Investeringskansen en ontwikkeling netto rendement

Openstaande investeringskans: Kinderopvang Speel-inn
Overnamefinanciering van goedlopende kinderdagverblijven

Een materiële borgstelling van 250.000 euro van het Waarborgfonds Kinderopvang, ligt aan de basis van deze mooie investeringskans, naast een prima trackrecord van de ondernemers.

De aanvraag is beoordeeld door Cora Mastwijk van het Waarborgfonds Kinderopvang: ‘de Speel-Inn groep scoort goed op de ratio’s, is goed georganiseerd en de ondernemer heeft in het verleden een goede moraliteit getoond’.

Kenmerken:

 • Lening van 600.000 euro met een looptijd van 5 jaar
 • Rente is 8,0% per jaar over de gehele looptijd
 • Er is een maximale, materiele, borgstelling van 250.000 afgegeven door het Waarborgfonds Kinderopvang
 • De inventaris en debiteuren (ouderbijdragen) zijn verpand aan de investeerders van Collin
 • De rentabiliteit en liquiditeit van Kinderopvang Speel-Inn is beter dan het marktgemiddelde
 • • ING verwacht dat in 2018 de brancheomzet groeit met 7%.

In vijf dagen hebben al 250 investeerders geïnvesteerd in deze vorm van maatschappelijk ondernemen.

€ 600.000,-  |  8,0%  |  5 jaar  |  bekijk de pitch

Openstaande investeringskans: Festijn Culinair

De volledig dragende hypothecaire inschrijving, zowel op het te realiseren nieuwe onroerend goed als de privé woning van het prima opgeleide en ervaren ondernemerspaar, is de basis voor deze goed onderbouwde leningaanvraag van Festijn Culinair.

In intensieve samenwerking met Rabobank Almere – die ruim 6,5 miljoen euro van de totale financiering verzorgt – is deze leningaanvraag tot stand gekomen met als kenmerken:

 • Lening van 600.000 euro met een looptijd van 6 jaar
 • Rente is 7,5% per jaar over de hele looptijd
 • Het eerste jaar wordt er niet afgelost, maar wel rente betaald
 • De resterende 5 jaar wordt er 75.000 euro per jaar afgelost
 • De slottermijn na 6 jaar is 250.000 euro, afkomstig uit te zijner tijd te structureren herfinanciering

De ondernemers koppelen aardige gimmicks aan uw investering, waaronder vliegtickets naar Hong Kong en New York!

Na ruim een week staat de teller op 280 investeerders die u voorgingen!

€ 600.000,-  |  7,5%  |  6 jaar  |  bekijk de pitch

Een kijkje in de keuken bij Collin Crowdfund

Vorig jaar hebben wij u een eerste keer uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen bij Collin Crowdfund. Vanwege de vele aanmeldingen en positieve ervaringen van de laatste bijeenkomst in oktober, nodigen wij u opnieuw uit op ons hoofdkantoor.

Bent u benieuwd hoe het bij Collin eraan toe gaat? Dan nodigen wij u graag eens uit voor een interessant programma. Wij zijn gevestigd in de voormalige Koninklijke Lederfabriek, nu de Leerfabriek KVL. Hier is onze Servicedesk gevestigd, beleven wij de livegangen en lopen onze Crowdfund Coaches geregeld binnen. De open (halve) dag zal eind februari plaats gaan vinden, de exacte datum wordt nog bepaald.

Bent u geïnteresseerd om kennis te maken met onze mensen en onze inspirerende bedrijfslocatie te zien? Stuur dan een mail naar info@collincrowdfund.nl met als onderwerp ‘Open Dag Collin’. Na het ontvangen van de aanmeldingen gaan wij de uitnodigingen versturen.

Inspiratiesessie Connected Crowdfund Adviseurs

Al meer dan honderd Connected Crowdfund Adviseurs hebben zich aangesloten bij Collin Crowdfund. Connected Crowdfund Adviseurs (CCA’s) zijn professionals die veelal actief zijn in de (financiële-) zakelijke dienstverlening.

CCA’s kunnen werkzaam zijn voor bijvoorbeeld een accountantskantoor, subsidiebureau of actief zijn als assurantietussenpersoon. Het zijn personen die betrokken zijn bij bedrijfskundige adviesbureaus, als fiscaal specialist actief zijn, of als zelfstandig kredietadviseur klanten bedienen.

Dit jaar organiseren wij meerdere CCA-Inspiratiebijeenkomsten. Donderdag 15 februari aanstaande zal er in Amersfoort een bijeenkomst worden georganiseerd voor professionals uit Midden Nederland, gevolgd door een bijeenkomst in Zuid-Holland. Om precies te zijn op donderdag 8 maart in Rotterdam.

Bent u een financieel professional en wilt u aanwezig zijn bij een van de CCA-Inspiratiesessies? Dan bent u welkom! Aanmelden kan door een mail te sturen naar sales@collincrowdfund.nl. Wij sturen u dan een mail met de uitnodiging.

Netto rendement ontwikkeling

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde rendement ontwikkeling van Collin investeerders weer over de afgelopen 12 maanden, gemeten over de totale portefeuille zoals die in ruim 3,5 jaar is opgebouwd. Gemiddeld, omdat zowel de kosten als het default deel per investeerder afwijkt. De beheerkosten worden individueel beïnvloed door het loyaliteitsprogramma (een korting o.b.v. het aantal investeringen en het totaalbedrag) en het al dan niet kunnen verrekenen van de BTW. Het default deel (afboekingen o.b.v. het niet terugbetaalde deel (incl. reserveringen) van een lening) door de individuele investeringskeuzes.

Het netto rendement is het saldo van de uitbetaalde rente minus de kosten, minus defaults.

De netto rendement ontwikkeling zit op het niveau dat wij voor onze investeerders nastreven; rond de 4%.

Collin in het nieuws!

Crowdfinance is ook marketing!
(Collin Crowdfund blog, 30 januari 2018)

Natuurlijk gaat een MKB onderneming een crowdfunding lening aan om geld op te halen teneinde zijn investeringsplannen te realiseren. En in onze topmaand januari 2018 vestigen wij met ons platform Collin Crowdfund een nieuw record… Lees verder.

Deze 7 slimme financieringsvormen kun je inzetten voor de groei van je bedrijf
(De Ondernemer, 26 januari 2018)

De manieren waarop je als ambitieuze ondernemer aan werkkapitaal kan komen zijn – mede dankzij de digitalisering – groot. Het combineren van verschillende financieringsvormen is eerder een regel dan uitzondering. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Restaurant Tang Dynastie wil uitbreiden
(Omroep Flevoland, 24 januari 2018)

Restaurant Tang Dynastie in Almere wil uitbreiden. De eigenaren willen een nieuw restaurant beginnen met 600 plaatsen aan de Trekweg in Almere Buiten. Om het restaurant te financieren, zijn de eigenaren op zoek naar investeerders. Lees verder.

Sara Liesker haalt miljoenen op om claims voor te schieten
(Sprout, 17 januari 2018)

Je financiert je bedrijfsmiddelen, je voorraden en je debiteuren: waarom niet ook die slepende rechtszaak waarin je tonnen claimt van de tegenpartij? Sara Liesker en haar vader hebben met Liesker Procesfinanciering geïnvesteerd in meer dan 100 miljoen euro aan claims. Lees verder.

Dit zijn de plannen van ondernemer Pim Duetz voor de Adam Brandstores
(FashionUnited, 16 januari 2018)

Middels een crowdfunding via het platform Collin Crowdfund, die vandaag om 11 uur van start is gegaan, hoopt Duetz 1.75 miljoen euro binnen te halen. Vanwaar de keuze voor een crowdfunding? Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 10 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

CooLoo € 175.000,- 8,5% 60 maanden
t Schippershuis en Tsjerke € 125.000,- 8,0% 60 maanden
Sunny Tent € 450.000,- 7,5% 6 maanden
Flevo Solar Wash € 55.000,- 9,0% 60 maanden
Watch-site € 200.000,- 8,0% 60 maanden
Letsel Lawyers € 90.000,- 7,5% 48 maanden
TADD € 50.000,- 8,0% 60 maanden
Limbo Emmen € 200.000,- 9,0% 60 maanden
Provolve IT € 50.000,- 7,5% 60 maanden
Duetz / Adam € 1.750.000,- 7,5% 60 maanden
Totaal € 3.165.000,-