Ondernemer aan het woord

Ondernemer aan het woord

Frans Nomden, oprichter en eigenaar van WATT fietsen. Zijn bedrijf haalde succesvol € 150.000,- op via het platform van Collin Crowdfund. Binnen een uur werd de campagne door 220 investeerders volgeschreven. De gevraagde financiering betrok een voorraadfinanciering voor de productie en levering van de eerste 2.000 WATT fietsen voor het seizoen 2018 en 2019.

Frans bedankt alle investeerders nogmaals voor het gegeven vertrouwen. Bekijk onderstaand filmpje voor Frans zijn ervaring met crowdfunding.

Collin viert vierjarig bestaan!

Op 4 juni 2014 is Collin live gegaan met de eerste leningaanvraag, succesvol gefund voor het bedrijf Typetuin uit Berkel-Enschot. Vier jaar later zijn er ruim 500 MKB’ers aan een groeifinanciering geholpen en is er door onze crowd – bestaande uit 15.000 klanten – ruim 110 miljoen euro geïnvesteerd. Reden voor een feestje rond de BBQ met onze mooie club Collin-ers.

Netto rendement ontwikkeling

Onderstaande grafiek geeft de gemiddelde rendement ontwikkeling van Collin investeerders weer over de afgelopen 12 maanden, gemeten over de totale portefeuille zoals die in 4 jaar is opgebouwd. Gemiddeld, omdat zowel de kosten als het default deel per investeerder afwijkt. De beheerkosten worden individueel beïnvloed door het loyaliteitsprogramma (een korting o.b.v. het aantal investeringen en het totaalbedrag) en het al dan niet kunnen verrekenen van de BTW. Het default deel (afboekingen o.b.v. het niet terugbetaalde deel (incl. reserveringen) van een lening) door de individuele investeringskeuzes.

Het netto rendement is het saldo van de uitbetaalde rente minus de kosten, minus defaults, minus voorzieningen

De netto rendement ontwikkeling zit op het niveau dat wij voor onze investeerders nastreven; rond de 4%.

Vanaf maart 2018 zijn defaults en voorzieningen uitgesplitst.

Week van de Ondernemer onderzoek

Collin is ook in 2018 weer Financieren Partner van de Week van de Ondernemer, georganiseerd door www.deondernemer.nl (Persgroep).

Events
Ook dit jaar is Collin weer te vinden op diverse events. Interesse om hierbij aanwezig te zijn? Houd onze Nieuwsbrief goed in de gaten!

Financieren special – September 2018 (datum volgt)
Week van de Ondernemer Eindhoven – 19 november 2018
Week van de Ondernemer Rotterdam – 21 november 2018
Week van de Ondernemer Amsterdam – 22 november 2018
Financieren special – Januari 2019 (datum volgt)

Onderzoek deondernemer.nl 
Er loopt op dit moment een onderzoek naar de financierbaarheid van het MKB met als belangrijkste hoofdvraag: “Hoe kan deondernemer.nl helpen bij het verkrijgen van financiering?” Aan welke informatie heeft de ondernemer behoefte? En wat zijn de succesfactoren en valkuilen bij het aanvragen van financiering?

Bent u ondernemer en wilt u meedoen aan het onderzoek? Klik dan op deze link. 

Goedbezochte Open Dag voor investeerders!

Donderdag 7 juni opende Collin opnieuw de deuren voor haar investeerders. De inmiddels vierde Open Dag voor investeerders was wederom goed bezocht en werd door onze gasten zeer gewaardeerd. Zo’n 15 investeerders namen een kijkje in de keuken bij Collin op onze unieke locatie te Oisterwijk.

Hieronder de ervaring van een aantal aanwezigen:

”Het was een leuke ervaring bij jullie op bezoek te zijn en persoonlijk contact te hebben na de jaren van telefonisch contact of via email.
Indrukwekkend te zien en horen dat Collin een goed, transparant, modern bedrijf is geworden met bevlogen en vriendelijke medewerkers.
Gaat zo door! Hartelijke dank en tot wederziens!”

”11 uur zal nooit meer hetzelfde zijn”.

”Hartelijk dank voor de zéér interessante investeerdersdag. Ik vond het leerzaam en het was goed de diverse invalshoeken met betrekking tot crowdfunding te horen. Het was bijzonder om het ook direct op de werkvloer te doen. Ook de keuze voor kleine groepen met véél interactie werkte prima. Graag volgend jaar opnieuw !!!”

Deze Open Dag gemist? Geen zorgen! Over een paar maanden zal de vijfde Open Dag plaatsvinden. Houd onze Nieuwsbrief hiervoor goed in de gaten.

Collin in het nieuws!

Interview over netto rendement met Jeroen ter Huurne, CEO Collin Crowdfund.
(Crowdfundmarkt, 30 mei 2018)

Vorige week publiceerde Crowdfundmarkt de netto rendementen per crowdfundingplatform afgezet tegen het % afgelost. Naast de constatering dat het grote verschil in aantal projecten een goede analyse moeilijk maakt kwam ook duidelijk naar voren dat hoe ouder een lening-portefeuille is hoe lager het netto rendement hierop. Een uitzondering hierop is Collin Crowdfund We vroegen CEO Jeroen ter Huurne om een reactie. Lees verder.

‘Collin en Knab gaan vaker campagnes delen’
(Investeerders.nl, 17 mei 2018)

Gisteren heeft Collin Crowdfund de 500e financieringsaanvraag succesvol afgerond. Wie deze case van dichterbij bekijkt zal zien dat het eigenlijk een heel bijzondere is. De aanvraag is namelijk tevens voor de helft van de omvang identiek op het platform van Knab Crowdfunding aangeboden. Wij gingen met Jeroen ter Huurne in gesprek over de voor- en nadelen van het delen van een crowdfund campagne. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Visfeest bij Imko’s Puur Zee
(De Volkskrant, 13 mei 2018)

Wijk aan Zee – Recensent Mac van Dinther eet vis, vis en nog eens vis bij Imko’s Puur Zee in Wijk aan Zee. Lees meer.

Parfumado: ‘We verwelkomen 800 nieuwe klanten per maand’
(Ecommerce News Nederland)

De virtuele deuren van Parfumado, dat merkparfums aanbiedt via een abonnementsmodel, gingen slechts een half jaar geleden open. Toch wist de startup in de afgelopen maanden al duizenden consumenten voor zich te winnen. Lees meer.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen twee weken weer 12 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Duwplus € 100.000,- 7,0% 72 maanden
Nederlands Diensten Centrum voor ICT € 150.000,- 7,5% 48 maanden
Indoorspeeltuin Plezier € 275.000,- 8,0% 60 maanden
Sportscentre Fudochi € 65.000,- 8,0% 60 maanden
Puff Stores € 135.000,- 8,0% 48 maanden
Veiligheidssloten.nl € 275.000,- 8,0% 60 maanden
Deniz Banden € 50.000,- 8,0% 60 maanden
Garagebedrijf All-in € 400.000,- 7,0% 72 maanden
Jenherwo € 200.000,- 8,0% 60 maanden
ONEkeeper € 75.000,- 8,0% 60 maanden
Sultan CRM € 100.000,- 8,0% 48 maanden
Njoya € 60.000,- 8,5% 60 maanden
Totaal € 1.885.000,-