De e-commerce voetbalspecialist van Nederland crowdfundt 1.500.000 euro bij Collin! Voetbalshop.nl

Nieuwe leningaanvraag: Voetbalshop

Voetbalshop is de nummer 1 e-commerce voetbalspecialist van Nederland en België. De online omzet is in 3 jaar tijd gestegen van € 2.800.000,- naar € 15.000.000,-. Voetbalshop verkoopt voetbalartikelen aan consumenten via internet. Hiervoor gebruiken zij de domeinnamen www.voetbalshop.nl en www.voetbalshop.be. Daarnaast ontzorgen zij betaald- en amateurvoetbalclubs in teamwear en merchandising. Tevens verzorgen ze de officiële webshop voor de KNVB.

Voetbalshop heeft tot doel om haar klanten een hoogwaardig serviceniveau aan te bieden. De webshops zijn in Nederland en België gecertificeerd door respectievelijk Thuiswinkel.org en BeCommerce. In Nederland liggen de klantverwachtingen een stuk hoger dan in België, wat veroorzaakt wordt door gewenning aan service door partijen als Coolblue, Zalando en Bol.com. Daarom biedt Voetbalshop:

Gratis verzending
Same day delivery (voor 14:30 besteld, dezelfde avond in huis)
Voor 23:59 uur besteld is volgende dag in huis
Gratis retour
In 2015 won voetbalshop.nl de Thuiswinkel Award XL voor grote webshops in de categorie “Sport & Vrije tijd” voor onder meer Futurumshop, Decathlon en de ANWB webwinkel.

€ 1.500.000 – 7,5% – 5 jaar. Bekijk de pitch

Collin Crowdfund werkt samen met LTO Ledenvoordeel

Collin Crowdfund werkt sinds deze maand samen met LTO Ledenvoordeel om agrarische ondernemingen toegang te bieden tot alternatieve financieringsvormen. Vanaf heden is er een exclusief voordeel voor de ruim 40.000 leden van LTO. Collin Crowdfund is verheugd met dit partnership en verwacht via deze weg meer agrarische ondernemingen te kunnen ondersteunen bij hun groeiambities!

Foto: tekenmoment LTO ledenvoordeel en Collin Crowdfund.

Collin in het nieuws!

“Collin Crowdfund in 2017”
(Fundwijzer, 12 januari 2017)

Het Nederlandse crowdfunding platform Collin Crowdfund heeft in 2016 het meeste financiering opgehaald van de Nederlandse platformen. Voor 2017 heeft Collin Crowdfund enkele vooruitzichten en speerpunten opgesteld die hieronder worden uitgelicht.  Lees verder.

Ondernemers in het nieuws! 

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Nieuwe eigenaren voor familiebedrijf Steenhouwerij Engberts in Assen
(Asser Courant, 13-1-2017)
Assen – Steenhouwerij Engberts (sinds 1883) aan de Oude Molenstraat in Assen heeft nieuwe eigenaren. Het zijn Ronald Haveman en Erik Posthuma, die samen zijn opgegroeid in het bedrijf waar ze al 23 jaar voor werken. Haveman en Posthuma financierden de overname van het bedrijf gedeeltelijk via de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Het resterende bedrag verkregen zij door middel van crowdfunding via Collin Crowdfund. Lees verder.

Crowdfund Coach uitgelicht: Nico Bos (Regio Amsterdam)

Nico (1962) is altijd op zoek naar de mens achter de ondernemer. ‘Als je weet wat de mens drijft dan kun je daar als adviseur op de juiste wijze op inspelen.’ In een carrière van ruim 27 jaar was hij werkzaam in diverse commerciële en directiefuncties bij een aantal lokale Rabobanken waaronder Rabobank Amstel en Vecht ( Amstelveen) en Rabobank Amsterdam. Als ondernemerszoon was het bedrijvendomein de stek waarin hij zijn passie voor ondernemen en de ondernemers optimaal kon inzetten.

Inmiddels heeft Nico bijna vier jaar zijn succesvolle adviesbureau NBBA dat gespecialiseerd is in financierings- en investeringsvraagstukken. De driehoek klant- bank- adviseur is hetgeen hij nog steeds centraal zet. Als je de taal spreekt van de ondernemer en van de bank / investeerder dan kun je altijd tot een creatieve oplossing komen die alle partijen tot voordeel strekt.

Inmiddels woont Nico al ruim 20 jaar, samen met zijn partner en hun 3 zonen, in het landelijke Baambrugge. Een klein dorpje met het zicht op Amsterdam. Naast een aantal bestuurlijke activiteiten (o.a. bestuur van de Ondernemersvereniging Abcoude / Baambrugge) , maatschappelijke activiteiten ( o.a. Vluchtelingenwerk) geniet Nico van tuinieren, wielrennen, tennissen en de voetbalactiviteiten van zijn zoons.

”Crowdfunding voelt voor mij als coöperatief bankieren maar dan in een eigentijdse variant gestoken. Daarbij geeft crowdfunding een meerwaarde door het ook in te zetten als marketing instrument. Gedwongen door de regelgeving zullen de banken hun financieringen in het MKB beperken tot hetgeen er met harde zekerheden valt af te dekken. Mede door de samenwerking met Rabobank en Knab is Collin Crowdfund een zeer interessante partij voor (door-)startende en sterk groeiende ondernemers. 

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 11 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Ballorig Alphen aan den Rijn € 400.000,- 7,0% 60 maanden
De Röntgendokters € 350.000,- 8,0% 66 maanden
C’est Bon Heemstede € 180.000,- 8,0% 48 maanden
Tarte Tatin € 60.000,- 8,0% 60 maanden
Glass Tinting Nederland € 160.000,- 7,5% 60 maanden
Bereik Rotterdam € 275.000,- 6,5% 60 maanden
Station 7 € 300.000,- 7,5% 48 maanden
Steenhouwerij Engberts € 75.000,- 7,5% 48 maanden
Technocon € 500.000,- 7,5% 48 maanden
Republic Moto Rotterdam € 250.000,- 7,5% 60 maanden
Snap Fitness België € 300.000,- 7,5% 60 maanden
Totaal € 2.850.000,-