Nieuwe eigenaar Kaldi Koffie & Thee in het centrum van Amersfoort

Nieuwe eigenaar Kaldi Koffie & Thee in het centrum van Amersfoort

Sinds 16 mei is ondernemer Fred Homan de nieuwe eigenaar van Kaldi Koffie & Thee aan De Kamp 10 in het centrum van Amersfoort. De officiële opening vindt plaats op 14 juni aanstaande. Kaldi serveert koffie en thee in een proeflokaal om direct van te genieten, voor onderweg en voor thuis gebruik. De financiering voor de overname is gedeeltelijk verkregen via een succesvolle crowdfund campagne via Collin Crowdfund. De lening aanvraag is volgeschreven door 92 investeerders.

Gastvrijheid en een goede kop koffie en thee
‘Het is voor mij een langgekoesterde droom om als zelfstandig ondernemer een bedrijf te beginnen’, vertelt Fred Homan enthousiast. ‘Een droom die bestaat uit het realiseren van een eigen koffie- en theeonderneming waarbij alles draait om gastvrijheid en een uitzonderlijk goede kop koffie en thee. Ik heb een franchiseformule gezocht met dezelfde kernwaarden. En de kortste weg naar een perfecte kop koffie en thee heb ik gevonden bij Kaldi Koffie & Thee’.

Totaalbeleving
Kaldi is een onderscheidend concept van koffie- en theespeciaalzaken met in totaal 29 franchisevestigingen in Nederland. Kaldi Amersfoort combineert drie functies in één: winkel, proeflokaal en ’take away’. Een zogenaamd blurring concept, dé trend waarbij retail concepten en horeca samensmelten. De winkel verkoopt de betere koffie uit de gehele wereld, verschillende theesoorten, espressomachines en accessoires. Verder bestaat het assortiment uit (Leonidas) chocola, Italiaanse koekspecialiteiten en cadeau-artikelen. In het proeflokaal in de winkel worden verschillende koffie- en theesoorten verkocht, plus bijbehorende versnaperingen.

Financiering door crowdfunding
Voor de overname van Kaldi Amersfoort is de financiering gedeeltelijk verkregen door crowdfunding via Collin Crowdfund. De succesvolle crowdfund campagne voor de financiering van € 60.000 is volgeschreven door 92 investeerders.