Waarom stage lopen bij Collin écht leuk is!

Stagelopen is voor veel studenten een leerzame en spannende periode. Je krijgt als student een uniek kijkje achter de schermen en vormt een goed beeld van de werkwijze van een bedrijf. Tijdens de stageperiode kan een student de theorie toepassen die hij of zij op school heeft geleerd. In dit blog geef ik jullie een kijkje achter de schermen en vertel ik wat volgens mij de voordelen zijn van een stageperiode bij Collin.

Blog header afbeelding waarom stage lopen bij Collin echt leuk is!

Bij Collin zijn ieder schooljaar meerdere stagiaires op de werkvloer te vinden. De stagiaires kunnen meelopen bij verschillende afdelingen binnen Collin. Voorbeelden hiervan zijn de afdelingen beheer, marketing/communicatie en servicedesk. Veel stagiaires moeten een onderzoek doen voor school, bijvoorbeeld om een verbeterproces door te voeren of de klanttevredenheid te verhogen. Collin helpt en begeleidt studenten tijdens hun stageperiode om zo tot het beste resultaat te komen.

De voordelen van een stage bij Collin

Stagelopen bij Collin biedt veel voordelen voor stagiaires. Hieronder volgen een paar voorbeelden:

1. Praktische ervaring in de financiële sector

Als stagiair krijg je de kans om praktische ervaring op te doen in de dynamische financiële sector. Je leert omgaan met leningaanvragen en investeerders en je komt in contact met leningnemers, investeerders en het kredietbeoordelingsproces. Daarbij doe je veel waardevolle kennis op over de sector.

2. Leermogelijkheden

Als stagiair leer je over verschillende vormen van crowdfunding en financieren, en alles wat daarbij komt kijken. Je kennis over de financiële sector wordt zo vergroot, wat je tijdens je opleiding heel goed kunt gebruiken. Ook organiseert Collin regelmatig opleidingsuren voor medewerkers om ervoor te zorgen dat iedereen zich blijft ontwikkelen en kennis binnen de organisatie wordt overgedragen.

3. Diverse taken

Als stagiair word je betrokken bij veel verschillende taken. Als stagiair communicatie ga je bijvoorbeeld aan de slag met het opstellen van interne en externe nieuwsbrieven, het beheren van social media kanalen en het schrijven van blogs. Daarnaast krijg je de kans om actief mee te denken aan nieuwe projecten en wordt je input zeer gewaardeerd.

“Zo werd ik bij veel verschillende taken betrokken. Ik kreeg relatief snel veel verantwoordelijkheid, maar anderzijds werd voldoende ruimte geboden om terug te vallen op mijn begeleider indien nodig. Deze combinatie heb ik tijdens mijn stage als erg prettig ervaren.” – Cezar Kaandorp, stagiair communicatie.

4. Gezellige bedrijfscultuur

Binnen Collin heerst een leuke en gezellige werksfeer. Je komt terecht in een jong en gedreven team dat naast hard werken gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo wordt er in de pauzes regelmatig gedart of een potje tafelvoetbal of pingpong gespeeld en staat er af en toe een bedrijfsuitje op de agenda. Zo heb ik als stagiair bij Collin bijvoorbeeld een weekendje naar Gent mogen meepakken.

5. Een mooie stagevergoeding

Als stagiair bij Collin ontvang je een stagevergoeding van €500,- per maand. Dit is een mooie vergoeding, aangezien de gemiddelde stagevergoeding lager is en een vergoeding niet verplicht is.

6. Dagelijks verzorgde lunch

Iedere dag staat een volledig verzorgde (kosteloze) lunch voor je klaar. Bij Collin lunchen altijd alle collega’s samen, en na het lunchen wordt er vaak nog een rondje gewandeld of een potje tafelvoetbal gespeeld. Je hoeft dus in de ochtend niet zelf je brood te smeren en mee te nemen naar kantoor.

Het team en de sfeer

Het Collin-team bestaat uit een jong en gemotiveerd team van ongeveer dertig vaste interne medewerkers. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 28 jaar, waardoor je als stagiair vrij snel een klik hebt met je collega’s. De medewerkers van Collin willen je altijd helpen met je stageopdracht en werkzaamheden. Bijna een derde van de medewerkers heeft zelf ook stage gelopen bij Collin en is daarna blijven hangen als werkstudent of vaste medewerker. Ook ik zal na mijn stage nog actief blijven als werkstudent.

Daarnaast heerst er een hele leuke en ontspannen sfeer hier op kantoor. Elke dag is om 9:30 uur de zogenoemde dagstart met alle medewerkers van Collin, waarin de livegangen van de investeringskansen van de betreffende dag worden besproken, evenals andere relevante onderwerpen.

Een stagiair aan het woord

Inmiddels loop ik al een paar maanden stage bij Collin op de afdeling marketing/communicatie. Hieronder geef ik een terugblik op mijn tijd bij Collin als stagiair:

“Sinds juli 2023 ben ik werkzaam bij Collin, eerst als werkstudent en vanaf september als stagiair communicatie. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in ’s Hertogenbosch en kreeg van school de mogelijkheid een halfjaar stage te lopen. De eerste maanden zijn mij ontzettend goed bevallen. Je komt binnen in een heel hecht en leuk team; ik voelde me vanaf dag 1 onderdeel van het Collin-team. Crowdfunding was een nieuwe branche voor mij, dus in het begin moest ik veel leren over de branche en hoe alles in zijn werk ging. Gelukkig kreeg ik veel hulp en ondersteuning van mijn collega’s, wat voor mij heel fijn was.

Inmiddels zit ik hier nu zeven maanden en heb ik het nog steeds heel erg naar mijn zin. Vanaf begin september ben ik voor mijn onderzoek begonnen met het inrichten van een proces waardoor inactieve investeerders elke maand worden gebeld en worden heractiveert. Ik werd tijdens mijn onderzoek goed geholpen door mijn stagebegeleider en de rest van het team, iets wat ik heel fijn vond. Ik heb leren werken met veel verschillende programma’s zoals Canva Pro, Mailchimp en Adobe Photoshop, wat erg leuk en leerzaam was. Ik kan iedereen aanraden om hier stage te komen lopen!”

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden na het lezen van dit blog? Laat het ons weten en neem een kijkje op onze vacaturepagina. Wie weet word jij wel onze nieuwe collega!

Heb je vragen omtrent stagelopen bij Collin, neem dan contact op via communicatie@collincrowdfund.nl

Ons team komen versterken?

Wegens constante groei van de organisatie, zijn wij bij Collin geregeld op zoek naar versterking van diverse teams.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacaturepagina of neem contact op via:

info@collincrowdfund.nl

Afbeelding Cezar Kaandorp, schrijver blog

Cezar Kaandorp, Stagiair Communicatie