend als extra aflossing op deze crowdfunding;
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van CycleDome B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 35% of lager is.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van CycleDome B.V. worden verpand aan de investeerders. Dit is exclusief de middels lease gefinancierde apparatuur.

Gesplitste funding Collin Crowdfund en Knab Crowdfunding
De financieringsaanvraag wordt voor € 150.000,- gefinancierd via Collin Crowdfund en voor € 80.000,- via zusterplatform Knab Crowdfunding, met wie Collin een samenwerkingsovereenkomst heeft. De afgegeven zekerheden in deze financieringsaanvraag gelden naar rato voor de investeerders bij beide platformen. Voor beide aanvragen geldt eenzelfde rentepercentage, looptijd en zekerheidspositie. Zowel de lening via Knab Crowdfunding als de lening via Collin Crowdfund wordt rentedragend 14 dagen nadat beide leningen volledig zijn gefund. Om maximaal gebruik te maken van de samenwerking zal op beide platformen de financieringsaanvraag worden opengezet en creëren we zogenaamde communicerende vaten door de mogelijkheid open te houden de hoogte van de leenbedragen bij beide platformen te kunnen verhogen respectievelijk verlagen naar aanleiding van het verloop van de funding op beide platformen. Hiermee maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden om een succesvolle funding te realiseren.

Video Pitch

Leendoel

De opstart van een hypermodern Indoor Cycling boutique-fitnessclub onder de naam CycleDome in Strijp-S in Eindhoven.

Ondernemer

Dyon Voogt (53, getrouwd en één dochter) heeft veel ervaring in de fitnessbranche. Tot 2002 is hij vele jaren vestigingsmanager van een fitnesscentrum geweest. Daarna heeft hij tot 2009 zijn eigen fitnesscentrum gehad. Op dit moment runt hij samen met zijn echtgenote een fitness boutique-club in Heerlen, dat zich speciaal richt op vrouwen . Dit combineert hij met advieswerk voor de brancheorganisatie NL Actief. Hij is mede-initiatiefnemer van het Keurmerk NL Actief Preventiecentrum in de strijd tegen diabetes en obesitas.

Onderneming

CycleDome vestigt zich, samen met drie andere fitness boutique-clubs, op een zeer mooie locatie op de begane grond van een woontoren (Blok 59) midden in Strijp-S in Eindhoven. Strijp-S is sterk in ontwikkeling met veel jonge en innoverende bedrijven als ook veel technologische ontwikkelingen en creativiteit. Naast de zakelijke kant worden er veel koop- en huurwoningen en appartementen in en rond Strijp-S gebouwd. De begane grond van Blok 59 heeft een oppervlakte van 1.257 m2 dat middels een centrale ingang te bereiken is. Naast Cycle Dome worden er onder andere ook Happy Bodies, een kickboxing trainingscentrum, personal training en een horeca gelegenheid met gezonde voedingsmiddelen (momenteel nog in onderhandeling) gerealiseerd. De vijf bedrijven zijn complementair aan elkaar. Middels gezamenlijke samenwerking en marketing (onder de naam ‘Elan 59’) zullen de doelgroepen optimaal bediend kunnen worden.

CycleDome – De wetenschap achter onze trainingen.
Doelgericht trainen is ons motto, zowel individueel als in groepsverband. Bij CycleDome doen wij niet aan giswerk. Middels onze IC7 indoor cycling bikes zijn jouw trainingsinspanningen zeer nauwkeurig te monitoren. Elke training is gebaseerd op jouw vermogen met WattRate, de meest nauwkeurige vermogensmeting die (op dit moment) op de markt is. Het is de ultieme manier voor jou om jouw resultaten te zien en je doelen sneller te kunnen bereiken. Vanaf het moment dat je op de IC7 stapt, maakt jouw smartphone een draadloze verbinding met het training console van de IC7. Alle trainingsresultaten worden meteen na afloop van de training gesynchroniseerd met jouw ‘CycleDome App’ zodat jij op elk moment kunt terugkijken wat je gepresteerd hebt, en precies kunt zien hoe jouw trainingsprogressie zich ontwikkelt.

Coaching by colors
De hulp bij jouw succes! De IC7 training console maakt gebruik van ‘s werelds meest simpele, universele en krachtigste vormen van communicatie om instructie, motivatie en beloning voor jou tijdens de training te maximaliseren. De display van de console licht in een van de vijf kleuren op die horen bij jouw persoonlijk WattRate (vermogen) of hartslag zodat je direct weet of je meer of minder weerstand moet gebruiken. Plus, het geïntegreerde frontale LED display op jouw training console laat ook de instructeur zien of je te zwaar of te licht traint.

Persoonlijke begeleiding
Je kunt er voor kiezen om jezelf nauwgezet te laten begeleiden om jouw lange termijn resultaten te bereiken. Of je nu wielrenner bent die traint voor de Alpe d’HuZes, of gewoon een optimale fitheid wilt bereiken, of als een absolute beginner de eerste stap zet naar een gezonde leefstijl. Onze Personal Trainers stemmen jouw Indoor Cycling trainingen af op jouw doelstellingen, wensen en behoeften. Dat kan individueel, exclusief met jouw eigen trainingsgroepje of wielerclub van circa tien personen, of in een ‘live’ training (met instructeur) met vijftig deelnemers. 

‘Premium’ boutique-club
CycleDome heeft met 175 m2 de grootste indoor cycling zaal van Nederland met 73 plaatsen voor ‘live’ trainingen met top beeld, geluid en luchtkwaliteit. En een (tweede) kleine zaal met alleen ‘virtual’ trainingen voor individuele begeleiding en kleine groepen van maximaal tien deelnemers. Onze klanten kleden zich om in luxe kleed- en douche faciliteiten en krijgen de mogelijkheid geboden om zowel schoeisel, sportkleding als douche handdoeken te reserveren zodat ze spontaan en onvoorbereid kunnen binnenwippen en deelnemen.

Alleen betalen voor gebruik
Reserveren en betalen doe je online via onze eigen “CycleDome App”. Je hebt geen verplichtend lidmaatschap en betaalt alleen voor het gebruik, dus per keer dat je aan een les deel neemt.

Onze grootste marketing kracht, de instructeurs!
Wij zetten vol in op online marketing. Onze klanten worden via geautomatiseerde communicatie getriggerd om telkens weer opnieuw een training te boeken. Onze instructeurs trekken ieder voor zich hun eigen doelgroep aan. En natuurlijk worden zij beloond voor hun prestaties. Hoe meer deelnemers in de les, des te hoger hun vergoeding. Ze worden door CycleDome intensief en voortdurend geschoold en gecoacht. Niet alleen op het vlak van training, performance, entertainment en gastvrijheid maar ook op hun gebruik van social media. Doelstelling: elke instructeur creëert zijn eigen unieke fanbase. Zij worden de beste specialisten op hun vakgebied en zien CycleDome als de meest aantrekkelijk plek om te mogen werken!

Juridische structuur

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Verbouwingen € 250.000,-
Apparatuur (fietsen en audio-apparatuur € 195.000,-
Werkkapitaal, opstartkosten € 90.000,-
Totaal € 535.000,-
Eigen middelen ondernemer € 110.000,-
Lease apparatuur € 195.000,-
Lening via Knab Crowdfunding € 80.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 150.000,-

Rente: 8,0%
Looptijd: 60 maanden, waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij en daarna lineaire maandelijkse aflossing.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteur is CycleDome B.V.
 • De ondernemer D.W.L. Voogt verstrekt samen met zijn echtgenote Y.F.A.L. Voogt-Bosten een persoonlijke borgstelling voor € 130.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment grotendeels morele waarde.
 • Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 100.000,- op het woonhuis verkregen ten behoeve van de investeerders. Deze is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 250.000,- en openstaande schuld van € 144.000,-. Het onroerend goed kent een marktwaarde van € 180.000,- op basis van een onafhankelijke waarde bepaling. 
 • De ondernemer heeft verklaart dat er geen nieuwe schulden onder de eerste hypothecaire inschrijving zullen worden opgenomen.
 • Top Balance Heerlen B.V. verstrekt een zakelijke borgtocht van € 50.000,-. Indien gedurende de looptijd van de crowdfundlening de activiteiten in de bv worden verkocht wordt een mogelijke overwaarde vergoedingsvrij aangewend als extra aflossing op deze crowdfunding;
 • Ter handhaving van de solvabiliteit is een niet-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van CycleDome B.V. mogen plaatsvinden, zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 35% of lager is.
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van CycleDome B.V. worden in eerste verband verpand aan de investeerders. Dit is exclusief de middels lease gefinancierde apparatuur.

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De kwalificatie voor CycleDome B.V. is Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De score is gebaseerd op de prognose voor het resterende deel van 2019 en de gehele jaren 2020 en 2021. De overall score is Voldoende

Rentabiliteit
Voor de exploitatie zijn uitgebreide en onderbouwde prognoses opgemaakt. In de eerste maanden is gerekend met gemiddeld een aanwezigheid van 12 mensen per les, waarbij de ondernemer zelf zeker 25 mensen verwacht. In die eerste maanden is dus uitgegaan van een geleidelijke opbouw van de omzet van € 16.000 per maand bij start in november tot een omzet na 6 maanden van circa € 45.000,- per maand. De huur van € 3.400 per maand is gedurende de eerste 8 maanden huurvrij. De kosten van de trainer zijn gedeeltelijk variabel afhankelijk van het aantal deelnemers per sessie. Over het verlengde boekjaar van 1 november 2019 tot 31 december 2020  wordt er dan een omzet verwacht van ongeveer € 600.000,- met een positieve cashflow van ongeveer 90.000,-. Voor 2021 wordt er uit gegaan van gemiddeld € 50.000,- omzet per maand. Het break-even punt van de omzet ligt rond de € 33.000,- per maand. De prognose 2021 is gebaseerd op circa 475 deelnemers twee keer per week. De verwachtingen uit het marktonderzoek zijn 1.159 deelnemers. Daarmee lijken de prognoses realiseerbaar. 2021 kent naar verwachting een omzet van € 613.000,- en een operationele cashflow van € 200.000,- Aangezien de prognoses nog moeten worden gerealiseerd kwalificeren we de Rentabiliteit Voldoende.

Solvabiliteit
De eigen inbreng in het bedrijf is € 110.000,- op een totale investering van € 535.000 wat een solvabiliteit is van 21%. Door het verwachte aanloopverlies zal de solvabiliteit na de eerste maanden dalen. Door de verwachte winsten versterkt dat volgens prognose weer snel tot boven de 30% eind 2020. De Solvabiliteit kwalificeren we voldoende.

Liquiditeit
In de financieringsopzet is veel ruimte meegenomen voor werkkapitaal en tegenvallers, waardoor de liquiditeit bij de start goed is. Dit is nodig in verband met de berekende aanloopverliezen. Indien de prognoses worden waargemaakt, zullen de liquiditeiten weer snel stijgen. We kwalificeren de Liquiditeit als Voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-3409 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-09-2019 om 11:28
investeerder-66392 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
09-09-2019 om 11:28
investeerder-36914 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-09-2019 om 11:27
investeerder-51895 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
09-09-2019 om 11:26
investeerder-87833 heeft € 500 geïnvesteerd.
09-09-2019 om 11:26

Ondernemer

Dyon Voogt

Crowdfund Coach


Marc Kogels