Brug nieuws 6-3-2017

Hotel Waanders klaar voor complete renovatie

Driesterren hotel Waanders is al meer dan 100 jaar een begrip in de omgeving Staphorst. Het is een hotel, restaurant en café maar verhuurt ook zalen voor bruiloften, feesten en zakelijke evenementen. Het is geliefd bij toeristen en zakelijke gasten maar ook bij bezoekers van sportgerelateerde evenementen. Om aan de eisen van deze tijd te voldoen worden de hotelkamers gerenoveerd en wordt een nieuwe serre aangebouwd. Om deze verbouwing te realiseren heeft de eigenaar Henk Breukelaar de financiering gedeeltelijk verkregen door crowdfunding via Collin Crowdfund.

Modern hotel met huiskamergevoel
Met het aantrekken van de economie, neemt ook de vraag naar kamers en vergaderlocaties toe. Hotel Waanders is bekend in de omgeving en is vanwege haar strategische ligging nabij de A28 zeer goed bereikbaar. ‘De toenemende stroom aan toeristen en zakelijke gasten heeft behoefte aan een moderne hotelkamer’, vertelt eigenaar Henk Breukelaar. ‘Het is nu dus tijd om de kamers te renoveren en te voorzien van nieuwe, moderne apparatuur om aan de wensen van de klant te voldoen.’ Door de aanbouw van een nieuwe serre, welke qua uitstraling hipper is, zal het restaurant een breder publiek aantrekken en zich ook op de jongere doelgroep kunnen richten zowel lokaal als de passant.
‘Een hoge klanttevredenheid vinden wij belangrijk. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het leveren van ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige producten tegen een betaalbare prijs. Door dit te bieden in een eigentijdse huiskamer atmosfeer, komen gasten feitelijk “thuis”.’

Hotel Restaurant Waanders bestaat meer dan 100 jaar en is een driesterren hotel met 24 kamers, een restaurant en een café. Daarnaast verhuurt Waanders ook zalen voor evenementen zoals conferenties en bruiloften. Toeristen voor Staphorst, Giethoorn en omgeving en zakelijke gasten boeken een kamer in dit hotel. Maar ook bezoekers van sportgerelateerde evenementen zoals paardensport en het TT-circuit weten de weg naar Waanders te vinden.

Financiering door crowdfunding
Om de renovatie en de verbouwing te kunnen realiseren, heeft men de financiering gedeeltelijk via crowdfunding via Collin Crowdfund verkregen. De leningaanvraag van € 60.000 is volgeschreven door 74 investeerders.