10.000e investeerder + Week van de Ondernemer

10.000 investeerders!

Afgelopen weekend verwelkomde Collin haar 10.000e investeerder. Via deze weg willen wij alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen.

Gisteren is deze 10.000e investeerder door de Algemeen Directeur van Collin gebeld. De gelukkige was een jongeman van 23 jaar die over een goed gevulde spaarrekening bleek te beschikken, waarvan hij een verstandig deel (in zijn geval € 25.000) via crowdfunding wil investeren. Motivatie vormde het advies van zijn vader en het lage spaarrente niveau. Via de zoekmachines (Google) is hij bij Collin terecht gekomen, welk platform hem als zeer betrouwbaar overkwam mede door de inzichtelijke website. Wij hebben deze investeerder gelijk de status ”goud” in ons loyaliteitsprogramma toegekend.

Collin Crowdfund Finance Partner Week van de Ondernemer

Collin Crowdfund heeft zich als Finance Partner verbonden aan de Week van de Ondernemer 2017.

De Week van de Ondernemer – een initiatief van het magazine De Ondernemer en MKB Nederland – heeft zich tot doel gesteld om ‘succesvol ondernemerschap te stimuleren’.

Onze Crowdfund Coaches zijn aanwezig op alle bijeenkomsten die in de loop van het jaar georganiseerd worden in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

De eerste Week van de Ondernemer is van 9 t/m 11 mei in De Jaarbeurs in Utrecht.

Interesse om hier, net als vele honderden ondernemers en andere geïnteresseerden, bij aanwezig te zijn? Schrijf dan snel in!

Collin Crowdfund wint publieksprijs bij de Dutch FinTech Awards!

Collin was top-3 finalist bij de Dutch FinTech Awards in de categorie Lending, Financing & Investing. Van alle 7 categorieën en ruim 20 bedrijven (op een totaal van ruim 200 genomineerden) die mochten pitchen in de finale stonden wij als enige crowdfinance platform op het podium! Wij feliciteren de winnaar van onze categorie én overall winnaar van de middag: BUX! Wij zijn erg trots dat Collin bekroond is als publiekswinnaar. Iedereen die gestemd heeft bedanken wij voor de massale steun!

Wat doet Collin bij financiële problemen van de geldlener?

Het kan voor komen dat leningnemers problemen ondervinden met het terugbetalen van de lening die zij van onze investeerders hebben ontvangen. Wat doet Collin in geval van een non-betaling?

  • Signalen kunnen komen van de leningnemer zelf, uit de markt, de accountant, de investeerder of via de Crowdfund Coach.
  • Ook kan het signaal komen door problemen rond de maandelijkse incasso van rente en aflossing.
  • Wanneer er zich een mogelijk probleem aandient, nemen wij direct contact op met de ondernemer. Dit met als doel de status in beeld te brengen. Veelal betekent dit een bedrijfsbezoek en het verkrijgen van aanvullende informatie.
  • Hierna brengen wij de investeerders op de hoogte van de status. Na contact met onze Bijzonder Beheer afdeling sturen wij een voorstel naar de betrokken investeerders hoe verder te gaan.
  • Dit kan resulteren in een aantal zaken, zoals: uitstel verlenen voor het betalen van de aflossing, een schikking treffen, een faillissement aanvragen, etc.
  • Wanneer er faillissement aangevraagd wordt komt Collin in actie om de zekerheden uit te winnen.
  • Hierbij blijven wij steeds in contact met de betrokken investeerders. Als Collin na een positief intern advies naar de investeerders gaat, besluiten de investeerders zelf uiteindelijk over het vervolg. Dit gebeurt via een elektronische stemronde waar de investeerder zijn ‘eens’ of ‘oneens’ kenbaar kan maken. De uitgebrachte stemmen worden gewogen naar rato van de investering. Bij een meerderheid van stemmen is er een besluit dat voor alle investeerders van toepassing is.

Verplichte doorverwijzing van bank naar complementaire financier –  waar wachten we op?

Nederlandse MKB’ers stappen nog steeds als eerst naar de bank voor een aanvraag: maar liefst 70%. Terwijl dat lang niet altijd oplossingen biedt. De complementaire financieringsmarkt biedt veel opties die veelal nog niet door het MKB worden gezien of benut. In Groot-Brittannië is onlangs het doorverwijzen van banken naar complementaire financiers verplicht gesteld, zodat ondernemers veel makkelijker bij complementaire financiers terecht komen. Tijd om onze overburen te volgen? Lees de gehele blog met de visie van Branchevereniging Crowdfunding Nederland hier.

Collin in het nieuws! 

”Collin Crowdfund: marktleider in mkb crowdfunding”
(De Ondernemer, 27 april 2017)
Met ons state-of-the-art online platform slaan wij een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze mkb-bedrijven met een financieringsbehoefte. Lees verder.

”Handleiding: Zo werkt crowdfunding”
(Het Parool, 6 april 2017)
Levert beleggen of sparen bij de bank weinig op? Crowdfunding kan een uitkomst zijn, zo ervaren investeerders. Een handleiding. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws! 

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Medici in de schoolbanken
(De Telegraaf) (6-4-2017)

GELDERMALSEN – In Afrikaanse ontwikkelingslanden weten ziekenhuizen zich vaak geen raad met geleverde apparatuur, simpelweg omdat ze er nooit mee hebben leren omgaan. Met zijn bedrijf MeduProf-S leidt Willem van Prooijen medisch personeel op om de gezondheidszorg blijvend te veranderen. De vraag naar deze dienst komt vanuit steeds meer landen. Lees verder.

Renovatie historisch zeilschip tot hotelschip op Willemsoord
(Den Helder Actueel) (5-4-2017)

Den Helder – Ondernemer Mike Dikkers heeft twee historische (zeil-) schepen, de Stevenaak Antje (1875) en de logger Aegir, op een verantwoorde manier gerenoveerd, alleen de aftimmering moet nog worden gerealiseerd. Als dit afgerond is, meren beide schepen aan binnen de museumhaven van Willemsoord.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 12 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Ortholon € 100.000,- 7,0% 48 maanden
Wav-e for Ladies Ridderkerk € 60.000,- 8,0% 48 maanden
De STAAT € 75.000,- 8,5% 60 maanden
Kaldi Amersfoort € 60.000,- 8,0% 60 maanden
Freelancer € 100.000,- 8,5% 42 maanden
Cre8kitchen € 130.000,- 8,0% 48 maanden
Eetcafé de Stoep € 100.000,- 8,0% 36 maanden
Hormoon Community Nederland € 80.000,- 8,5% 36 maanden
Food Jazz & DJ’s € 165.000,- 7,0% 60 maanden
Silver Psychologie € 500.000,- 7,0% 60 maanden
KiBa Fashion € 110.000,- 7,5% 60 maanden
Stevenaak Antje € 180.000,- 8,0% 96 maanden
Totaal € 1.660.000,-