18 oktober 2016 – Weer volop ontwikkelingen in (Collin) crowdfund landschap.

Nieuwe leningaanvraag: Het Amsterdamse Proeflokaal

Op het geheel gerenoveerde Amsterdamse stadionplein, tegenover het Olympisch stadion, wordt binnenkort Het Amsterdamse Proeflokaal geopend door de Amsterdamse ondernemers Peter Klok en Jan Semeins. Een hospitality gelegenheid waar aandacht is voor kwaliteit en waar gewerkt wordt met plaatselijke lekkernijen. Het Amsterdamse Proeflokaal is the place to be voor liefhebbers van goed eten en drinken en opent haar deuren voor toeristen, foodies en werkers op de Amsterdamse Zuid- en Sportas.

De gasten worden meegenomen in een interactieve wereld van smaakbeleving, proeven, (culinaire) geschiedenis van Amsterdam en productinformatie. De wisselwerking met partners als Heineken, VHC Jongens B.V. en het Olympisch Stadion staat borg voor een doordachte benadering van voorlichting, kwaliteit en gastvrijheid.

€ 700.000,-  –  7,0%  –  5 jaar  –  Bekijk hier de pitch

Echtscheidingsspecialist Zorgeloosch succesvol met crowdfunding: € 750.000,- voor verdere groei

”Collin Crowdfund is met haar eerste leningaanvraag live gegaan op 4 juni 2014. Dit na een voorbereidingstijd van zo’n 1.5 jaar. Inmiddels zijn we niet alleen 2 jaar, maar ook 50 miljoen euro verder. Een fantastische ontwikkeling, waar wij met ons hele team trots op zijn. Hier past ook een woord van dank naar onze klanten (geldleners en investeerders) voor hun vertrouwen, naar onze partners voor hun prettige wijze van samenwerking en naar onze medewerkers voor hun betrokkenheid en inzet. Vanuit ons huidige marktleiderschap blijven wij werken aan verdere verbetering van onze processen, producten en het koesteren van het vertrouwen van de markt in Collin. Onze ambities zijn fors: medio 2017 verwachten wij onze 100 miljoen euro uitgave uit te brengen.”

Je komt met elkaar tot de conclusie dat je wilt scheiden en het eerste advies dat je krijgt van de bank is om goede afspraken te maken. Echter, zodra je met het convenant bij de bank aanklopt, blijken de gemaakte afspraken vaak niet financierbaar. Gevolg: opnieuw naar de tekentafel. Precies dít ‘kip-ei proces’ was in 2005 voor ondernemer Sander de Loo (35) reden om Zorgeloosch op te richten.

Zorgeloosch – afgelopen jaar winnaar van FD De Gazellen Award en door Independer.nl meervoudig uitgeroepen tot advieskantoor van het jaar – is de enige partij in de markt die deze dienstverlening biedt. De integrale aanpak van echtscheidingsbegeleiding en hypotheekadvies is inmiddels zó succesvol – mede door samenwerking met banken – dat het bedrijf uitbreidt naar tien Nederlandse vestigingen. Om dit te financieren deed de ondernemer een beroep op de investeerders van Collin. Nadat de inner circle  van de ondernemer € 75.000 bijdroeg, staken afgelopen week ruim 500 Collin investeerders in 3 uur tijd nog eens € 675.000 in de onderneming.

De tevreden ondernemer: “Wij zijn een vernieuwend bedrijf met een andere kijk op zaken. Crowdfunding als vernieuwende vorm van financiering past ons als een jas. Deze snelle funding en de massale steun van investeerders is wat mij betreft de ultieme bevestiging van het vertrouwen in onze formule en onze toekomst.”

Crowdfunding week 2016

Samen met Branchevereniging Nederland Crowdfunding en de Kamer van Koophandel kijken we terug op een geslaagde Crowdfunding Week 2016!

Onder leiding van dagvoorziter Simon Douw werden geïnteresseerde ondernemers en professionals op de locaties Eindhoven, Arnhem en Groningen meegenomen in de toegevoegde waarde van Crowdfunding. Niet alleen het oplossen van een financieringsuitdaging is daarin belangrijk, maar vooral ook het creëren van klantenbinding, sociale betrokkenheid, exposure voor de naam van je bedrijf en uiteindelijk ambassadeurs voor je product of dienst.

Ook Collin was op alle locaties ruim vertegenwoordigd door onze Crowdfund Coaches. We kijken al weer uit naar de Crowdfunding Week van 2017!

Collin helpt de AFM met onderzoek naar crowdfunding

in samenspraak met de AFM heeft Collin een duizendtal investeerders gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Met deze meting kunnen we de crowdfunding sector op een passende manier te begeleiden naar een duurzame en professionele sector.

De AFM wil bepalen welke regels goed passen bij crowdfunding en de mensen die erin investeren. Kunnen de investeringsgrenzen omhoog? Zijn er waarschuwingen nodig? Is een investeerderstoets nuttig? Daarom voert de AFM, in samenwerking met een aantal crowdfundingplatformen, dit onderzoek uit.

Crowdfunding Top 40 week 41

De Breed en Partners brengt elke week de Crowdfunding Top 40 uit. Deze lijst laat de projecten van alle Nederlandse crowdfunding platformen zien. Collin Crowdfund staat inmiddels standaard met een relatief groot aantal leningaanvragen in de wekelijkse top 10 van de grootste projecten.

Afgelopen week was weer een mooie week voor Collin met op nummer 1 Zorgeloosch Groep, nummer 2 TCC Europe en op nummer 8 Hoogendam Medisch Centrum. Wil je ook wekelijks de Top 40 ontvangen? Meld je dan aan via deze link.

Collin in het nieuws!

“Elsevier Juist Reportage Crowdfunding”
(Elsevier Juist oktober 2016)

In een uitgebreid achtergrondartikel van Elsevier Juist werd Commercieel Directeur Jan-Willem Onink geïnterviewd over zijn visie op de ontwikkeling van crowdfunding. Geïnteresseerd in het gehele artikel?  Lees verder.

Ondernemers in het nieuws! 

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Zorgeloosch haalt in drie uur tijd bijna zeven ton binnen
(Assurantie Magazine, 14-10-2016)

Zorgeloosch heeft via crowdfunding in drie uur tijd € 675.000 opgehaald bij 530 investeerders. Volgens Collin Crowdfund, het platform waar Zorgeloosch gebruik van maakte, werd niet eerder een lening van deze omvang zo snel volgeschreven. Oprichter Sander de Loo wil het geld gebruiken om zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in echtscheidingsbegeleiding en hypotheekadvies uit te breiden. Lees verder.

In 29 minuten crowdfunding 200.000 euro voor Klooster Nieuwkerk Goirle
(Brabants Dagblads, 27-09-2016)

Klooster Nieuwkerk Goirle heeft via Collin Crowdfund in 29 minuten de benodigde 200.000 euro opgehaald voor investeringen in onder meer een nieuwe horecakeuken en verbeterde parkeergelegenheid.178 particuliere investeerders investeerden gemiddeld ruim 1123 euro per persoon. Lees verder.

Even voorstellen: Trainee Crowdfund Coach Guus Oerlemans

Hallo! Mijn naam is Guus Oerlemans en sinds 1 oktober ben ik als trainee Crowdfund Coach werkzaam bij Collin Crowdfund. Graag zou ik me door middel van dit stukje aan alle lezers van de nieuwsbrief willen voorstellen.

Na mijn bachelor Bedrijfseconomie en master Finance met succes te hebben afgerond aan Tilburg University, ben ik werkzaam geweest bij een Family Office, een verzekeringsmaatschappij en een grootbank. Toen ik de kans kreeg om bij Collin te komen werken, was de keuze voor mij snel gemaakt.

Mijn traineeship bij Collin duurt ongeveer een half jaar, waarin ik allereerst bij alle afdelingen van Collin meekijk en vervolgens veel op pad ga samen met een van de 35 ervaren Crowdfund Coaches. Tot nu toe zijn mijn ervaringen erg positief en ik heb nog steeds veel zin in deze uitdaging!

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 5 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Zorgeloosch Groep € 750.000 7,0% 48 maanden
TCC Europe € 375.000 8,0% 48 maanden
Hoogendam Medisch Training Centrum € 125.000 7,5% 60 maanden
Johnny’s Burger Company Restaurant Rotterdam € 55.000 7,5% 60 maanden
Brownies & DownieS Woerden € 60.000 7,5% 60 maanden
Totaal € 1.365.000