500e lening gerealiseerd via de investeerders van Collin Crowdfund!

500e MKB’er realiseerde financiering via Collin Crowdfund

Bijna 4 jaar terug is Collin gestart en deze week is onze 500e leningaanvraag succesvol gefund. Dit geeft een gevoel van trots! Tegelijkertijd ook een mooi moment om onze dank uit te spreken aan onze twee klantgroepen (geldleners en investeerders) voor hun vertrouwen in onze diensten en ook in de richting van de Connected Crowdfund Adviseurs (Financeprofessionals met wie wij samenwerken). Daarnaast ook dank aan ons team van inmiddels zo’n 40 Collin’ers (actief op ons kantoor of ergens in het land dichtbij onze klant) voor hun betrokkenheid en inzet.

Het eerste jaar van ons bestaan bemiddelden wij voor een bedrag van zo’n 8 miljoen euro in zo’n 45 leningen. Momenteel plaatsen wij vrijwel dagelijks een nieuwe leningaanvraag voor een bedrag van gemiddeld ruim € 250.000,-. Kijkend naar de groeiende hoeveelheid aanvragen, vaak onderdeel van een co-financiering, verwachten wij dat deze groei zich doorzet.

Ook interessant om te vermelden is de enorme variatie in type van MKB bedrijven die wij via onze investeerders aan een financiering helpen. De verscheidenheid qua sectoren waarin de ondernemingen actief zijn, is groot. Van een landelijke herenkleding keten, een lokale bierbrouwerij en een innovatief tech-bedrijf tot een grote duurzame houtproducent. De geleende bedragen variëren van 50.000 tot 2.500.000 euro. De grootste crowdfund campagne die Collin Crowdfund tot nu toe heeft bemiddeld was € 1.750.000,-.

Onze verwachting is dat wij dit jaar de mijlpaal van 150 miljoen euro aan financieringen gaan doorbreken. Dit overigens enkel indien wij voldoende kwalitatieve leningaanvragen ontvangen, want kwaliteit blijft altijd boven kwantiteit staan. Dankzij het investeerdersvertrouwen van onze crowd wordt onze groei volledig bepaald door de vraagzijde, ofwel goede leads zijn van harte welkom!

Mede namens mijn collega-directeuren,
Jeroen ter Huurne
Algemeen Directeur

Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund

Sinds vorig jaar hebben wij inmiddels drie open dagen voor onze investeerders georganiseerd. Vanwege de vele aanmeldingen en positieve ervaringen van de afgelopen open dagen, nodigen wij u opnieuw uit op ons kantoor. Bent u benieuwd hoe het bij Collin eraan toe gaat? Reageer dan op onze uitnodiging.

Wij zijn gevestigd in de voormalige Koninklijke Lederfabriek, nu de Leerfabriek KVL. Hier is onze Servicedesk gevestigd, beleven wij de livegangen en lopen onze Crowdfund Coaches geregeld binnen. De (halve) open dag zal donderdag 7 juni plaatsvinden van 10.00u tot 14.00u. 

Bent u geïnteresseerd om kennis te maken met onze mensen en onze inspirerende bedrijfslocatie te zien? Stuur dan een mail naar info@collincrowdfund.nl met als onderwerp ‘Open Dag Collin’. Na het ontvangen van de aanmeldingen gaan wij de uitnodigingen versturen.

Even voorstellen: Jeroen Ramekers
Crowdfund Coach Randstad

Jeroen (1978) is geboren en getogen in Zoetermeer en woont samen met zijn vrouw Sammy en drie kinderen in Rotterdam. Hij heeft 11 jaar bancaire ervaring in diverse functies en heeft een groot netwerk in Zuidwest Nederland opgebouwd. Zijn hobby’s zijn sporten, wijn en koken.

Men zegt over Jeroen: een sociaal en meedenkend persoon, een echte verbinder, zet zich volledig in en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Jeroen: ”De markt floreert en de financieringsbehoefte van ondernemers blijft onverminderd groot. Daarnaast zoeken investeerders mogelijkheden om een beter rendement te krijgen. Die twee partijen worden door Collin Crowdfund samengebracht middels een prachtig product en een mooie club mensen. Crowdfunding is inmiddels een begrip in de financieringswereld geworden.

Collin in het nieuws: 500e leningaanvraag gerealiseerd

(Participaties.nl, 16 mei 2018)
”Collin Crowdfund, de crowdfunding marktleider voor het MKB in Nederland, heeft met het succesvolle restaurant MaMa Kelly, vandaag het 500ste MKB-bedrijf via haar platform gefinancierd”. Lees verder.

(Investeerders.nl, 16 mei 2018)
”Collin Crowdfund heeft zojuist haar vijfhonderdste lening uitgezet. Een respectabel aantal, zeker als je bedenkt dat het platform relatief veel grote campagnes weet te vullen. Dit jaar wil het platform zelfs de mijlpaal van 150 miljoen euro aan financieringen doorbreken.” Lees verder.

(Investeerders.nl, 17 mei 2018)

Gisteren heeft Collin Crowdfund de 500e financieringsaanvraag succesvol afgerond. Wie deze case van dichterbij bekijkt zal zien dat het eigenlijk een heel bijzondere is. De aanvraag is namelijk tevens voor de helft van de omvang identiek op het platform van Knab Crowdfunding aangeboden. Lees verder. 

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Flevo Solar Wash: start via crowdfund
(Service Management, 3 mei 2018)

De start van Flevo Solar Wash vroeg een investering die de mogelijkheden van FlevoGlaswas te boven ging. Net als zovele MKB-ers probeert Pappot met een boog om banken heen te gaan. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 10 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Mequestrian € 50.000,- 9,0% 48 maanden
fit20 Valkenswaard € 65.000,- 8,5% 60 maanden
Mama Kelly Amsterdam € 500.000,- 8,0% 60 maanden
Ruygeborg Hoeve € 70.000,- 8,0% 60 maanden
Schilderwerken Drachten € 250.000,- 6,5% 96 maanden
Dice Dining € 100.000,- 7,5% 60 maanden
Wijn en Eetbar Most € 125.000,- 8,0% 60 maanden
Koningsvogel Conserven € 250.000,- 8,0% 60 maanden
Parfumado € 150.000,- 7,5% 42 maanden
Kunskapsskolan € 550.000,- 9,0% 60 maanden
Totaal € 2.110.000,-