25092

Hypotheek Visie Hilversum

€ 150.000  |  7,5% rente  |  60 maanden  Investeerders: 102
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

2 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 25-07-2016 in 1 uur volgeschreven door 102 investeerders

Samenvatting

Sabine en Sonja worden franchisenemers van Hypotheek Visie Hilversum. Zij worden ondersteund vanuit Hypotheek Visie Centrale, de franchisegever. Hypotheek Visie is sinds 1992 uitgegroeid tot een franchiseorganisatie van ruim 50 vestigingen in Nederland en is een van de grotere spelers op het gebied van financiële dienstverlening voor particulieren. De Hypotheek Visie formule is een “hard” franchise, waarbij de aangesloten franchisenemers strikt conform de gestelde kwaliteitseisen en richtlijnen van de franchisegever dienen te werken.

Hypotheek Visie voorziet haar klanten van een passend hypotheek advies of een financiële planning. Uiteraard kan een klant terecht voor alle financiële vraagstukken. Sonja en Sabine willen graag een goede relatie met hun klanten opbouwen, zodat ze bij alle financiële wijzigingen kunnen helpen. Iedereen met een woonwens is welkom. Een woonwens kan het aankopen van een woning zijn (bestaande of nieuwbouw), verbouwen van de huidige woning, overname van de woning i.v.m. scheiding of het verkrijgen van een (deel van een) woning door overlijden.

Sonja en Sabine zijn twee jonge hoogopgeleide (FFP-gecertificeerde) vrouwen die graag mensen helpen. Ze vinden het belangrijk om hun klanten op een juiste wijze te adviseren en uitgebreid de tijd voor ze te nemen. Het is belangrijk dat de klant begrijpt, waar hij/zij voor tekent. Ze zijn betrouwbaar en denken mee. In hun ogen draait de financiële dienstverlening om het helpen van mensen. Ze hopen op deze manier een levenslange partner voor de klant te zijn.

Financieringsbehoefte

De totale investeringsbehoefte is € 186.000,-, waarvan de onderneemsters zelf € 36.000,- inbrengen. De gevraagde financiering via Collin Crowdfund voor de overname en opstart van Hypotheek Visie Hilversum is € 150.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijks aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd.

Structuur

Sabine Bomhof en Sonja den Blanken exploiteren Hypotheek Visie Hilversum in de rechtsvorm van een vennootschap onder firma waarbij zij voor ieder 50% eigenaar zijn.

Risico

Dun & Bradstreet komt tot een Verhoogd risico, omdat het een startende onderneming betreft. De Collin Credit Score is Voldoende. De onderneemsters zijn door de gekozen rechtsvorm hoofdelijk aansprakelijk voor het gehele leenbedrag. De privé onttrekkingen worden gerelateerd aan de winstgevendheid van de onderneming.

Video Pitch

Leendoel

De gevraagde lening wordt benut voor het investeren in en overnemen van de bestaande vestiging van Hypotheek Visie in Hilversum. Daarnaast wordt een deel van de lening gebruikt als werkkapitaal. 

Ondernemer

Sabine Bomhof (31) samenwonend in Houten met haar partner en zijn twee kinderen van 5 en 7 jaar. Sabine is nu bijna 12 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Als financieel adviseur is zij werkzaam geweest bij Rabobank. Het hypotheekadvies spreekt haar vanaf het begin al het meeste aan. De laatste jaren heeft zij veel werkervaring opgedaan en de benodigde opleidingen behaald. Sabine heeft in 2007 Erkend Financieel Adviseur (EFA) behaald, in 2014 Financial Planner (FFP) en alle benodigde WFT-diploma’s. Sabine krijgt elke dag veel energie van de gesprekken met de klanten en vindt het fijn om ze te kunnen helpen bij het waarmaken van hun woonwensen. Ze is sociaal, enthousiast en een echte netwerker. Daarnaast is zij een harde werker en kan ze goed plannen en organiseren. Zij is ervan overtuigd met haar eigenschappen en doorzettingsvermogen samen met Sonja haar droom tot een succes te maken. In Sonja heeft Sabine een perfecte zakelijke partner gevonden. Juist omdat ze verschillend zijn, kunnen zij elkaar goed aanvullen en ondersteunen. Hun ideeën liggen op één lijn, wat zorgt voor een goede samenwerking.

Sonja den Blanken (33) is samenwonend met haar partner in Naarden en samen hebben zij een zoon van 2 jaar. Zij is na haar HBO studie ‘Tourism & Leisure Management’ in 2005 de financiële dienstverlening ingegaan. Zij is gestart bij de Postbank als telefonisch hypotheekadviseur en maakte in 2006 de overstap naar de Rabobank als commercieel medewerker binnendienst. Van 2008 tot 2015 is zij financieel adviseur geweest en adviseerde zij klanten en prospects van de Rabobank op het gebied van hypotheken en overige particuliere financiële vraagstukken. Het laatste jaar heeft zij ervaring opgedaan op het gebied van leidinggeven als teamleider van de financieel adviseurs. Sonja heeft in 2006 Erkend Financieel Adviseur (EFA) behaald, in 2014 Financial Planner (FFP) en alle benodigde WFT-diploma’s. Sonja krijgt veel energie van contact met klanten Haar ouders hebben 25 jaar lang een supermarkt geëxploiteerd, waardoor zij weet hoe het is om ondernemer te zijn. Nu zij veel ervaring in het vak heeft opgedaan is dit voor haar het moment de stap een eigen onderneming te starten. De vestiging in Hilversum is voor haar een fantastische kans omdat zij hier geboren en getogen is. Zij kent het werkgebied op haar duimpje en heeft een groot netwerk in de omgeving. Sonja is vriendelijk, behulpzaam en enthousiast. Met haar ambities en drive is zij er zeker van samen met Sabine een succes te kunnen maken van Hypotheek Visie Hilversum.

Onderneming

www.hypotheekvisie.nl/hilversum

Kernprofiel
Hypotheek Visie voorziet haar klanten van een passend hypotheek advies of een financiële planning. Uiteraard kan een klant terecht voor alle financiële vraagstukken. Sonja en Sabine willen graag een goede relatie met hun klanten opbouwen zodat ze bij alle financiële wijzigingen kunnen helpen.

Doordat Hypotheek Visie de mogelijkheid heeft om bij de meeste geldverstrekkers een hypotheek voor de klant af te sluiten is de keuzehoeveelheid producten enorm. Voor iedere klant en situatie is een geldverstrekker met passende hypotheekvormen en voorwaarden te vinden.

Doelgroep
Iedereen met een woonwens is welkom. Een woonwens kan het aankopen van een woning zijn (bestaande of nieuwbouw), verbouwen van de huidige woning, overname van de woning i.v.m. scheiding, het verkrijgen van een (deel van) woning door overlijden. Naast het gebruik van de landelijke naamsbekendheid van Hypotheek Visie en haar landelijk reclamecampagnes zullen Sonja en Sabine zich lokaal bekend gaan maken door adverteren, flyeren en netwerken.

Missie
Sonja en Sabine zijn twee jonge vrouwen die graag mensen helpen en het belangrijk vinden om hun klanten op een juiste wijze te adviseren en uitgebreid de tijd voor ze te nemen. Ze zijn betrouwbaar en denken mee. In hun ogen draait de financiële dienstverlening om het helpen van mensen. De uitdaging is de complexiteit van hypotheken en alles wat daarbij komt kijken in begrijpelijke taal over te brengen naar hun klanten. Zij doen dit door het gesprek persoonlijk te maken en het vertrouwen uit te stralen naar de klanten zodat de klanten de beste keuze kunnen maken. Het is belangrijk dat de klant begrijpt waar hij/zij voor tekent. Sabine en Sonja hopen op deze manier een levenslange partner voor de klant te zijn.

Visie
Sonja en Sabine worden blij van een tevreden klant en krijgen ontzettend veel energie van het helpen van mensen bij hun financiële vraagstukken. De aankomende jaren willen ze een mooie goedlopende onderneming op te bouwen. Ze realiseren zich dat dit keihard werken zal zijn en zich elke dag volledig zullen moeten inzetten. Ze zijn van mening dat ze flexibel moeten zijn en moeten mee denken met de wensen van de klant. Veel klanten wensen een afspraak in de avonduren of in het weekend en daarom richten ze de openingstijden zo ruim mogelijk in. Omdat ze beiden ervaren adviseurs zijn kunnen ze klanten direct helpen en met ze in gesprek gaan, ook als ze binnenlopen zonder afspraak. Over 5 jaar willen Sonja en Sabine de gehele financiering afgelost hebben en nog steeds ieder jaar de omzet laten groeien. Door het eigen netwerk uit te breiden en een klantenportefeuille op te bouwen denken ze dit te bereiken.

Positionering in de markt
Hypotheek Visie Hilversum is gevestigd in de binnenstad, net buiten de winkelstraat. Het is een drukke doorgaande weg met betaalde parkeerplaatsen voor het pand aan de weg. Veel winkelend publiek komt langs het kantoor. Ze vinden het belangrijk om duidelijke reclame in de etalage te maken.

Momenteel is de woning- en hypotheekmarkt sterk aan het stijgen. De huizenprijzen vliegen omhoog, huizen worden veelal binnen een aantal dagen verkocht. Vaak ook boven de vraagprijs. Daarbij hebben we te maken met een historisch lage rente. De afgelopen jaren is er veel duidelijkheid gekomen over de wettelijke regels omtrent hypothecaire financieringen. De klant is nu gewend aan de nieuwe regels en daarmee is de onzekerheid weg. Doordat de prijzen stijgen, zit er meer beweging in de markt en is minder sprake van mogelijke restschulden. Ook de periode van overbrugging met dubbele maandlasten wordt korter. Daarnaast stijgen de huurprijzen, waardoor mensen sneller overwegen een woning te kopen. In combinatie met een lage rente geeft dit simpelweg lagere maandlasten.

Concurrentiepositie
In dezelfde straat zijn ook concurrenten gevestigd. Daarnaast zijn er in Hilversum in totaal 34 onafhankelijke intermediairs gevestigd (bron: Independer). De meeste intermediairs in deze financiële wereld zijn mannen, waarbij vaak het beeld bestaat van verkopers in plaats van adviseurs. Sonja en Sabine onderscheiden zich door hun advieskracht en worden ondersteund door de gemoedelijkheid en betrouwbaarheid van Hypotheek Visie. De kracht zit met name in henzelf, zij zijn 2 jonge betrouwbare vrouwen met een hoge gunfactor.

Wat wordt bereikt met de financiering
Sonja en Sabine willen een financiering afsluiten voor de investering in, overname en opstart van de Hypotheek Visie vestiging in Hilversum. Hiermee sluiten ze zich aan als franchisenemer bij Hypotheek Visie. Daarnaast hebben ze werkkapitaal nodig voor onder andere marketing en naamsbekendheid binnen het werkgebied.

Structuur

organigram

Financieringsbehoefte

De lening zal worden gebruikt voor investering en overname om franchisenemer te worden en werkkapitaal te genereren.

Investeringsoverzicht

Overname en investering franchisenemer Hypotheek Visie Hilversum € 75.000,-
Bouwkundige voorzieningen € 5.000,-
Waarborgsom huur € 9.075,-
Marketing en communicatie start € 10.000,-
Werkkapitaal € 86.925,-
Totaal €186.000,-
Inbreng eigen middelen € 36.000,-
Lening via Collin Crowdfund €150.000,-

Leenbedrag: € 150.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing

Risico

Zekerheden

  • De v.o.f. is debiteur en door de gekozen structuur (V.O.F.) zijn beide firmanten hoofdelijke aansprakelijk voor de lening.
  • Er is overeengekomen dat in het 1e jaar de privéopnames in ieder geval beperkt worden. Daarnaast kunnen bij tegenvallende resultaten ook in een later stadium met lagere privéopnames genoegen genomen worden. Dit is mogelijk, doordat de partners van de vennoten voldoende verdiencapaciteit hebben om grotendeels in het levensonderhoud te kunnen voorzien.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet komt tot een Verhoogd risico, omdat het een startende onderneming betreft.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. De scores zijn gebaseerd op de eerste 2 jaar prognose. 
De prognose wordt mede onderschreven door de franchisegever Hypotheek Visie Centrale. De onderneemsters worden met raad en daad ondersteund door een financieel gezonde franchisegever. Hypotheek Visie heeft een heldere kijk op de toekomst. De centrale organisatie biedt ondersteuning op het gebied van administratie, marketing en communicatie, automatisering, Compliance, Kwaliteit van het advies e.d. 

Rentabiliteit
Op basis van een realistisch opgestelde begroting wordt vanaf de derde maand gerekend met 5 betaalde adviezen per maand. Hypotheek Visie onderschrijft de begroting met de opmerking dat dit aan de onderkant van haar eigen verwachting ligt. De winst voor privéopname is na het 1e jaar € 61.000,-. Door de beperkte privéopname wordt het dit jaar licht positief afgesloten met een cashflow van € 17.000,-. De franchisegever Hypotheek Visie geeft wat extra ruimte door een getrapte opbouw van de fee (jaar 1 10%, jaar 2 20% en daarna 30%). Over het 2e jaar wordt een omzet van € 269.000,- verwacht met winst van € 92.000,- voor privéopname. De rentabiliteit is doordat wel privéonttrekkingen zijn geprognosticeerd en het verliesgevende 1e opstartjaar gekwalificeerd op Matig. 

Solvabiliteit
Bij de start van de V.O.F. wordt door beide onderneemsters samen een vermogen ingebracht van €36.000,-. Hiermee wordt voldoende weerstand geboden voor de eerste 2 jaar met een verwachte solvabiliteit van respectievelijk 25% en 17% op balanstotalen van € 204.000,- en € 145.000,-. Vanwege de gekozen structuur van een V.O.F. zijn beide dames hoofdelijk aansprakelijk voor de lening, daarmee is de maximale betrokkenheid gewaarborgd. De solvabiliteitsscore komt uit op Voldoende

Liquiditeit
De liquiditeit is – mede door de hoogte van de gevraagde financiering en de eigen inbreng – Excellent met een current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) 3,7 in het 1e jaar en 2,1 in het 2e jaar. Juist door een iets ruimer genomen financiering beschikt de vennootschap vanaf de start over voldoende middelen om door de groeifase heen te komen. Voorzichtigheidshalve hanteren we de score Goed.

Samenvattend
Rentabiliteit: Matig
Solvabiliteit: Voldoende
Liquiditeit: Goed
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-8903 heeft € 500 geïnvesteerd.
25-07-2016 om 10:13
investeerder-6794 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
25-07-2016 om 10:12
investeerder-17677 heeft € 500 geïnvesteerd.
25-07-2016 om 10:12
investeerder-16140 heeft € 3.000 geïnvesteerd.
25-07-2016 om 10:12
investeerder-16619 heeft € 500 geïnvesteerd.
25-07-2016 om 10:11

Ondernemer
Sabine Bomhof
Sonja den Blanken

Crowdfund Coach


Mark van Dijk