Waalwijk Nieuws 18-2-2017

Groei Het Ware Ambacht mogelijk door succesvolle crowdfundcampagne

Waalwijk – Het Ware Ambacht levert gezonde bedrijfslunches met ambachtelijke producten van de boeren uit de buurt. Het bedrijf is in 2016 gestart met een route in Waalwijk en wil haar bezorgroutes de komende jaren gaan uitbreiden in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. De investeringsbehoefte om de groei van de onderneming te financieren is gedeeltelijk door crowdfunding verkregen via Collin Crowdfund.

Vers eten zonder poespas
‘Samen met lokale boeren en ambachtslieden stellen wij versboxen samen met de lekkerste en gezondste lunchproducten uit de buurt. En die bezorgen we vers op kantoor. Gezamenlijk eten de collega’s iedere dag een verse en gezonde lunch,’ vertelt eigenaresse Eline van Muilwijk enthousiast. ‘Ons eten is anoniem geworden en komt overal vandaan. Om versproducten in de supermarkten lang houdbaar te houden zijn veel bewerkingen nodig. Ik wil mensen weer laten proeven wat er in hun eigen buurt wordt gemaakt, met vakmanschap en zonder onnodige toevoegingen. Vers van het land, zonder poespas.’

Gezond samen lunchen met collega’s
Het Ware Ambacht levert gezonde bedrijfslunches met ambachtelijke producten van de boeren uit de buurt. Geen gesmeerde broodjes, maar een versbox met alle dagverse producten die nodig zijn voor een informele lunch met collega’s. Iedere ochtend worden de verse producten opgehaald bij de boeren uit de buurt en gelijk daarna geleverd aan de klanten. De lunch bestaat uit versgebakken desembrood, slagersvleeswaren, boerenkaas, boerenzuivel en een gezonde salade. Zo van het land op de lunchtafel.
Het Ware Ambacht richt zich op bedrijven met 10 tot 60 (kantoor-) medewerkers die op vaste dagen samen willen lunchen. Om van de lunchservice van Het Ware Ambacht gebruik te maken, moet een bedrijf minimaal een ruimte hebben om samen te lunchen en een koelkast.

Financiering door crowdfunding
Om de groei mogelijk te maken is het bedrijf begin 2017 verhuisd naar een pand op het industrieterrein in Waalwijk. Hier moeten de basisfaciliteiten zoals een koelcel, logistieke ruimte en een productiekeuken aangebracht worden om operationeel te kunnen opschalen. Naast de facilitaire randvoorwaarden is ook de investering in een goed team essentieel. De financiering om dit te kunnen realiseren is gedeeltelijk verkregen door crowdfunding via Collin Crowdfund. De leningaanvraag van € 125.000 is volgeschreven door 145 investeerders.