25008

Snap Fitness Belgie

€ 200.000  |  7,5% rente  |  60 maanden  Investeerders: 193
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

7 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Ruim voldoende
Deze leningaanvraag is op 10-08-2016 in 1 uur volgeschreven door 193 investeerders

Samenvatting

Organisatie
Snap Fitness is een internationale franchiseorganisatie die al meer dan 13 jaar aan de weg timmert. Wereldwijd heeft de organisatie ruim 2.000 fitnesscentra en 2 miljoen klanten. Gemak staat centraal bij Snap Fitness. Snap Fitnesscentra zijn gemakkelijk te bereiken en hebben goede parkeervoorzieningen. Daarnaast zijn de centra veilig, kleinschalig en 24/7 open. Verder kenmerkt het Snap Fitnessconcept zich door betrokken managers, aantrekkelijke prijzen en geen ingewikkelde contracten met langdurige opzegtermijnen. De compacte fitnesscentra worden dichtbij de klanten gevestigd, op zichtlocaties in wijken/plaatsen van minimaal 8.000 inwoners.
 
In Breda vestigt Snap Fitness haar 2e club in Nederland. Naast de club is ook het hoofdkantoor voor de Benelux gevestigd. De club in Breda is een corporate club, deze wordt door de Nederlandse Master zelf gerund. De club in Breda heeft ook een showroomfunctie voor de verdere uitrol van nieuwe vestigingen.

Financieringsbehoefte

De totale investering bedraagt € 592.000,-, waarvan € 212.000,- uit eigen middelen komt en € 180.000,- via lease van de apparatuur is geregeld. De gevraagde financiering voor de Snap Fitness club in Breda bedraagt € 200.000,-. De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente is 7,5%. 

Structuur

De twee aandeelhouders van moedermaatschappij FEB247 B.V. zijn voor 60%FEBCMI B.V. en voor 40% FEBWAVE B.V. via de tussenholding FEB Holding B.V. Via hun persoonlijke holdings hebben Theo Vermeeren en Han Walet ieder 50% van de aandelen van FEBWAVE B.V. FEB CMI B.V. is voor 100% van verschillende Associates van Capital Mills. FEB247 Breda B.V. (h.o.d.n. Snap Fitness Breda) is evenals FEB247 Den Bosch B.V. een werkmaatschappij van FEB 247 B.V. op het niveau van een Snap Fitness vestiging. Het doel is dat er meer vestigingen met ieder hun eigen werkmaatschappij zullen volgen in de toekomst rente is 7,5%. 

Risico

Dun & Bradstreet geeft een Verhoogd risico voor FEB247 Breda B.V. Reden hiervan is dat het een startende onderneming is. De Collin Credit Score komt overall uit op Ruim voldoende. FEB247 B.V. en FEB247 Breda B.V. worden beide debiteur voor deze lening. De minderheidsaandeelhouders geven via hun persoonlijke holdingmaatschappijen een gezamenlijke borgstelling van € 100.000,- af. FEB CMI B.V. geeft een borgstelling af van € 40.000,-. Daarnaast is een non-onttrekkingsverklaring overeengekomen tot en met een solvabiliteit van 30%.

Video Pitch

Leendoel

Met de gevraagde lening kunnen de investeringen worden betaald voor Snap Fitness Breda (FEB 247 Breda B.V.). De club is 1 mei geopend en de verbouwings- en inrichtingskosten zijn voorgefinancierd door de aandeelhouders. Feitelijk wordt de club turnkey overgedragen aan de B.V. en wordt een deel van het voorgefinancierde eigen vermogen (70%) omgezet in vreemd vermogen (34% van het balanstotaal). Reden is ruimte te creëren bij aandeelhouders voor verdere groei van het concept. De overige 30% is de leasefaciliteit van de apparatuur. 

Crowdfunding past uitstekend bij de opstart van een fitnesscentrum. Niet alleen qua financiering, ook de marketingwerking die van Collin Crowdfund uitgaat, is ondersteunend aan de uitrol van de nieuwe formule en de naamsbekendheid van het nieuwe fitnesscentrum in Breda.

Ondernemer

Theo Vermeeren (1957) en Han Walet (1968) hebben samen ruim 50 jaar ervaring in de fitnessbranche. Theo Vermeeren is sinds 1986 werkzaam in de fitnessbranche en is directeur-eigenaar van verschillende fitnessclubs; op dit moment naast Snap Fitness Breda ook Health Club el futUro in Tilburg, samen met Han Walet. Han Walet is daarnaast directeur en aandeelhouder geweest van een drietal fitnessclubs. Theo Vermeeren en Han Walet hebben samen met de investeringsmaatschappij Capital Mills de rechten van Snap Fitness voor de Benelux verworven. De exploitatie van een aantal Snap Fitness clubs zal plaatsvinden via eigen corporate vestigingen alsmede via franchise. FEB 247 B.V. zal franchisegever worden voor de te openen clubs in de Benelux. 
De Snap Fitness vestiging in Breda vormt na Den Bosch de 2e corporate Snap Fitness club in Nederland.

Theo Vermeeren en Han Walet zullen dagelijks aanwezig zijn in de twee corporate vestigingen om deze tot een succes te maken. Een deel van hun tijd zal ook besteed worden aan de verdere uitrol van de Snapfitness-formule in de Benelux en de exploitatie van hun eigen fitness clubs.

Participant Capital Mills
Capital Mills investeert voor aangesloten investeerders in bedrijven uit de Benelux en, in samenwerking met strategische partner B-to-V, in bedrijven uit het Duitstalige gebied. Capital Mills voorziet in early stage, ontwikkelings- en groeikapitaal. Het Shared Value concept wordt in elke investering centraal gesteld als basis voor het realiseren van goede financiële prestaties die samengaan met goede sociale prestaties. Capital Mills investeert en helpt de ondernemer, maar zij nemen de leiding niet over. De ondernemer en zijn of haar team zijn bepalend voor een succesvolle strategie. Vertrouwen in het team is dan ook een belangrijke voorwaarde.

Onderneming

Snap Fitness (www.snapfitness.nl) staat voor compacte fitnesscentra, geleid door betrokken ondernemers, die in een lokale omgeving een bijdrage willen leveren aan een gezonde maatschappij. Daarbij staan innovatie, flexibiliteit en gemak centraal.

Innovatie: in deze snel veranderende tijden moet je meegaan met de wisselende wensen van de klanten en inspelen op de technologische mogelijkheden. Snap Fitness doet dit met haar 24/7 concept, maar ook met de interactieve trainingsapp, de virtuele instructeurs en geïntegreerde wearables.
Flexibiliteit: Snap Fitness geeft franchisenemers de mogelijkheid om hun club mede vorm te geven door het aanbod van diensten uit te breiden. De leden van Snap Fitness stellen zelf hun abonnement samen met het unieke “Pay-per-use-systeem” en dit zonder contracten met lange opzegtermijnen.
Gemak: door de uitmuntende ondersteuning is het runnen van een fitnesscentrum eenvoudig geworden, ook voor iemand die geen ervaring in de fitnessbranche heeft. Voor de klant: deze woont om de hoek bij een 24/7 geopend, veilig, goed bereikbaar en betaalbaar fitnesscentrum. 

Visie en strategie
Breda kent een drukbezette fitnessmarkt. In een straal van ruim drie km rondom de Tramsingel zijn 17.000 mensen woonachtig en slechts enkele fitnesscentra gevestigd. Met een onderscheidend en beproefd concept, een uitgekiende marketingstrategie, de ondersteuning vanuit het Nederlandse en internationale hoofdkantoor en de goede bereikbaarheid en gratis parkeervoorzieningen maken deze locatie uitermate geschikt voor een Snap Fitness club, welke zal groeien tot 1.000-1.200 leden met een uitstekende winstgevendheid.

Positionering
Snap Fitness is een beproefd concept en het juiste concept in de huidige fitnessbranche. De relatief compacte fitnesscentra (500-800m²) geven de mogelijkheid om betaalbare fitnesstrainingen aan te bieden in speciaal geselecteerde buurten, op locaties die klanten willen; namelijk dichtbij en eenvoudig te bereiken. Natuurlijk 24/7 geopend, met de beste apparatuur, in modern ingerichte clubs, met een persoonlijke benadering en met een eigentijdse abonnementenstructuur d.m.v. flexibele abonnementen. Met een Snap Fitness lidmaatschap kunnen de leden sporten bij alle clubs wereldwijd. Als club in een franchiseformule kan geprofiteerd worden van het inkoopvoordeel, waardoor er lagere investeringen en operationele kosten zijn. Door de verregaande automatisering zijn de loonkosten, vaak de grootste kostenpost bij een fitnesscentrum, beduidend lager. Daardoor zijn minder leden nodig om met een full service fitnesscentrum winstgevend te opereren.

Concurrentiepositie
De fitnessmarkt anno 2016 is een verdringingsmarkt waarin de low-budget ketens steeds meer macht krijgen, ketenvorming nog steeds toeneemt en waar de marges onder druk staan (Rabobank Cijfers & Trends). Echter biedt de fitnessmarkt anno 2016 ook kansen. Deze low-budget ketens focussen zich niet op plaatsen kleiner dan 40.000 inwoners. Daarnaast is persoonlijke begeleiding van personal trainers in opkomst, willen klanten flexibiliteit in aanbod en abonnementen en zoeken klanten het gemak van een fitnesscentrum in de nabijheid. Tenslotte kent de fitnessbranche veel ambitieuze medewerkers die graag een eigen fitnesscentrum willen beginnen, maar de financiële middelen niet hebben. Iedere geïnteresseerde in fitness en woonachtig in een straal van drie km om de Tramsingel 23 in Breda kent binnenkort Snap Fitness. De personen die kiezen voor gemak (24/7 open, goede bereikbaarheid, innovatieve technologische ondersteuning, etc.), persoonlijke aandacht en het behalen van resultaten, zullen lid worden van Snap Fitness.

Structuur 

organigram

De twee aandeelhouders van moedermaatschappij FEB247 B.V. zijn voor 60% FEBCMI B.V. en voor 40% FEBWAVE B.V. via de tussenholding FEB Holding B.V. Via hun persoonlijke holdings hebben Theo Vermeeren en Han Walet ieder 50% van de aandelen van FEBWAVE B.V. FEB CMI B.V. is voor 100% van verschillende Associates van Capital Mills. FEB247 Breda B.V. (h.o.d.n. Snap Fitness Breda) is evenals FEB247 Den Bosch B.V. een werkmaatschappij van FEB 247 B.V. op het niveau van een Snap Fitness vestiging. Het doel is dat er meer vestigingen met ieder hun eigen werkmaatschappij zullen volgen in de toekomst.

Financieringsbehoefte

Middels crowdfunding wil Snap Fitness Breda (FEB 247 Breda B.V.) € 200.000,- lenen. De club is sinds 1 mei open en de verbouwings- en inrichtingskosten zijn voorgefinancierd door aandeelhouders. Feitelijk wordt de club turnkey overgedragen aan de vennootschap. 

Specificatie leenbedrag

Bouwkundige voorzieningen € 220.000,-
Fitnessapparatuur € 180.000,-
Bankgarantie huur € 16.000,-
Audio- & Securitysysteem € 30.000,-
Overige kosten/investeringen  € 54.000,-
Financiering aanloopkosten € 92.000,-
Totaal € 592.000,-
Lease fitnessapparatuur € 180.000,-
Eigen middelen € 212.000,-
Totaal via Collin € 200.000,-

De hierboven genoemde aanloopkosten zijn ruim begroot.

Leenbedrag: € 200.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 60 maanden, lineaire maandelijkse aflossing.

Risico

Snap Fitness Breda draait sinds de opening conform de prognose. Daarnaast wordt er ook cashflow gegenereerd uit de al langer bestaande vestiging in Den Bosch. De verwachting is dat het geconsolideerde netto cashflowoverschot (inclusief FEB247 Den Bosch B.V.) in het boekjaar 2017 zal uitkomen op ruim € 80.000,-. 

Zekerheden en voorwaarden

  • De debiteuren zijn FEB247 B.V. en FEB 247 Breda B.V.
  • Theo Vermeeren en Han Walet geven vanuit hun personal holdings (J.L.M. Walet Beheermij. B.V. en T.M. Vermeeren Beheermij. B.V.) een gezamenlijke borgstelling af ter hoogte van € 100.000,-. Deze vertegenwoordigt op dit moment een materiële waarde.
  • De aandeelhouder FEB CMI B.V. geeft een borgstelling af van € 40.000,-, die op dit moment een materiële waarde heeft.
  • Ter handhaving van de solvabiliteit is een non-onttrekkingsverklaring overeengekomen. Deze houdt in dat er geen onttrekkingen aan het vermogen van de debiteur (FEB 247 B.V. en FEB 247 Breda B.V.) mogen plaatsvinden zolang de solvabiliteit (werkelijk eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal conform berekening Collin Crowdfund) 30% of lager is (dit ten behoeve van de continuïteit van de centrale organisatie en ter voorkoming van kruislingse verliesfinanciering).

Dun & Bradstreet
De Dun & Bradstreet score noteert een Verhoogd risico. De reden hiervoor is dat het een startende onderneming betreft.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score die is gebaseerd op basis van een mix van solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit. Op basis van de prognose 2016 van FEB 247 Breda B.V. h.o.d.n. Snap Fitness Breda komt de Collin Credit Score overall uit op Ruim voldoende.

Rentabiliteit
Het boekjaar 2016 kent nog een aanloopperiode met een naar verwachting klein verlies, waar in de opzet van de financiering en prognoses ook rekening mee gehouden is. Op basis van de prognose boekjaar 2017 komt de score voor rentabiliteit op Ruim voldoende met een netto cashflowoverschot van € 19.000,- op een omzet van € 351.000,-. Voorzichtigheidshalve corrigeert Collin de score naar Voldoende. 

Solvabiliteit
Direct na financiering is de solvabiliteit ruim 35% en zal per ultimo 2016 naar verwachting uitkomen op ca. 30% bij een balanstotaal van € 485.000,-. Hiermee is de Collin Credit Score voor solvabiliteit Ruim voldoende. Eind 2017 zal de solvabiliteit bij een balanstotaal van € 436.000,- volgens prognose gestegen zijn naar 40%. De score na realisatie van de prognose 2017 wordt dan Goed. Voor nu wordt de score Ruim voldoende aangehouden.

Liquiditeit
De current ratio (vlottende activa/vlottende passiva) scoort direct na uitboeking van de lening 1,3 ofwel Ruim voldoende. Eind 2016 zal deze naar verwachting eveneens uitkomen op Ruim voldoende.

Samenvattend
Rentabiliteit: Voldoende
Solvabiliteit: Ruim voldoende
Liquiditeit: Ruim voldoende
Overall: Ruim voldoende

Extra beloning

Bij een investering van € 500,- ontvangen de investeerders 3 maanden een gratis lidmaatschap inclusief alle upgrades.
Bij een investering vanaf € 1.000,- t/m € 1.500,- ontvangen de investeerders 6 maanden een gratis lidmaatschap inclusief alle upgrades.
Bij een investering vanaf € 2.000,- t/m € 4.500,- ontvangen de investeerders 12 maanden een gratis lidmaatschap inclusief alle upgrades.
Bij een investering vanaf € 5.000,- of meer ontvangen de investeerders 12 maanden een gratis lidmaatschap inclusief alle upgrades en 24 personal training sessies.

Aangezien de investeerders anoniem zijn ten opzichte van elkaar en de ondernemer, zal de tegoedbon digitaal via Collin worden verstuurd. 

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-19596 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-08-2016 om 10:57
investeerder-14002 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-08-2016 om 10:56
investeerder-11905 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-08-2016 om 10:52
investeerder-17895 heeft € 500 geïnvesteerd.
10-08-2016 om 10:47
investeerder-9639 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
10-08-2016 om 10:44

Reacties

Investeerder – 11079
10-08-2016 10:36
Theo Vermeeren en Han Walet geven samen met FEB CMI een gezamenlijke borgstelling af ter hoogte van totaal € 140.000,-. In de beschrijving staat dat deze ‘op dit moment’ een materiële waarde vertegenwoordigt. Ik begrijp daaruit dat dit bedrag niet gereserveerd is als borg. En dat de materiële waarde van deze borg straks misschien ook € 0 waard kan zijn?

Collin Crowdfund
10-08-2016 10:44
Beste investeerder,

Bedankt voor uw vraag. Het is inderdaad zo dat de waarde van de borgstelling zowel positief als negatief kan wijzigen in de toekomst.

Investeerder – 19898
10-08-2016 10:58
Mee eens. Kan er door de leenaanvragers worden aangegeven waar deze materiële waarde uit bestaat?

J.L.M. Walet
10-08-2016 11:43
Beste investeerder,
Bedankt voor uw vraag. De borgstelling bestaat uit Eigen Vermogen in de borgstellende vennootschappen, o.a. bestaande uit de ondernemingswaarde in andere vennootschappen dan FEB247 B.V. en uit liquide middelen.
Investeerder – 3395
10-08-2016 11:02
Hoe kan de borgstelling positief wijzigen? Er wordt toch voor een vast staand bedrag een borgstelling afgegeven en als de materiële waarde van de personen in kwestie toeneemt dan neemt dat bedrag toch niet toe?

Collin Crowdfund
10-08-2016 11:04
Beste investeerder,

Bedankt voor u vraag. Wij bedoelen met de positieve wijziging van de waarde van de borgstelling dat hiermee eventueel een eerdere daling van de waarde tijdens de looptijd van de borgstelling gecompenseerd kan worden. Daarnaast geeft een stijging van het vermogen van de borgsteller boven het bedrag van de borgstelling natuurlijk meer comfort, indien deze onverhoopt aangesproken moet worden.

Investeerder – 20217
10-08-2016 13:20
Hebben de debiteuren nog andere leningen (naast deze lening en de lease voor de apparatuur)? Het is niet duidelijk voor me of er equity van de ondernemers wordt omgezet in leningen (ook op debiteuren niveau).

J.L.M. Walet
10-08-2016 14:10
Beste investeerder,
Bedankt voor uw vraag. Naast deze lening via Collin Crowdfund en de lease van de apparatuur, zijn wij geen andere leningen aangegaan. Inderdaad wordt er equity van ons omgezet in leningen, ook op debiteurenniveau.

Ondernemer

Han Walet

Theo Vermeeren

Crowdfund Coach


Johan Mol & Leon Westmaas


Henk Beke