Collin vacatures, december drukte en onze kerstwens

Kerstwens


Het is nog te vroeg voor een terugblik op het jaar 2017. We hebben immers nog even te gaan. Dus we zeggen nu nog niets over de mooie groei die Collin dit jaar heeft doorgemaakt en ook niet dat we best trots zijn op het netto rendement dat onze investeerders gemiddeld hebben weten te realiseren. Nee, eerst gaan we binnenkort voor de € 90 miljoen grens aan verstrekte financieringen. Voor nu houden we het bij onze kerstwens:

Namens alle Collin-ers wensen wij u prettige kerstdagen en een comfortabel 2018!

Tussen kerst en Oud & Nieuw zijn wij gewoon geopend en bereikbaar!

Veel projecten onderweg

Recent bereikte Collin een record: drie leningaanvragen live op één dag! Twee bij Collin en één bij Knab Crowdfunding Powered by Collin.

De komende weken zullen wij nog meer investeringskansen bieden, onze verwachting is dat wij vrijwel iedere werkdag een leningaanvraag live zetten op ons platform. Onder het kopje ‘Toekomstige investeringskansen’ op onze homepage kunt u zich vooraf inlezen op de leningaanvragen die binnenkort bij Collin worden gepubliceerd.

Zoals u van ons gewend bent is het om 11.00 uur ‘Collin tijd’. Als er twee leningaanvragen op één dag worden aangeboden, dan plaatsen wij deze om 11.00 uur en om 14.00 uur.

Leningaanvragen via Knab Crowdfunding (Powered by Collin) worden om 12.00 uur gepubliceerd. Wanneer u zich als investeerder bij Knab Crowdfunding heeft ingeschreven, ontvangt u 48 uur vooraf een SMS ter notificatie van de betreffende lening.

Even voorstellen: Ronald Seinen
Crowdfund Coach Noord-Nederland

Ronald Seinen MBA (1965) heeft ruim 25 jaar bij diverse Rabobanken gewerkt. De functies varieerden van Accountmanager MKB tot Directeur Bedrijven. In verschillende rollen is het bedrijfsmatig financieren altijd een belangrijk onderdeel van zijn werk geweest. Naarmate de ‘vrijheid’ van het bankieren en het directe contact met de klant minder werd, lonkte het ondernemerschap. Medio 2016 werd de stap gezet en volgden verschillende opdrachten, van start ups tot bijzonder beheer. In enkele van deze bedrijven is hij zelf ook gaan participeren. Het financiering vak en het werken met klanten is toch weer gaan kriebelen.

Over Ronald wordt gezegd dat hij -naast deskundig en betrouwbaar- een goed inlevingsvermogen heeft en een grote betrokkenheid bij zijn klanten laat zien.
Ronald woont in Leek samen met zijn echtgenote en twee dochters. Zijn hobby’s zijn koken, reizen en canicrossen (hardlopen met de hond).

Ronald: ”Ik hoor veel dat Crowdfund Coachen precies bij mij past. Zo voelt dat ook. Ik kan mijn opgedane kennis en ervaring rechtstreeks gebruiken om klanten te helpen hun dromen te verwezenlijken. Ik kan nu weer echt het verschil maken in mijn werk!”

Collin dag 9 december

9 December jl. vond onze Collin-dag plaats. Ongeveer eens per kwartaal ontmoeten alle Collin-ers (inmiddels bijna 40 personen) elkaar. Op het programma staan zaken als trainingen, processen, klantwensen, ontwikkelingen in de markt en ontwikkelingen bij Collin. Uiteraard ontbreekt een gezellige borrel na afloop niet!

Onderstaand een tweetal foto’s van respectievelijk ons team ”binnen” dat vanuit ons kantoor te Oisterwijk haar werkzaamheden verricht, en ons team ”buiten”, bestaande uit onze Crowdfund Coaches en salesondersteuning.

Gezocht: (Aankomend) Crowdfund Coach

Ben je een Young Professional, woon je in de regio Amsterdam, Utrecht of Arnhem/Nijmegen en kies je voor een leerzame boost in je carrière? Maak dan snel kennis met Collin Crowdfund en pak deze kans! Zie de gehele vacature via deze link.

Gezocht: Medewerker Servicedesk Klantcontact

Ben jij klantgericht en denk jij in oplossingen voor zowel onze klanten als je collega’s? Dan is de vacature van Medewerker Servicedesk Klantcontact vast iets voor jou. Zie de gehele vacature via deze link.

Collin in het nieuws!

Crowdfunding nu ook mogelijk voor bedrijfsovernames: Knab Crowdfunding eerste met combinatie overbruggingsfinanciering
(Fundwijzer, 13 december 2017)

Crowdfunding is erg populair maar helaas ongeschikt voor bedrijfsovernames. Het overnemen van een bedrijf is een vertrouwelijk proces. Terwijl crowdfunding online juist heel zichtbaar moet zijn om zo het publiek te bereiken. Dat bijt elkaar. Via onze samenwerkingspartner Knab heeft Knab Crowdfunding als eerste platform in Nederland hier een oplossing voor gevonden. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Nieuwe franchisenemer Hypotheek Visie Emmen sterkt de formule
(Hypotheek Visie, 8 december 2017)

EMMEN – Remko Klein is succesvol van start gegaan als nieuwe franchisenemer van Hypotheek Visie Emmen. Na een uitgebreide en positieve kennismakingsperiode als vestigingsleider met de formule Hypotheek Visie zijn beide partijen een franchiseovereenkomst aangegaan. Lees verder.

9 Nederlandse bierbrouwers die dit jaar scoorden met crowdfunding
(Sprout, 14 december 2017)

Crowdfunding en bierbrouwen gaan goed samen, bleek al bij de Jobligaties van Jopen Bier en de Indiegogo-campagne van thuisbrouwer Minibrew. Fundwijzer deelde met ons deze lijst met 9 Nederlandse brouwers die dit jaar de crowd opzochten. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 12 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Concepts for Health € 105.000,- 8,0% 48 maanden
Ermalo Technical Support € 100.000,- 7,5% 60 maanden
Up2Go / Vodatent € 400.000,- 7,5% 60 maanden
Côte Wispe € 215.000,- 8,0% 60 maanden
v.o.f. scheepvaartbedrijf Messemaker € 185.000,- 7,5% 72 maanden
Brouwerij en Proeflokaal de Werf € 350.000,- 7,5% 63 maanden
Watergames & More € 250.000,- 8,0% 60 maanden
2HIP Creations € 125.000,- 7,0% 60 maanden
Crusio Thee € 150.000,- 8,0% 60 maanden
Garage Drenth € 50.000,- 8,0% 60 maanden
Hypotheek Visie Emmen € 220.000,- 7,5% 60 maanden
Mundo Sportivo € 150.000,- 8,0% 60 maanden
Totaal € 2.345.000,-