Collin helpt u aan financiering voor de verduurzaming van uw (bedrijfs)pand!

Het kan u het afgelopen jaar bijna niet ontgaan zijn: DE stijging van de energiekosten. Als u het zelf niet ervaren heeft dan heeft u het wel gehoord van een ander. Een stijging die in veel gevallen niet 1-op-1 door te rekenen is naar uw klant. U kunt acties ondernemen om energie te besparen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk en vraagt in veel gevallen ook om investeringen. Wanneer u niet kunt besparen of zelf niet de middelen heeft om te verduurzamen, moet de stijging van de gasprijs wel doorberekend worden of uw winstmarge zal dalen. Het opwekken van uw eigen energie is dan ook niet alleen meer goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee en daarmee de bestaanszekerheid van uw onderneming.

Zelf opwekken van energie zorgt voor zekerheid

Wat nu uiteindelijk de reden is van de hoge energieprijzen is nog niet eens zo relevant. Feit is dat verschillende macro-economische factoren razendsnel invloed hebben op de energieprijzen. Gas is een pressie middel geworden in verschillende internationale conflicten, waar u als ondernemer of consument helemaal niets mee van doen heeft. En toch beïnvloed het ons dagelijkse leven. Om meer zekerheid te krijgen dat u ten alle tijden voldoende, betaalbare energie ter beschikking heeft, is verduurzaming een voor de hand liggende optie. Door de energie die uw bedrijf nodig heeft zelf (deels) op te wekken bent u minder afhankelijk van andere partijen en heeft u op dat vlak meer zekerheid.

Voorheen liep het verduurzamen van ondernemingen niet zo vlot. Het kostte veel geld en als u deze kosten verrekend met de destijds lage gasprijzen, dan duurde het al snel 10 tot 15 jaar voordat u uit de kosten was. Inmiddels is dat wel anders. Weliswaar zijn ook de prijzen van zonnepanelen en warmtepompen gestegen, maar deze stijgingen wegen niet op tegen de stijging van de gasprijzen en de onafhankelijkheid die u daarna bereikt. Inmiddels is de gasprijs weer voorzichtig aan het dalen. Maar niemand weet hoe de wereld er over drie maanden uitziet. Mijn advies: ‘’Neem het zekere voor het onzekere. Een voorbereid ondernemer telt voor twee’’.

Verduurzaming is ook aantrekkelijk, wanneer uw kosten niet zijn gestegen

Naast het verlagen van uw kosten is verduurzaming ook een investering in de toekomst. Neem bijvoorbeeld de vastgoedsector. Veel woningen in de vrije sector worden verhuurd en de energiekosten worden ‘’simpelweg’’ doorberekend aan de huurder. De verhuurder heeft daar in de nog steeds oververhitte woningmarkt weinig last van. Maar bij een eventuele verkoop speelt de duurzaamheid van uw woning wel degelijk mee. Voor consumenten is een energieneutrale woning gezien de huidige energieprijzen sowieso aantrekkelijker en daarnaast wordt de wet- en regelgeving ook steeds strenger. Per 1 januari 2023 moeten bijvoorbeeld alle kantoorpanden in Nederland van een energielabel C voorzien zijn en wie weet wanneer deze regelgeving verder gaat naar energielabel B. Nogmaals, een voorbereid ondernemer telt voor twee.

Hoe kan Collin u helpen?

Collin kan u een non-bancaire financiering bieden voor de verduurzaming van uw onderneming. Waar veel partijen een lijst afvinken en op basis daarvan besluiten of u in aanmerking komt voor een financiering of niet, kijken wij bij Collin naar: Hoe kan het wel? Hoe kunnen wij u helpen? In veel gevallen kan uw onderneming meer zekerheden bieden dan u denkt. Bijvoorbeeld door de inbreng van de overwaarde van uw vastgoed. De afgelopen tien jaar is de prijs van vastgoed sterk gestegen. Door deze overwaarde in te brengen als onderpand, krijgen onze investeerders voldoende zekerheid en kunt u snel verder met het verduurzamen van uw bedrijfspand. Dit leidt direct weer tot een waardestijging van uw bedrijfspand.

Wij geloven in het Nederlandse MKB en onze investeerders staan klaar om te investeren in uw verduurzamingsslag.

Heeft u een financieringsvraagstuk tussen de € 25.000,- en de € 2.500.000,- dan helpen wij u graag verder. Onze Crowdfund Coaches staan voor u klaar om uw vraagstuk te beantwoorden volgens de filosofie: ‘’Hoe kan het wel?’’.

Vraag snel uw vrijblijvende oriëntatie gesprek aan.

Jeroen ter Huurne is oprichter en algemeen directeur van Collin Crowdfund. Marktleider in de Nederlandse crowdfinance markt.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille