25244

Johnny’s Burger Alphen aan den Rijn

€ 80.000  |  7,5% rente  |  48 maanden  Investeerders: 90
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

1 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 12-08-2016 in 1 uur volgeschreven door 90 investeerders

Samenvatting

Johnny’s Burger Company is een take away en delivery concept dat eerlijke, smaakvolle en kwalitatief goede hamburgers thuisbezorgt. Tevens is de doelstelling om, waar mogelijk, biologische producten te gebruiken. Het doel van de leningaanvraag via Collin is het openen van een Johnny’s Burger franchisevestiging door Sahin Kahraman in Alphen aan den Rijn.

Franchisegever
De missie is om eind 2016 een totaal van ruim 20 filialen in Nederland te hebben. Op lange termijn is dit om ook uitbreiding binnen Europa te bereiken en in Nederland de nummer 1 te worden en te blijven in kwalitatief hoogwaardige hamburgers, die thuisbezorgd worden. Johnny’s Burger Alphen aan den Rijn wordt een Halal gecertificeerde vestiging van de snelst groeiende franchiseketen van dit moment in Nederland, die zich onderscheidt met een exclusief assortiment in de diepte. Uniek aan de burgers van Johnny’s is de authentieke, à la minute bereiding. Elke burger komt uit zijn eigen vacuümverpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Dit geeft een sublieme, persoonlijke eetbeleving. De kracht van Johnny’s Burger Alphen aan den Rijn zit hem in het triple serviceconcept: Eat-in, Food to Go én Delivery.

Ondernemer
De ondernemer Sahin Kahraman is sinds 2008 zelf eigenaar van een pizzeria & grillroom (Oliva te Nieuwkoop) geworden. In deze hoedanigheid heeft hij 30 personeelsleden en geeft hij dagelijks leiding aan ongeveer 12 mensen. Daardoor heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen als leidinggevende en als ondernemer. Hij komt uit Nieuwkoop en verwacht in Alphen een mooie vestiging van Johnny’s Burger te kunnen openen.

Financieringsbehoefte

De totale investeringsbehoefte is € 129.500,-, waarvan € 25.000,- uit eigen middelen ingebracht wordt. Ook zal de BTW voor het eerste kwartaal van € 24.500,- uit eigen middelen worden betaald. Deze eigen inbreng is geverifieerd door de franchisegever. De overgebleven € 80.000,- is de gevraagde financiering via Collin. De looptijd is 48 maanden met een maandelijkse lineaire aflossing. De rente is 7,5%. 

Structuur

De debiteuren zijn Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn B.V. en Kahraman Holding B.V. met als enig aandeelhouder Sahin Kahraman.

Risico

De Dun & Bradstreet score noteert een Verhoogd risico. De Collin Credit Score is na afwaardering Ruim voldoende. Sahin Kahraman geeft een persoonlijke borgstelling af van € 80.000,-. 

Video Pitch

Leendoel

Het leendoel is het openen van de franchisevestiging Johnny’s Burger te Alphen aan den Rijn. Johnny’s Burger is een full franchiseformule, die veel ondersteuning biedt aan haar franchisenemers, door gedetailleerd inzicht in de performance op vestigingsniveau en als het moet op orderniveau. De lening wordt gebruikt voor de verbouwing en inrichting van de vestiging, aanschaf van apparatuur en vervoersmiddelen, huurgarantie en een lokaal marketingbudget voor het eerste jaar. Deels zijn deze kosten al betaald door de eigen inbreng en deels betreft het openstaande facturen van de verbouwing die in volle gang is. Sahin wil zo snel mogelijk open gaan in Alphen.

Ondernemer

Sahin Kahraman (1985) komt uit Nieuwkoop uit een ondernemersgezin. Samen met zijn familie heeft hij in het verleden in verschillende plaatsen in Nederland Pizzeria & Grillroom restaurants gehad. Hij heeft daarmee al een flink aantal jaren ervaring in de keuken opgebouwd als het gaat om bakken en braden.

Na deze ervaring opgedaan te hebben binnen de familiezaken, is hij sinds 2008 zelf eigenaar van een pizzeria & grillroom (Oliva te Nieuwkoop) geworden. In deze hoedanigheid heeft hij 30 personeelsleden onder zich en geeft hij dagelijks leiding aan ongeveer 12 mensen. Daardoor heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen als leidinggevende en als ondernemer. Deze onderneming draait goed en heeft geen dagelijkse bemoeienis meer nodig, mede doordat het in een VOF structuur is opgenomen met een goede vriend.

Momenteel woont Sahin samen met zijn vrouw (vorig jaar getrouwd) in een huurwoning. In de vaste lasten kan hij voorzien met het inkomen dat hij nu al genereert uit de pizzeria Oliva. 
Sahin investeert zijn spaargeld van de afgelopen jaren in deze nieuwe opstart, omdat hij geloof heeft in het concept en het succes van Johnny’s. 

Sahin ziet zichzelf graag als onderdeel van de professionele Johnny’s organisatie. Het doel is om Johnny´s Burger Alphen a/d Rijn tot het beste delivery concept te maken die een top service kan bieden aan haar klanten.

Onderneming

Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn is een Halal gecertificeerde vestiging van een van de snelst groeiende franchiseketens van dit moment in Nederland, die zich onderscheidt met een exclusief en diep assortiment. Uniek aan de burgers van Johnny’s is de authentieke, à la minute bereiding. Elke burger komt uit zijn eigen vacuümverpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Dit geeft een sublieme, persoonlijke eetbeleving. De kracht van Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn zit hem in het triple serviceconcept: Eat-in, Food to Go én Delivery.

Informatie over Franchisegever
De missie op kortere termijn is om eind 2016 een totaal van ruim 20 filialen in Nederland te hebben. Op de lange termijn wil men uitbreiden binnen Europa en in Nederland de nummer 1 worden en blijven in thuisbezorgde, kwalitatief hoogwaardige hamburgers. Het concept is ontstaan in Nederland in 2014 toen de oprichters met elkaar tot de conclusie kwamen dat er in Nederland geen kwalitatieve hamburgers thuisbezorgd werden. Het idee groeide uit naar Johnny’s Burger Company en staat voor de vintage hamburgerketen: old school met slow-cooked hamburgers. Tarek Cherkawi en Maarten Luk, twee ondernemers uit de restaurant franchising- en verpakkingswereld, zijn de oprichters.

Inmiddels zijn er 15 geopende vestigingen in Nederland. Hiervan zijn er 4 Shop in shop: Purmerend, Amsterdam Ceintuurbaan, Haarlem; en 11 Stores: Amsterdam-Noord, Leiden, Zoetermeer, Gouda, Rotterdam Kralingen, Hoofddorp, Leidschendam, Noordwijk, Krommenie, Schiedam en Rijswijk. Op (zeer) korte termijn worden er Stores geopend in Utrecht, Eindhoven, Groningen, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen, Arnhem en Rotterdam (Eat-in restaurant).

Concept
Johnny’s Burger Company maakt hamburgers alleen op bestelling. Na bereiding worden de hamburgers zo snel mogelijk bezorgd bij de klant. Het bezorggebied is bewust niet heel groot, omdat de versheid anders niet gegarandeerd kan worden, terwijl dat juist een Unique Selling Point van het bedrijf is. De minimale openingstijden zijn van 16.00 uur tot 22.00 uur, 364 dagen per jaar. Ze hebben voor ieder wat wils, met keuze uit 10 verschillende burgers, wraps, salades en bijgerechten zoals potato wedges en twister fries. Daarnaast wordt er door de productcommissie vanuit de Franchiseformule elk kwartaal een nieuwe burger ontwikkeld. Het drankenassortiment is smal maar doeltreffend. De klant heeft de keuze uit Coca-Cola, Fanta, Sprite, Ice tea, water en Red Bull. De dranken worden voorgekoeld op 5 graden Celsius, zodat bij aankomst bij de klant er een frisse drank op tafel komt.

Prijs
Johnny’s Burger hanteert vaste prijzen in het hele land, met als uitgangspunt dat het voor iedereen bereikbaar is. Vanaf € 9,95 is een burgermenu aan huis te verkrijgen. De bezorging is altijd gratis. Met de prijs zit het bedrijf in het laagsegment ten opzichte van professionele fooddelivery bedrijven als Domino’s Pizza en bijv. Sparerib Express. 

Plaats & Distributie
Alphen a/d Rijn heeft 107.000 inwoners en is een van de snelst groeiende gemeentes met veel werkende jonge mensen. Johnny’s Burger heeft geen directe concurrentie, omdat Johnny’s Burger gespecialiseerd is in de bezorgservice. Indirecte concurrenten zijn o.a. McDonalds en lokale snackbars.

De locatie zit op een druk punt in het recent opgeleverde winkelcentrum “de Baronie” in het centrum van Alphen aan den Rijn. Naastgelegen supermarkten (Hoogvliet en Lidl) en andere food-delivery zaken (Domino’s en Subway) zorgen voor een goede traffic. Ook de kleine middenstand is goed vertegenwoordigd: visboer, bakker, Kruidvat, etc. Al met al een representatieve zichtlocatie.
Voor kort parkeren is het tot 90 minuten gratis parkeren in de bovenliggende parkeergarage. 

Concurrentie
De concurrentie bestaat uit de andere bezorgdiensten. In hetzelfde winkelcentrum zitten bijvoorbeeld de Domino’s pizzeria, met zes bezorgfietsen. Ook zit er verderop een Subway, wat concurrentie kan vormen voor de Eat-in.
In een aangrenzende wijk zit er nog een tweede Domino’s vestiging en een New York Pizza. 
De aanwezigheid van deze vestgingen toont aan dat er een goede bezorgcultuur bestaat in Alphen. 

Doelgroepen
Een hamburger is een geliefd product binnen alle lagen van de bevolking tussen 10 en 60 jaar. Mannen appreciëren alle soorten hamburgers, terwijl vrouwen eerder kiezen voor de verse hamburger. Omdat Johnny’s Burger, naast de hoogste kwaliteitseisen, een Halal-certificering heeft, kunnen we ook de doelgroep van moslims makkelijker bereiken. Voor de Eat-in component bestaat de doelgroep uit mensen die winkelen en boodschappen doen in de omgeving en zij die gepland hebben om te komen eten bij Johnny’s Burger. De Delivery en Food to Go componenten zijn het populairst onder alleenstaanden en tweeverdieners zonder kinderen. Door de huidige ontwikkeling vanuit de productcommissie van de franchisegever om een kindermenu in het assortiment te gaan voeren, kunnen we de doelgroep van samenwonenden met kinderen beter bereiken.

Ambitie ondernemer
De kernwaarden laten zien vanuit welke basisgedachte Johnny’s Burger denkt en doet. Dit geldt voor de benadering van klanten, omgang met elkaar en op welke wijze wij de beste willen zijn.

  • Talent verwezenlijken: Johnny’s medewerkers zitten vol gekend- en ongekend talent. Door deze met elkaar te ontdekken en te verbinden, zijn wij in staat om elke dag te oogsten.
  • Kwaliteit: door talent te verwezenlijken komt de interne kwaliteit tot bloei en zijn wij in staat om de klant exact te leveren waar hij naar verlangt.
  • Vertrouwen: door op elkaar te kunnen rekenen en met elkaar te bouwen maken wij een (h)eerlijk product.

Structuur
De debiteuren zijn Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn B.V. en Kahraman Holding B.V. met als enig aandeelhouder Sahin Kahraman. 
organigram

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Verbouwing € 37.700,-
Inventaris, inrichting, vervoersmiddelen en voorraad € 40.980,-
Franchise Fee, huurgarantie en BTW € 35.820,-
Marketingkosten € 15.000,-
Totaal € 129.500,-
Eigen inbreng € 49.500,-
Lening via Collin € 80.000,-

Leenbedrag: € 80.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 48 maanden, lineaire aflossing

Risico

Zekerheden 

  • De debiteuren zijn Johnny’s Burger Alphen a/d Rijn B.V. en Kahraman Holding B.V.
  • Sahin Kahraman geeft een persoonlijke borgstelling af van € 80.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment een morele waarde.

Dun & Bradstreet
De Dun & Bradstreet score noteert een Verhoogd risico, aangezien het een startende onderneming betreft.

Collin Credit Score 
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Voor de beoordeling is uitgegaan van de prognose 2016 na financiering, rentebetalingen en aflossingen op de lening via Collin. De prognoses zijn degelijk onderbouwd en passend bij het verzorgingsgebied, de branche en ervaringscijfers van de franchisegever. Ze zijn opgesteld in samenwerking met BDO-accountants. De Collin Credit Score is Ruim voldoende na afwaardering. De vestiging Alphen aan den Rijn is voor Johnny’s Burgers een nieuwe locatie. De prognoses zijn gebaseerd op de ervaringen van andere vestigingen. De andere, via Collin gefunde vestigingen draaien conform eerdere prognoses.

Rentabiliteit
In de prognose is een management fee opgenomen, maar aangezien ondernemer al voldoende inkomen kan halen uit zijn huidige onderneming, zit hierin ruimte om mogelijke tegenvallers op te vangen. Het verwachte netto cashflowoverschot na rente, aflossingen en privé opnamen is € 9.000,- in 2016. De ondernemer is zeer ervaren in de branche. Ondanks het startende karakter van deze vestiging is het o.i. daarom verantwoord om de score te handhaven op Goed voor de resterende vijf maanden van 2016. In 2017 is de score eveneens Goed met een verwachte netto cashflowoverschot van € 27.000,- bij een geprognosticeerde omzet van € 360.000,-. Hiermee komt de kwalificatie voor de rentabiliteit op Goed.

Solvabiliteit
De openingsbalans na financiering geeft de score Voldoende met een solvabiliteit van 19% op een balanstotaal van € 130.000,-. Eind 2016 zal deze solvabiliteit door toevoeging van de winst en de aflossingen (totale lening af te lossen in 48 maanden), naar verwachting stijgen naar 25% op een balanstotaal van € 136.000,-. Eind 2017 wordt een solvabiliteit van 42% (Goed) geprognosticeerd. De score Voldoende van de openingsbalans wordt aangehouden.

Liquiditeit
Bij de openingsbalans na financiering is de liquiditeit Voldoende met een current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) van 1,1. Eind 2016, dus vijf maanden na de start, is de liquiditeit naar verwachting gestegen naar 1,3 om vervolgens door te stijgen naar een verwachte 1,8 eind 2017. Vooralsnog hanteren wij de score Voldoende.
 
Samenvattend

Rentabiliteit: Goed
Solvabiliteit: Voldoende 
Liquiditeit: Voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Investeerders vanaf € 1.000,- ontvangen een kortingskaart voor 10% korting gedurende de looptijd van de lening bij bestellingen in alle vestigingen van Johnny’s Burger Company. 

De waardebon zal digitaal worden verzonden via Collin, aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer.

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-12858 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-08-2016 om 10:12
investeerder-3144 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-08-2016 om 10:12
investeerder-19898 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
12-08-2016 om 10:12
investeerder-10128 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
12-08-2016 om 10:11
investeerder-18954 heeft € 500 geïnvesteerd.
12-08-2016 om 10:11

Ondernemer

Sahin Kahraman

Crowdfund Coach


Henk Beke