In de Buurt 19-12-2016

Nieuw in Delft: hippe sportschool voor vrouwen

Sporten doen we binnenkort niet meer in een simpele sportschool, maar in een heuse ‘health boutique’ voor vrouwen. Vanaf 23 januari opent BBB health boutique in Delft. Er zijn al vestigingen in de Amsterdamse Jordaan en Utrecht, dus je raadt het al: dit wordt een hippe zaak.

Trainen doen ze hier niet op loopbanden en stepapparaten, maar in warmtecabines waarin de temperatuur kan oplopen tot 50 graden. “Dit is een super effectieve manier van sporten, omdat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de doorbloeding van huid, spieren, gewrichten en bindweefsel wordt gestimuleerd”, vertelt de Delftse Ilse van de Steege. Daarnaast worden er ook lessen gegeven in yoga, hiit en pilates. “Verder kijken we naar het grote geheel: hoe eet je? Hoe zit je in je vel? Dat zijn allemaal dingen die meespelen als je je doel wil bereiken.”

Health boutique in Delft

Ilse is degene die de BBB Health boutique naar Delft heeft gehaald. “Ik was een jaar geleden op zoek naar een sportschool om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken, maar voelde me niet thuis in de kille bodybuildersfeer van de gemiddelde sportschool en vond het lastig om in mijn eentje mijn doelen te bereiken. Toen vertelde een vriendin over de BBB health boutique in Amsterdam. Ik vond de persoonlijke aanpak en sfeer daar heel fijn, maar na een rondje Googlen bleek er nog geen vestiging in Delft te zijn. Wel zag ik dat je franschisenemer kon worden. Ik wist het: dit is iets voor mij!”

Crowdfunding

En dus besloot ze er werk van te maken. De oprichters zagen een health boutique in Delft ook wel zitten en het pand aan de Kristalweg werd geregeld. Alleen moest Ilse nog wel even ergens 110.000 euro vandaan halen. “In Haarlem was dit gedaan via crowdfunding. Een leuke manier waarbij je meteen ambassadeurs krijgt voor je zaak, dus ik besloot het ook te doen.” Een schot in de roos: binnen 35 minuten was het benodigde geld binnen. “Dat vond ik heel bijzonder.”

Nog even geduld

Nu het geld binnen is, wordt er flink geklust om de sportschool op tijd af te krijgen voor januari. Je kunt je al wel opgeven voor een proefles. Een abonnement zal tussen de 79 en 129 euro per maand gaan kosten.