100 miljoen aan verstrekte financieringen doorbroken!

100 miljoen aan verstrekte financieringen doorbroken!

Deze week ging Collin Crowdfund door de 100 miljoen euro grens aan verstrekte financieringen c.q. door investeerders ingebrachte funding. Wij zijn trots op het behalen van deze mijlpaal en bedanken u voor uw bijdrage hieraan!

Wij hebben dit weten te realiseren met goede contacten in de markt en een prachtig team van Collin-ers. En natuurlijk niet te vergeten vooral dankzij het vertrouwen van onze klanten; die of een verantwoorde belegging zoeken of geld willen lenen om te investeren ten behoeve van het realiseren van hun ambities.

Via onderstaande button treft u een fraaie, interactieve infographic aan waarop de historie van Collin in beeld is gebracht.

Even voorstellen: Linda Teeuwen
Commerciële Binnendienst

Vanaf deze week komt Linda onze commerciële binnendienst versterken, hieronder stelt zij zich voor.

Linda (1979) gedreven, loyaal en servicegericht zijn woorden die bij haar passen. Linda volgde de opleiding Human Resource Management and Career Development. Daarna werkte ze in diverse ondersteunende functies en projecten in de verzekeringswereld.

Linda woont in het mooie Oisterwijk met haar man en twee kinderen. In haar vrije tijd gaan ze graag wandelen aan zee. Haar motto: ‘’voor alles is een oplossing, opgeven bestaat niet.’’

Linda: Crowdfunding is de markt van de toekomst. De MKB-ers zijn nodig voor onze toekomst. Collin Crowdfund levert een positieve bijdrage aan de financieringsmogelijkheden. Deze dynamische organisatie geeft mij veel energie.”

Geslaagde CCA-Inspiratiebijeenkomst te Amersfoort

Wij kijken terug op een geslaagde CCA-Inspiratiebijeenkomst voor (potentiële) Connected Crowdfund Adviseurs. Deze hebben wij 15 februari jongstleden georganiseerd bij een van onze via de crowd gefinancierde bedrijven, teweten Nul33, in Amersfoort.

Commercieel directeur Jan-Willem Onink en directeur Bedrijfsmanagement Bas Denissen namen de 40 aanwezigen mee over de toegevoegde waarde die een financieel adviseur kan bieden bij een crowdfund campagne en de exposurekansen die crowdfunding in zich heeft voor bedrijven. Onze gastvrouw van de middag, mede eigenaar van Nul33, Marissa Blijham, vertelde als ervaringsdeskundige haar verhaal over het succesvolle traject met Collin en ook de attentiepunten die zij heeft geleerd.


Op donderdag 8 maart aanstaande staat er een nieuwe CCA-Inspiratiebijeenkomst gepland voor de regio Zuidwest Nederland. Plaats van handeling: Rotterdam.

Bent u geïnteresseerd om aanwezig te zijn?  Aanmelden voor de bijeenkomst is eenvoudig: stuur een mail naar sales@collincrowdfund.nl. Graag tot dan!

Stemrondes

Als een bedrijf zijn leningvoorwaarden wil aanpassen, of een dreigende default ingrijpen noodzakelijk maakt, dan faciliteren wij dit als Collin namens onze investeerders. Met de belangen van de investeerders in het achterhoofd gaan wij dan aan de slag en bepalen we op dossierniveau de oplossingsrichting die naar ons inzicht het beste gevolgd kan worden.

Als wij denken dat het voorstel de beste invulling biedt voor de ondernemer, maar ook zeker voor de investeerder, leggen wij deze voor middels een elektronische stemronde. U kunt dan als investeerder uw stem uitbrengen of u het ‘Eens’ of ‘Oneens’ bent met het voorstel. U heeft hiervoor 14 dagen de tijd. Uw stem wordt dan pro rata uw investeringsbedrag meegenomen. Op basis van de uitgebrachte stemmen, wordt dan bepaald of het voorstel wordt gevolgd of niet.

In ons 3,5 jarig bestaan is zo’n stemronde tot nu toe 20 keer voorgekomen. Wij zijn content dat in alle gevallen het advies werd opgevolgd met gemiddeld een 90% ‘Eens’ respons vanuit de betrokken investeerders.

Na de stemronde worden de aangepaste aspecten doorgevoerd in onze administratie en aan de investeerders bevestigd. Een eventueel aangepast terugbetaalschema kunt u terugvinden in uw ‘Mijn Collin’.

Eventworld

De financieringsaanvraag van Event World is op woensdag 14 februari door 48 investeerders in de Inner Crowd periode voor 100% gefund! Investeerders in de Inner Crowd periode kunnen investeren via een ‘geheime link’ die ze via de ondernemer toegestuurd krijgen. Derhalve kunnen ondernemers eerst hun eigen netwerk benaderen, alvorens de aanvraag live gaat voor de hele Crowd.

De pitch van Event World is terug te vinden op onze website. Het bedrijf is door het aanbieden van veel verschillende activiteiten (Flyboarden, Hoverboarden, Jetpacken, Bumpervoetbal, Archery Tag en nog veel meer) voor vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes een ideale keuze. Meer informatie is te vinden op de website van de onderneming.

Collin in het nieuws!

(Sprout, 19 februari 2018)

Crowdfundingplatform Collin doorbreekt deze week de grens van 100 miljoen euro aan leningen voor het mbk. Volgens mede-oprichter en algemeen directeur Jeroen ter Huurne is zijn platform nu bezig aan een groeispurt Lees verder.

(De Financiële Telegraaf, 20 februari 2018)

Crowdfundplatform Collin Crowdfund heeft 3,5 jaar na de oprichting €1.000.000,- aan leningen verstrekt aan Nederlandse mkb-bedrijven. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Fortune Coffee nu ook in de regio Zaanstreek-Waterland
(Krommeniër, 15 februari 2018)

Ondernemer Henk Meetsma wordt franchisenemer van de formule Fortune Coffee. In de regio Zaanstreek-Waterland biedt hij ondernemingen, instellingen en verenigingen alles op het gebied van koffie en andere warme dranken op de werkvloer en kantine.  Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 14 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

fit20 Waalwijk € 60.000,- 8,0% 60 maanden
DOET Finance € 340.000,- 8,0% 36 maanden
Mersea Méditerranée € 50.000,- 8,0% 48 maanden
Ietz Anders € 200.000,- 7,5% 60 maanden
Festijn Culinair € 600.000,- 7,5% 72 maanden
Korteweg & Partners € 355.000,- 7,5% 72 maanden
De Bloesem € 200.000,- 7,0% 72 maanden
Djonel Fashion € 50.000,- 7,5% 60 maanden
Zorg Vastgoed Management € 1.500.000,- 8,5% 36 maanden
Event World € 50.000,- 5,0% 60 maanden
Verweijen Veehandel € 350.000,- 7,0% 36 maanden
Ouwe Jongens Krentenbrood € 250.000,- 8,0% 60 maanden
Fortune Coffee regio Zaanstreek-Waterland € 75.000,- 8,0% 54 maanden
U-Diagnostics € 750.000,- 7,0% 48 maanden
Totaal € 4.830.000,-