26039

Haute Dog

€ 70.000  |  8,0% rente  |  60 maanden  Investeerders: 86
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

3 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 25-01-2017 in 1 uur volgeschreven door 86 investeerders

Samenvatting

Haute Dog B.V. (hierna Haute Dog) staat voor een hotdog gebaseerd op de haute cuisine. Niet zomaar een worstje verwarmd in water, maar een echte worst, 'grilled to perfection', met een sappige en volle smaak. Eigenaar Harold Ghurahoo heeft jarenlang ervaring in de zakelijke dienstverlening en de food- & beverage markt opgedaan en wil nu zijn ambities in de horeca realiseren met dit vernieuwende concept. De beste hotdogs geserveerd met een keur aan vlees, vegetarisch, vis, diverse soorten brood en toppings. 

Haute Dog is de perfecte locatie in Arnhem om een avondje uit te beginnen aan de rand van het Spijkerkwartier en het centrum tegenover het Musis Park en het Musis Sacrum en in de nabijheid van Stadsbioscoop Arnhem, de Stadsschouwburg en theaters. 

De onderneming kent een meervoudige B.V.-structuur. Harold Ghurahoo is 100% eigenaar van Hatjisma Holding B.V. en deze is 100% eigenaar van Haute Dog B.V. 

Financieringsbehoefte
De lening wordt gebruikt voor de opstart van de horecagelegenheid Haute Dog aan de Spijkerstraat 3 te Arnhem. De totale investeringsbehoefte is € 97.000,-, waarvan de ondernemer € 27.000,- zelf inbrengt. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund bedraagt € 70.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8% gedurende de gehele looptijd.
 
Risico
Dun & Bradstreet geeft voor Haute Dog B.V. een Verhoogd risico en voor de Hatjisma Holding B.V. een Laag risico aan. Het betreft een startende onderneming en vandaar de kwalificatie Verhoogd risico voor deze aanvraag. De Collin Credit Score komt uit op Ruim voldoende. De debiteuren zijn Haute Dog B.V. en Hatjisma Holding B.V. De ondernemer geeft samen met zijn levenspartner een persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 70.000,-. Er is een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor een bedrag van € 70.000,- op het leven van de ondernemer. Deze wordt via de Zekerhedenagent van Collin Crowdfund verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.

Leendoel

De lening zal worden gebruikt voor investeringen in de opstart van de horecaonderneming Haute Dog. Het betreft o.a. inrichting, inventaris, ICT, voorraad, marketingkosten en werkkapitaal.

Ondernemer

Harold Ghurahoo (42 jaar) is half Surinaams, half Indisch en geboren en getogen in Nederland. Hij is sinds 23 jaar woonachtig in Arnhem, de stad waaraan hij zijn hart heeft verpand. Harold heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de zakelijke dienstverlening alsook binnen de horeca op zowel uitvoerend als leidinggevend niveau. Hij heeft o.a. een leidinggevende en financiële rol vervuld bij de opzet van food & beverage concepten op luchthavens, bijgedragen aan de organisatie van evenementen voor de KNVB en vervulde in zijn jonge jaren een uitvoerende rol bij McDonalds.
 
Harold Ghurahoo heeft een heao-opleiding gevolgd. Het is zijn intrinsieke motivatie om mensen tevreden te stellen en te vermaken en dit heeft hem doen besluiten deze stap als zelfstandig horecaondernemer te zetten. Harold is een open en vriendelijke persoonlijkheid die makkelijk communiceert. Hij is intelligent, organiseert en plant zaken zorgvuldig en is financieel-economisch goed onderlegd. Hij legt makkelijk verbindingen en is goed ingewijd in de Arnhemse gemeenschap. 

Onderneming

Haute Dog B.V. (hierna Haute Dog) staat voor een hotdog gebaseerd op de haute cuisine. Niet zomaar een worstje verwarmd in water, maar een echte worst, 'grilled to perfection', met een sappige en volle smaak. Eigenaar Harold Ghurahoo heeft jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening en de food- & beverage markt opgedaan en wil nu zijn ambities in de horeca realiseren met dit vernieuwende concept. De beste hotdogs geserveerd met een keur aan vlees, vegetarisch, vis, diverse soorten brood en toppings. 

Haute Dog is de perfecte locatie in Arnhem om een avondje uit te beginnen aan de rand van het Spijkerkwartier en het centrum tegenover het Musis Park en het Musis Sacrum en in de nabijheid van Stadsbioscoop Arnhem, de Stadsschouwburg en theaters. 

In het eerste jaar zal alles gericht zijn op het vestigen van de naam Haute Dog. Tevens zal de aanwezigheid op festivals zoals Luie Hond en Arnhem Proeft (al dan niet met foodtruck) als instrument worden gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten. Arnhemse leveranciers zullen het vlees, de broodjes en de groenten verzorgen, tevens wordt Haute Dog ingericht door en met Arnhemse ontwerpers. Daarnaast gaat Harold Ghurahoo o.a. met Alain Caron, een Franse top-chef en TV kok, de recepten voor de hotdogs bedenken.

De horeca lijkt verzadigd in Nederland en dus ook in Arnhem, maar niets is minder waar. De algemene restaurantconcepten lijken passé. Het is te veel van hetzelfde met non-onderscheidend vermogen, vergelijkbaar met de winkelformules in het middensegment. Die zijn de afgelopen jaren verdwenen uit het straatbeeld en komen niet meer terug. Wat overblijft zijn speciaalzaken in het hogere dan wel lagere segment. Harold’s visie is dat de horeca op dit moment dezelfde ontwikkeling doormaakt. De gast wil weten waar zijn eten vandaan komt, eist een stuk beleving en wil zien hoe het wordt bereid. Dit is waarom een gespecialiseerd concept als Haute Dog de toekomst heeft. 

Het aanbod zal enerzijds beperkt zijn en anderzijds van de allerhoogste kwaliteit. Dit uit zich in de smaak van de hotdog, het bijpassende drankje en de ambiance die Haute Dog uitstraalt. Gesitueerd aan het begin van het Spijkerkwartier naast Café Vrijdag en onder de rook van de Stadsbioscoop, de Stadschouwburg en Musis Sacrum. In deze Arnhemse ambiance, die tot in detail is uitgewerkt, zullen gasten graag en vaker vertoeven. Het concept Haute Dog sluit aan bij de hedendaagse trend van restaurants met bijvoorbeeld maar drie gerechten op de kaart, de doorzettende trend van bistronomie en eten wat de pot schaft. Kortom: invulling van de nieuwe gastronomie.

Als Haute Dog binnen twee tot drie jaar haar positie heeft verworven binnen de horeca en het uitgaansleven van Arnhem dan breekt een fase van uitbreiding aan. Het concept zal dan worden geïntroduceerd in een aantal andere steden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zullen ingezet gaan worden binnen Haute Dog.

Marktontwikkelingen en trends
Nederland ontwikkelt zich tot leisure land. Voor de horeca betekent dit dat mensen vaker buitenshuis gaan eten, op meerdere momenten van de dag. Eetgelegenheden zullen zich moeten blijven onderscheiden door echte meerwaarde te bieden. Een gewoon goed product is niet voldoende meer; het moet unieker, lekkerder, bijzonderder en verrassender. De consument laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product van hoogstaande kwaliteit met een bijzondere beleving, unieke setting of emotionele lading. Ondernemers kunnen hierop inspelen door in te zetten op verse, regionale en biologische producten en/of een bijzonder concept.

Kwaliteit en gastheerschap zijn steeds vaker een vanzelfsprekendheid en geen onderscheidende factor. Locatie in combinatie met het juiste concept is vaak doorslaggevend in de mate van succes. Consumenten kiezen vaker voor meerdere eetmomenten en dan veelal onderweg (‘food-to-go’-concepten).

Een andere trend is het hybride consumentengedrag: de consument laat zich verleiden door zoveel mogelijk tegen een scherpe prijs (all you can eat) of door een uniek product (belevingsconcept) met een meerprijs.

Doelgroepen
Het Arnhemse Spijkerkwartier telt ruim 6.500 bewoners, 85% van de bewoners is tussen de 18 en 65 jaar oud. Ruim 90% van de bewoners heeft geen kinderen en heeft een besteedbaar inkomen tussen de € 20.000,- en € 40.000,- per jaar. De wijk groeit twee keer zo hard als de stad Arnhem. Het Spijkerkwartier is een beschermd stadsgezicht dat zich kenmerkt door Brusselse herenhuizen die qua bouwstijl zijn beïnvloed door de Franse neorenaissance. De bevolking bestaat uit nouveaux riches en studenten en heeft daarnaast een stevig fundament door de bewoners die er al decennia wonen. De bedrijvigheid in en rondom het Spijkerkwartier neemt toe en de uitgaansgelegenheden en winkels liggen op een steenworp afstand. Een ideale mix die zorgt voor een diverse en relatief constante stroom aan gasten: van bewoner tot zakelijke gast, van winkelpubliek tot uitgaanspubliek en niet te vergeten de toerist. Kortom een wijk met diversiteit en daardoor een brede doelgroep. 

Veel passanten komen af op de dagelijkse bedrijvigheid. In een straal van 500 meter bevinden zich het Stadhuis, het Politiebureau en diverse bedrijven aan de verschillende singels tot aan het Velperpoortstation.

In Arnhem vinden er jaarlijks ruim 2,7 miljoen winkelbezoeken plaats. De locatie aan het begin van de Spijkerstraat bevindt zich aan de rand van het centrum en is omringd door de detailhandel in de Steenstraat, de Spijkerlaan en de Johan de Witlaan. Vanuit de centrumring kan het winkelend publiek via het Musis Park gemakkelijk de Spijkerstraat bereiken. Door ontwikkelingen rondom het Musis Sacrum en het Musis Park worden de loop- en zichtlijnen in de loop van 2017 verbeterd met een betere zichtbaarheid van deze horecahoek (Velvet, Cosi, Café Vrijdag, Szinetenendrinken en Haute Dog) tot gevolg.

Het uitgaanspubliek bestaat uit de bezoekers van Stadsbioscoop Arnhem, De Stadschouwburg, Musis Sacrum, Theater 't Hof en het Posttheater. 

In Arnhem vinden er jaarlijks ruim 13 miljoen dag bezoeken van toeristen plaats, waarvan 1 miljoen door buitenlandse toeristen. Jaarlijks vinden er 3,6 miljoen horecabezoeken in Arnhem plaats. Toeristen bezoeken de stad om haar historie, met name in het kader van de Airborne. De John Frostbrug (A Bridge too far) is binnen loopafstand van Haute Dog. 

Positionering en concurrentiepositie
Locatie (directe omgeving Haute Dog)
De belangrijkste horecaconcepten zijn de directe buren van Haute Dog en de verwachting is dat er een vruchtbare samenwerking op diverse gebieden kan ontstaan. Café Vrijdag heeft bijvoorbeeld een klantenkring waarvan het aannemelijk is dat deze aanvullend een hotdog zullen komen eten bij het naastgelegen Haute Dog. Daarnaast is er nog een veelheid aan diverse concurrenten meer op afstand in het Spijkerkwartier of het centrum. Johnny’s Burger en Frites Atelier zijn enigszins te vergelijken concepten met op inhoud en uitstraling toch een andere invulling.

Vergelijkbare concepten
Landelijk hanteren The Fat Dog (Amsterdam) en Dogma (Utrecht) vergelijkbare uitgangspunten, waarbij de invulling van het concept toch verschilt van Haute Dog. Er is geen concept in Nederland dat zich laat vergelijken met Haute Dog.

Onderscheidend vermogen
Haute Dog heeft de lekkerste hotdog, bereid op een grillplaat in het zicht van het publiek, naar de receptuur van o.a. top chef Alain Caron. Distributie vindt ter plekke plaats bij Haute Dog, maar ook via bestelservice en een foodtruck. De kracht van Haute Dog zit in het verbinden met andere Arnhemse ondernemers en partijen om tot een gezamenlijke beleving te komen. Moving visuals, onder andere via een drone, zijn nauw verweven met het concept, met bijbehorende uitingen op social media en in het restaurant. 

Distributiekanalen
Naast de introductie van Haute Dog op de fysieke locatie aan de Spijkerstraat zullen in de loop van het eerste halfjaar de volgende distributiekanalen worden ingezet: haal- en bezorgservice, catering voor bedrijven en aanwezigheid op festivals, al dan niet met een foodtruck (Luie Hond, Arnhem Proeft, Sonsbeek Theater Avenue, etc.). Haute Dog is van 27 t/m 29 januari 2017 al aanwezig op Het Luie Hond festival.

Kansen en bedreigingen

 • Veranderende samenstelling huishoudens. Meer kapitaalkrachtige senioren, meer singles, meer dinkies, meer nouveaux riches.
 • De buitenhuisconsumptie van tussendoortjes en de gemakzucht van consumenten groeit. 
 • Gemeentes stimuleren horeca om de leefomgeving en centra aantrekkelijker te maken.
 • Arnhem zit in een hype van openingen van hoogwaardige horeca zoals het Frites Atelier van Sergio Herman en Johnny's Burger.
 • Gebrek aan goed personeel (met name goede koks).
 • Gestegen inkoopprijzen terwijl de verkoopprijzen onder druk staan.
 • Toenemende ketenvorming en grootschalige franchiseformules.

Sterktes en zwaktes

 • High-traffic locatie.
 • Diversiteit van uitgaansmogelijkheden op loopafstand.
 • Franse top chef als adviseur.
 • Lokale producten van hoogwaardige kwaliteit met binding leveranciers.
 • Duidelijke en beperkte keuzes.
 • Haute Dog is nog onbekend.
 • Assortiment is (te) beperkt.
 • Uitstraling pand (nog) te ééntonig.

Structuur 

Financieringsbehoefte

De lening zal worden gebruikt voor investeringen in de op te starten horecagelegenheid Haute Dog B.V. aan de Spijkerstraat 3 te Arnhem.

Investeringsoverzicht

Inventaris en keukeninrichting € 29.000,-
Verbouwing en inrichting € 23.000,-
ICT € 9.000,-
Voorraad € 7.000,-
Diverse marketingkosten € 11.000,-
Werkkapitaal (o.a. aanloopkosten) € 18.000,-
Totale investering € 97.000,-
Inbreng eigen vermogen € 27.000,-
Financiering via Collin  € 70.000,-

Leenbedrag: € 70.000,-
Rente: 8%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn Haute Dog B.V. en Hatjisma Holding B.V. 
 • De heer H.R. Ghurahoo (ondernemer) en mevrouw M.G.M. van Dijck (samenlevingspartner) geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af voor € 70.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde.
 • Er is een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van H.R. Ghurahoo ter hoogte van € 70.000,- gelijk aan de looptijd van de lening. De verzekering zal ten behoeve van de investeerders worden verpand aan de Zekerhedenagent van Collin Crowdfund.

Dun & Bradstreet
De Dun & Bradstreet score geeft voor Haute Dog B.V. de kwalificatie Verhoogd risico. Hatjisma Holding B.V. kent een Laag risico. We hanteren voor deze aanvraag de score Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de beoordeling is uitgegaan van de startbalans per begin 2017 en de prognosecijfers voor de jaren 2017 en 2018. Voor de prognosecijfers is uitgegaan van een voorzichtig aanloopscenario gedurende het eerste halfjaar. De overall Collin Credit Score is Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Vanuit een worst case benadering zijn de bezoekersaantallen in het startjaar 2017 met bijbehorende omzet voorzichtig ingeschat. Bij een tegenvallende omzet is er ruimte om te korten op de ondernemersbeloning om toch een positieve exploitatie te realiseren in verband met het aanwezige inkomen uit loondienst van zijn partner. De omzet over 10 maanden in 2017 bedraagt naar verwachting € 290.000,- met een verwacht netto-cashflow overschot na aflossing en ondernemersbeloning van € 8.000,-. Voor 2018 wordt een omzet verwacht van € 456.000,-. Er resteert in 2018 naar verwachting een netto-cashflow overschot van € 46.000,-. De rentabiliteit scoort daarmee in 2017 en 2018 Goed. Omdat er sprake is van prognoses en deze nog moeten worden gerealiseerd corrigeren we dit voorzichtigheidshalve naar Voldoende.

Solvabiliteit
Bij de start heeft de onderneming een eigen vermogen van 28% op de openingsbalans van € 97.000,-. Dit geeft een score Ruim voldoende. In het eerste jaar groeit het eigen vermogen volgens prognose door winsttoevoeging en aflossing op de lening naar € 37.000,- ten opzichte van een balanstotaal van € 95.000,-. De solvabiliteit van 39% scoort daarmee Goed. Per ultimo 2018 bedraagt de solvabiliteit volgens prognose 72%, dit is een eigen vermogen van € 111.000,- op een balanstotaal van € 155.000,-. Dit geeft een score Excellent. De solvabiliteit wordt voorzichtigheidshalve vastgesteld op de startsituatie Ruim voldoende.

Liquiditeit
Na financiering scoort de liquiditeit bij de start van de onderneming Excellent met een current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) van 1,7. De aflossingsverplichting van € 14.000,- is hierbij als kortlopende kredietverplichting op de balans meegenomen. In 2017 en 2018 verbetert de liquiditeitspositie zich naar verwachting verder naar een current ratio van 2,5 respectievelijk 5,8. Omdat het een startende onderneming betreft met prognoses is de uitkomst voorzichtigheidshalve vastgesteld op Ruim voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Ruim voldoende
Liquiditeit: Ruim voldoende 
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Bij een investering van € 1.000,- tot en met € 2.000,- ontvangt u een waardebon voor een ‘Haute Dog’ menu naar keuze voor 2 personen bij Haute Dog te Arnhem.
Bij een investering van € 2.500,- tot en met € 4.500,- ontvangt u een waardebon voor een ‘Haute Dog’ menu naar keuze voor 4 personen bij Haute Dog te Arnhem.
Bij een investering vanaf € 5.000,- ontvangt u een waardebon voor een ‘Avondje Arnhem’ voor 2 personen bestaande uit een ‘Haute Dog’ menu naar keuze bij Haute Dog te Arnhem, een reguliere voorstelling in het theater* en een drankje na afloop bij Café Vrijdag of Café Classen.

* Stadstheater, Musis, Focus Filmtheater, Theater ’t Hof, Posttheater, Huis van Puck.

De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin Crowdfund, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-19698 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
25-01-2017 om 12:26
investeerder-5850 heeft € 500 geïnvesteerd.
25-01-2017 om 12:24
investeerder-16140 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
25-01-2017 om 12:21
investeerder-25972 heeft € 500 geïnvesteerd.
25-01-2017 om 12:17
investeerder-3312 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
25-01-2017 om 12:16

Ondernemer
Harold Ghurahoo

Crowdfund Coach


Ronald Treijtel