35278

Kvik Zoetermeer

€ 285.000  |  7,5% rente  |  49 maanden  Investeerders: 272
Reeds
geïnvesteerd

100 %

Verlopen
inschrijftijd

58 %

Risicoscore
Dun & Bradstreet
Verhoogd risico
Collin
Credit Score
Voldoende
Deze leningaanvraag is op 2-10-2020 in 18 dagen volgeschreven door 272 investeerders

Samenvatting

Quick Keukens B.V. met als handelsnaam Kvik Zoetermeer, een franchise binnen de Kvik-formule, biedt keukens, badkamers en garderobes in Deens design voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kvik heeft 20 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Gülsen Akdeniz wordt met haar werkmaatschappij Quick Keukens B.V. de franchisenemer van de nieuwe Kvik-vestiging in Zoetermeer.

Invloed coronavirus
Corona heeft een beperkte impact gehad op Kvik in Nederland. Winkels bleven open met minder bezoeken maar wel meer gerichte bezoekers. Daardoor was de orderomzet iets hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. De Kvik-vestigingen organiseerden online meetings met klanten (home-selling), videobellen en verruimde openingstijden. 

Financieringsbehoefte
De totale investering is € 335.000,-. Met een eigen inbreng van € 50.000,- is de gevraagde financiering via Collin Crowdfund € 285.000,-. De looptijd is 49 maanden, waarbij de eerste zeven maanden aflossingsvrij, gevolgd door 42 maanden lineaire aflossing. De rente bedraagt 7,5% gedurende de gehele looptijd. De bedenktermijn voor investeerders is voor deze leningaanvraag zeven dagen.

Risico
Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie van Dun & Bradstreet Verhoogd risico. De Collin Credit Score is Voldoende. 
De volgende zekerheden en voorwaarden zijn van toepassing:

 • De debiteuren zijn Quick Keukens B.V. en Deniz Investments B.V. 
 • Gülsen Akdeniz-Oduncu geeft een persoonlijke borgstelling af van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Gülsen Akdeniz-Oduncu voor € 250.000,-. Deze is dalend en minimaal gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Quick Keukens B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Via Collin Crowdfund zijn eerder de vestigingen in Woerden, Almere en Heerhugowaard gefinancierd. Deze leningen lopen naar tevredenheid. De via Collin Crowdfund gefinancierde vestiging in Leeuwarden is recent geopend.

Leendoel

De nieuwe zaak wordt aangepast naar het Kvik-concept in een showroom en in een aparte ruimte voor montage en opslag. De financiering wordt aangewend voor de kosten die dit met zich meebrengt. Daarnaast wordt de financiering aangewend voor zowel de franchise-fee als het werkkapitaal.

Ondernemer

Gülsen Akdeniz-Oduncu (1968) is getrouwd met Cengiz Akdeniz (1967) samen hebben ze twee volwassen zonen. Gülsen heeft na haar MBO opleiding gewerkt bij een woningbouwcoöperatie. In die tijd heeft ze een HBO diploma gehaald. Tussen 2011 en 2018 heeft ze een eigen kapsalon geëxploiteerd waarna ze haar man en oudste zoon heeft ondersteund in hun telecomwinkel. 

Eind 2019 kwam ze in aanraking met het Kvik-concept. Het tijdloze en strakke design van Kvik spraak haar direct aan, in combinatie met het eerlijke verhaal en de oprechte vriendelijkheid van de medewerkers. Kvik Nederland is enthousiast over haar klantgerichtheid en ondernemersvaardigheden. Gülsen herkent in de transparante, eerlijk- en oprechte werkwijze van Kvik, de kernwaarden die bij haar passen. De prijs-kwaliteit verhouding voldoet aan de verwachtingen van de klant en Gülsen kan zich helemaal vinden in het motto van Kvik “iedereen heeft recht op een coole keuken”.
 

Onderneming

Kvik is in 1983 opgericht in Denemarken door Knud Boel Troelsen. In de opstartfase is het Kvik-assortiment verkocht via bestaande retailers. In 1992 heeft Kvik zijn eerste eigen winkels geopend in Denemarken. In 2002 ging Kvik de Deense grens over en opende winkels in Zweden, Noorwegen en Finland. In 2005 is Kvik verkocht aan Ballingslöv International AB of Sweden, in dat jaar opende Kvik zijn eerste winkels in Nederland en België. Momenteel heeft Kvik 145+ winkels wereldwijd. 
Ballingslöv is één van de grotere keuken-, badkamer- en garderobefabrikant en -retailer. Ballingslöv is onderdeel van Stena Adactum, één van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen. Ballingslöv heeft een langetermijnstrategie zonder exit horizon. De bedrijfsslogan is ‘’Building strong companies’’. Stena Adactum is onderdeel van Stena, beter bekend van Stena Lines. Dit familiebedrijf heeft een imperium opgebouwd met diverse ondernemingen. Stena heeft een jaarlijkse omzet van 5,6 miljard euro en 19.000 medewerkers wereldwijd. 

Franchiseformule
Kvik biedt trendy keukens, badkamermeubels en garderobekasten aan in hedendaags Deens design voor een verrassend lage prijs. Kvik is een uit Denemarken afkomstig, en in West-Europa sterk groeiend winkelconcept, dat geleid wordt door franchisenemers. 

Kvik betekent in het Deens snel en slim. Dit is terug te vinden in de snelle en slimme concepten die zorgen dat er voor elke portemonnee en woning een passende en doordachte oplossing geboden wordt. Bij Kvik kan men onder andere terecht voor extra diepe keukens, extra hoge keukens, slimme opbergsystemen, design vormgeving en strakke werkbladen. 

Het Deens design is een klasse apart. Het is mooi, eenvoudig en houdt tegelijkertijd rekening met vorm en functie. Het kent een hoge kwaliteit. Omdat Kvik van mening is dat iedereen recht heeft op mooi Deens design in huis, biedt Kvik Deens design aan in een prijsklasse die voor velen is weggelegd. Het is voor Kvik een erezaak om kwaliteitsproducten te ontwikkelen die jarenlang gebruikt kunnen worden.

Kvik Keukens, Badkamers & Garderobes heeft 20 winkels in Nederland waarvan het merendeel is gesitueerd in de Randstad. Er is een groeistrategie ingezet om de succesvolle formule verder uit te breiden. Al meer dan 30 jaar levert Kvik Deense design tegen lage prijzen. Kvik vindt dat het kopen van een keuken net zo leuk moet zijn als het leven in die keuken.
 
Markt
Kvik Zoetermeer wordt gevestigd in Woonhart Zoetermeer. Dit winkelgebied is centraal gelegen langs een doorgaande weg en is uitstekend zichtbaar. Er is ruime parkeergelegenheid. Het verzorgingsgebied beslaat 20 (auto)reisminuten vanaf de vestiging te Zoetermeer. In het verzorgingsgebied wonen 950.000 mensen, verdeeld over 445.000 huishoudens. De gemiddelde koopkracht per hoofd van de bevolking in het verzorgingsgebied is met een index van 110, tien punten hoger dan het landelijk gemiddelde.

In Zoetermeer en de omliggende regio zijn er meerdere aanbieders van keukens, badkamers en garderobekasten. In de grotere regio zijn andere Kvik vestigingen: Wateringen, Leiderdorp, Rotterdam Alexandrium en Woerden. De markt is voldoende groot en de nabijheid versterkt de naamsbekendheid. 

Kvik richt zich op consumenten tussen de 25 en 70 jaar oud, die een eigen woning of appartement bezitten en overwegen om een nieuwe keuken, badkamer of (garderobe-) kast aan te schaffen en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in trendgevoelig design en decor. Qua communicatie richt Kvik zich vooral op vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar omdat zij vaak de doorslaggevende factor zijn in de keukenaankoop.

Onderscheidend vermogen
De Scandinavische ontwerpfilosofie is simplistisch wat duidelijk terugkomt in de collectie. Zo zijn nagenoeg alle modellen greeploos met vlakke fronten. Deze rustige serene uitstraling biedt gelijk het gemak van het schoonhouden. Kvik streeft er doelbewust naar om zich op het gebied van merk, design, prijs en service te onderscheiden van haar concurrenten en geeft, onder andere met haar kwaliteitsgarantie, Kvik-klanten zoveel mogelijk waarde voor hun geld. 

Onderdeel van de Kvik-formule zijn de diensten die worden aangeboden. Zo zijn er drie serviceniveaus:

 • Doe het zelf: de bestelde producten worden opgehaald of tegen betaling geleverd in platte pakketten voor de ervaren doe-het-zelver;
 • Doe het leuk: de kasten worden tegen betaling voorgemonteerd en kunnen worden opgehaald of tegen betaling worden geleverd, zo is er enkel nog de installatie thuis;
 • Doe het makkelijk: tegen betaling wordt alles bij de klant thuis volledig geïnstalleerd.

Kvik biedt goede kwaliteit voor een eerlijke prijs, is transparant en er wordt geen gebruik gemaakt van misleidende ‘van/voor’-prijzen. In alle offertes en orders is volledig inzichtelijk hoe de prijs is opgebouwd.

Kvik keukens, badkamers en garderobes haalt zijn inkomsten uit het verkopen, monteren, leveren en installeren van deze producten. De verkopen bestaan voor 90% uit keukens en de resterende 10% uit badkamers en garderobes. Er wordt vanuit marketing sterker ingezet op de verkoop van badkamers en garderobes om de totaalomzet met dat aandeel te laten groeien. Kvik A/S is leverancier van de kasten en DFI Geisler voor de werkbladen uit Denemarken. Stenen werkbladen als graniet, keramiek en composiet komen van Jetstone in Nederland. De apparatuur komt onder andere van Zanussi, Smeg, Bosch, Siemens, Novy en AEG.

Financieringsbehoefte

Investeringsoverzicht

Bouwkundige voorzieningen € 65.000,-
Inventaris en installaties € 115.000,-
Showroom en voorraad € 85.000,-
Franchise entree fee € 10.000,-
Werkkapitaal € 60.000,-
Totale investering € 335.000,-
Eigen inbreng € 50.000,-
Lening via Collin Crowdfund € 285.000,-

 

Leenbedrag: € 285.000,-
Rente: 7,5%
Looptijd: 49 maanden waarvan de eerste 7 maanden aflossingsvrij.
De bedenktermijn voor investeerders is voor deze leningaanvraag zeven dagen.

Risico

Zekerheden en voorwaarden

 • De debiteuren zijn Quick Keukens B.V. en Deniz Investments B.V. 
 • Gülsen Akdeniz-Oduncu geeft een persoonlijke borgstelling af van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • Ten behoeve van de lening via Collin Crowdfund wordt er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het leven van Gülsen Akdeniz-Oduncu voor € 250.000,-. Deze is dalend en minimaal gelijk aan de looptijd van de lening via Collin Crowdfund. Deze wordt verpand aan de investeerders van Collin. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Quick Keukens B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. Dun & Bradstreet kwalificeert voor Quick Keukens B.V. als Verhoogd risico. De kwalificatie voor Deniz Investments B.V. is Laag risico. Voor deze aanvraag hanteren we de kwalificatie Verhoogd risico.

Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen score gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. De score is bepaald aan de hand van de balans na investering en de prognoses voor de komende drie jaar. De prognoses passen bij de markt en ervaringscijfers van de bestaande vestigingen van de franchiseformule. De vestigingen Kvik Woerden, Kvik Almere en Kvik Heerhugowaard zijn eerder via Collin Crowdfund gefinancierd en draaien naar tevredenheid. De cijfers zijn opgesteld in samenwerking tussen de ondernemer en de franchisegever. De overall Collin Credit Score is Voldoende. 

Afloscapaciteit
Over de eerste twaalf maanden na de opening wordt een omzet begroot van € 1.162.000,- (door de levertijd wordt de omzet pas na enkele maanden gefactureerd). De kosten zijn er echter al wel, waardoor er een netto cashflowtekort van € 54.000,- resteert. In het tweede jaar wordt een omzet geprognosticeerd van € 1.890.000,- en een netto cashflow overschot van € 37.000,-. Wij kwalificeren de afloscapaciteit als Voldoende.

Solvabiliteit
Het eigen vermogen op het moment van financiering bedraagt € 50.000,-. Op een balanstotaal van € 326.000,- geeft dat een solvabiliteit van 15%. Door het aanloopverlies in het eerste jaar en een verwachte winsttoevoeging aan het einde van het tweede jaar, wordt er dan een solvabiliteit begroot van 20% voor het tweede jaar op een balanstotaal van € 399.000,-. Wij kwalificeren de solvabiliteit als Voldoende.

Zekerheden
Voor deze lening zijn de volgende zekerheden verkregen:

 • Gülsen Akdeniz-Oduncu geeft een persoonlijke borgstelling af van € 100.000,-. Deze borgstelling heeft op dit moment morele waarde. 
 • Kvik Nederland B.V. (namens Kvik A/S) geeft een terugkoopverklaring af aan de investeerders van Collin voor de vaste activa gelijk aan 80% van de boekwaarde (met een afschrijvingstermijn van 60 maanden), en de showroom en toekomstige courante voorraden tegen aanschafwaarde. 
 • De (huidige en toekomstige) roerende zaken van Quick Keukens B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund. 

Door zowel de verpanding van de roerende zaken, de daarbij afgegeven terugkoopverklaringen en de persoonlijke borgstelling, kwalificeren wij de zekerheid als Ruim Voldoende.

Samenvattend
Afloscapaciteit: Voldoende
Solvabiliteit: Voldoende 
Zekerheden: Ruim Voldoende
Overall: Voldoende

Deel deze leningaanvraag!

Laatste investeringen

investeerder-136225 heeft € 2.000 geïnvesteerd.
02-10-2020 om 10:53
investeerder-65378 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
02-10-2020 om 10:47
investeerder-66349 heeft € 500 geïnvesteerd.
02-10-2020 om 10:47
investeerder-53827 heeft € 1.000 geïnvesteerd.
02-10-2020 om 10:40
investeerder-67041 heeft € 500 geïnvesteerd.
02-10-2020 om 10:35

Reacties

Investeerder – 33773
17-09-2020 16:17
Er staat nogal wat informatie in deze pitch. In hoeverre heeft Collin dit allemaal geverifieerd en gecontroleerd?
Één van de weinige getallen die ikzelf kan controleren is de omzet van Stena, die volgens de pitch 5,9 miljard euro is, maar volgens de jaarrekening 2019 van Stena slechts 3,6 miljard euro. Dat scheelt bijna de helft. Hoe kan ik nu erop vertrouwen dat al die andere informatie wel klopt?

Collin Crowdfund
17-09-2020 16:36
Beste investeerder,

Dank voor uw bericht.

De positie van de franchisegever, Kvik A/S Denmark, is in mei 2020 nog getoetst bij Dun&Bradstreet en krijgt een minimaal risico en een AA-rating. Collin krijgt automatisch een signaal van D&B indien de rating wijzigt. Kvik A/S is een zelfstandig opererend onderdeel van Ballingslöv International Danmark A/S, die op zijn beurt weer zelfstandig onderdeel is van Stena Adactum. De totale omzet van het concern enkelvoudig of geconsolideerd is informatie die lastiger voorhanden is. De gemelde omzet is gebaseerd op informatie verkregen van Kvik aan het begin van het jaar en is niet verder geverifieerd.

De Crowdfundcoach van Collin heeft regelmatig contact met Kvik Nederland. Bij elke nieuwe aanvraag wordt door een ervaren externe partij een vestigingsplaatsonderzoek verricht; op basis waarvan het potentieel wordt beoordeeld. Ook dit rapport is in handen van Collin. Kvik Nederland geeft bij de prognose op maandbasis aan hoe de bezoekers zicht ontwikkelen, het aantal offertes, de orders en de omzet. De kengetallen die hier hieraan ten grondslag liggen, komen van de werkelijke aantallen van de andere vestigingen.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Collin Crowdfund

Investeerder – 148626
30-09-2020 11:01
De genoemde omzetprognose voor de eerste 2 jaar zijn substantieel. Voorwaarde voor dit voorziene succes is het al of niet kunnen installeren van keukens en alles wat daarbij komt kijken als klanten dit niet zelf willen doen. Er wordt met geen woord gerept over de installatie-capaciteit of hoe dit wordt geregeld. M.i. ontbreekt hier een essentieel stuk informatie!

Collin Crowdfund
30-09-2020 11:06
Beste investeerder,

Dank voor uw bericht.

Bij Kvik adviseren we de keukens door ons te laten installeren. Kvik Zoetermeer gaat gebruik maken van enkele ervaren zzp-ers die al voor andere Kvik-vestigingen in de regio werken. Zij zijn bekend met het Kvik-concept en als ondernemer spreek ik ze regelmatig. Op deze manier wordt de installatiekwaliteit gewaarborgd.

Met vriendelijke groeten,
Gulsen Akdeniz

Ondernemer

Gülsen Akdeniz-Oduncu

Crowdfund Coach


Henk Beke