Asser Courant 13-1-2017

Nieuwe eigenaren voor Steenhouwerij Engberts in Assen

Assen – Steenhouwerij Engberts (sinds 1883) aan de Oude Molenstraat in Assen heeft nieuwe eigenaren. Het zijn Ronald Haveman en Erik Posthuma, die samen zijn opgegroeid in het bedrijf waar ze al 23 jaar voor werken.

Steenhouwerij Engberts is gespecialiseerd in de verkoop en bewerking van grafmonumenten en natuursteen. Door gebrek aan opvolging in de familie kwamen Haveman en Posthuma in beeld.

Nieuwe ideeën

‘De naam Steenhouwerij Engberts blijft bestaan’ aldus Haveman. ‘Daar hebben de ondernemers zelf ook 23 jaar hard aan meegewerkt. Wij zien het als een grote uitdaging om met nieuwe ideeën het bestaande bedrijf groter te maken en daardoor meer afzet en omzet te creëren.

Zo gaat het duo ook het interieur- en bouwsegment weer nieuw leven inblazen voor de verkoop van onder meer vensterbanken en haardplateaus, alsmede de verkoop van urnen en urngedenkstenen.

Crematies

Posthuma: ‘We zien een stijging van het aantal crematies ten opzichte van het aantal begrafenissen. Daarom verkopen wij sinds enige tijd ook sierurnen. Wij willen naast onze toonzaal ook een webshop opzetten voor de online verkoop van urnen en overige as bestemmingen zoals sieraden en objecten voor thuis. Maar een belangrijk onderdeel blijft natuurlijk het verzorgen van een compleet grafmonument.

Haveman en Posthuma financierden de overname van het bedrijf gedeeltelijk via de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Het resterende bedrag verkregen zij door middel van crowdfunding via Collin Crowdfund.

Verhuizing

Met het oog op de toekomst verhuist het bedrijf op korte termijn naar een beter bereikbare locatie in Assen.