Oisterwijk , 19-03-2020

Investeerders stemmen massaal in met specifieke ondersteuningsmaatregel

Hart onder de riem voor leningnemers van crowdfundplatform Collin Crowdfund

Het Coronavirus heeft grote impact op de economie. In lijn met het pakket aan noodmaatregelen dat de Nederlandse overheid heeft samengesteld om de landelijke economie te ondersteunen, zat ook Collin niet stil. Het platform kwam de mogelijkheid van opschorting van aflossingsverplichtingen overeen met haar investeerders.

Inventarisatie
De directie van Nederlands grootste crowdfundplatform schreef eind vorige week al haar leningnemers aan met de vraag of zij door het Coronavirus getroffen worden in hun dagelijks bezigheden. Collin maakte hen daarnaast bewust van de eerste maatregelen van de overheid en onderzocht of zij geholpen zouden zijn met een periodieke opschorting van de maandelijkse aflossingen op lopende leningen via Collin.

Algemeen directeur Jeroen ter Huurne vertelt: “Op onze oproep werd direct gereageerd door vele ondernemers, die via de crowd hun bedrijfsfinanciering invulden. We hebben onmiddellijk doorgepakt en ook onze vele duizenden investeerders gevraagd of zij een periodieke opschorting zouden willen ondersteunen”.

Mandaat van investeerders
Uiteindelijk is besloten om mandaat te vragen om maximaal 6 maanden opschorting toe te staan. Zijn de problemen groter als gevolg van Corona, dan past Collin Crowdfund maatwerk toe. CFO Bas Denissen geeft aan dat onzeker is hoeveel bedrijven de maatwerkroute moeten gaan nemen. “Nee, dat weten we nog niet. Allereerst proberen wij het leed in termen van liquiditeitsspanning te dempen met een generieke maatregel. Maatwerk kan indien verstandig; daarnaast evalueren wij de generieke maatregel over 3 maanden per gefinancierde klant”.

Trots
Jeroen ter Huurne is trots op de reactie van de investeerders: “Het is hartverwarmend te zien dat de persoonlijke belangen letterlijk even vooruit worden geschoven, met als doel om de MKB ondernemingen overeind te houden. Het ‘let een beetje op elkaar’ van Rutte wordt hier in de praktijk gebracht.”, aldus de CEO. “Natuurlijk zit niemand hier op te wachten. Onze leningnemers niet, onze investeerders niet en wij als platform niet.”. De directeur vervolgt: “Maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Als je dan ziet hoe onze medewerkers de schouders eronder zetten en hoe onze investeerders nagenoeg volledig een toegewijd oog hebben door massaal ‘voor’ te stemmen op dit voorstel, dan zijn we daar heel trots op.
Per saldo reageerden ruim 5.300 investeerders binnen 24 uur op de uitgezette stemronde. Maar liefst 96% stemde voor de door Collin bedachte maatregel van uitstel van aflossing.

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille