Collin verwelkomt 20.000e investeerder!

Collin verwelkomt 20.000e investeerder!

Een nieuwe mijlpaal voor Collin: Deze week noteerden wij de 20.000e investeerder op ons platform.
Daarnaast verwelkomen wij ook de ruim 2.500 investeerders van Knab Crowdfunding die in verband met de samensmelting van onze twee platformen gebruik kunnen gaan maken hun nieuwe Collin account.

Uitreiking Keurmerk Erkend MKB Financier

In nieuwsbrief 99 meldden wij al dat Collin Crowdfund een van de eerste 11 financiers is die na een audit door Stichting MKB Financiering het keurmerk Erkend MKB-Financier mocht ontvangen.
De officiële uitreiking van het keurmerk vond plaats tijdens het drukbezochte congres "Het beroep financieringsadviseur binnen de turbulente financieringsmarkt" wat plaatsvond op 29 oktober in het Muntgebouw te Utrecht.

Nieuwe Collin Credit Score

In 2014 is Collin Crowdfund gestart met Collin Credit Score (CCS). Bij de introductie in 2014 was de Stichting Zekerhedenagent van Collin Crowdfund nog niet opgericht en werden relatief weinig zekerheden gevestigd. In 2016 is deze stichting opgericht en is het vestigen van zekerheden sterk toegenomen. Wij hebben vastgesteld dat investeringsbesluiten door u mede worden bepaald door aangeboden zekerheden. Dit is voor ons aanleiding geweest de zekerheden in onze Collin Creditscore te presenteren.

De aanvragen die inmiddels voorzien zijn van een positief Groen Licht Besluit aan de hand van de oude CCS-score zullen in de pitch nader worden toegelicht op de criteria rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit.

Nieuwe aanvragen worden gescoord op de criteria afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. Hierbij is de weging Afloscapaciteit: 40%, Solvabiliteit: 20% en Zekerheden 40% van de CCS score.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de uitgebreide toelichting op de website.

Binnenkort live:

Scorito.com
 

Binnenkort komt de case Scorito.com publiekelijk live op onze site. De financieringsbehoefte is € 1.000.000,-, te gebruiken voor de versnelling van de Europese uitrol van het Scorito-platform.

De ondernemer voert twee voetbalweekenden een uitgebreide reclamecampagne om zijn 650.000 (eigen) gebruikers de mogelijkheid te bieden om mee te investeren. En met groot succes!

In de pre-publicatiefase is de lening al voor ruim de helft volgeschreven en de teller tikt door.
Bijna 400 nieuwe investeerders hebben zich inmiddels ingeschreven op ons platform.
 

€ 1.000.000   7,5%   45 maanden   Collin Credit Score: Goed

Collin in het nieuws!

Jan-Willem Onink geïnterviewd door New Business Radio

In het programma Let’s Talk Business werd commercieel directeur Jan-Willem Onink een uur lang geïnterviewd door Martine Hauwert. Een reeks van onderwerpen kwam voorbij, variërende van het ontstaan van Collin Crowdfund en de onderscheidende kenmerken, tot de plannen voor de toekomst.

Dit interview in vier verschillende blokken terugluisteren? Klik dan op onderstaande link.

Café Meesters haalt recordbedrag van 1,2 miljoen euro op voor tweede leven: ‘Een wonder dat we er nog zijn’

(Brabants Dagblad 29 oktober 2019)

Het gestamp van graafmachines, hekken eromheen, jaar na jaar na jaar. Café Meesters zit gevangen tussen het bouwgeweld in de Tilburgse binnenstad. De horecazaak haalde een recordbedrag op via crowdfunding: 1,2 miljoen euro. Binnen negen uur.

Lees verder via onderstaande link:

Enquête onder investeerders  

Collin streeft er naar om het elke dag een stukje beter te doen.
Om te toetsen en te leren waar onze investeerders behoefte aan hebben, wat onze investeerders vast willen vasthouden en wat wij zouden moeten veranderen is een enquête uitgezet onder 6.500 van de bijna 20.000 investeerders.
In korte tijd ontvingen wij al reacties van zo’n 1.200 investeerders, met heldere tips, soms ongezouten kritiek maar veel vaker ook mooie complimenten.
Op een later tijdstip zullen wij de resultaten van de enquête met u delen.

Seminar “Investeren 2.0, nieuwe vormen van financieren en investeren”

Op dinsdag 19 november 2019 organiseert BG.Legal het seminar “Investeren 2.0, nieuwe vormen van financieren en investeren”.
Namens Collin Crowdfund is Jeroen ter Huurne aanwezig als gastspreker/panellid 

Meer informatie vindt u via onderstaande link:

Crowdfunding in het nieuws! 

Ook multinationals werven geld via crowdfunding

(Trouw / Pieter Beens 22 oktober 2019)

Met een financieringsronde onder consumenten haalde Philips in enkele weken tijd ruim 5,5 miljoen dollar op. Crowdfunding is allang niet meer alleen voor innovatieve projecten zonder budget.

Lees verder via onderstaande link:

Ervaringen van investeerders

Vragen over investeren?

E-mail
info@collincrowdfund.nl

Telefoon
085 401 6546

Bereikbaarheid
Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Investeren bij Collin

  • Aantrekkelijk rendement
  • Kredietwaardige leningen
  • Loyaliteitsprogramma
  • Online portefeuille